Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-06-27T09:38:06: 2

Brevkassespørgsmål

Forelsket i min lærer, hvordan kommer jeg mig over ham?

Indsendt af pige13 år


Hej ungzone brevkasse. Jeg er en pige på 13 næsten 14 år. 

Mit problem er at jeg er forelsket i min lærer som er 37 år gammel, altså 23 år ældre end mig. Han er min matematik, historie og idræts lærer. Jeg aner bare virkelig ikke hvad jeg skal gøre nu. Det her er hvad der er sket:

I 7 klasse fik vi nye lærere i alle fag, og jeg kunne bare mærke med det samme at der var noget helt særligt ved ham. Det virkede så som om at vi havde en diskret flirt kørende. Jeg troede jo også at han kunne lide mig, for det virkede det bare vildt meget som om. Så jeg valgte at følge ham på Instagram, og han fulgte heldigvis mig tilbage. 

For ca. 2 måneder siden (da vi lige havde fået påskeferie) besluttede jeg mig for at det var på tide jeg fortalte ham om mine følelser, så jeg skrev til ham på Insta og spurgte om jeg kunne snakke med ham om noget efter påskeferien. Han skrev så tilbage at Selvfølgelig det finder vi ud af. 

Så efter påskeferien fortalte jeg ham at jeg var vild med ham, og at jeg ikke vidste hvordan han havde det med mig. 

Han sagde så derefter det jeg inderst inde havde håbet ikke ville ske; at han syntes jeg var sød men kun kunne lide mig som sin elev og det ville være ulovligt for os at være sammen, og at han også har en kæreste.

Jeg var jo selvfølgelig både såret men også lettet fordi så havde jeg endelig fået det sagt. 

Efterfølgende er det egentlig gået meget godt mellem os. Jeg skrev også til ham på Insta at jeg ville takke ham for at tage det så pænt, og han skrev at det var meget modigt af mig og det ville de fleste ikke turde på min alder. 

Det er slet ikke akavet og jeg føler jeg kan være mere mig selv sammen med ham nu, fordi han ved hvad jeg føler for ham. 

Men han betyder bare stadig meget for mig, jeg tænker på ham hele tiden og jeg kan bare ikke komme mig over ham, lige meget hvor meget jeg prøver. Jeg vil rigtig gerne komme videre, men det er ret svært når jeg ser ham hver dag og han er så sød og charmerende. 

Hvordan kan jeg komme mig over ham? Tak på forhånd.

Hilsen J

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2022-07-02T08:13:30 1
Sofie

 Kære J.

Det er nok et lidt kedeligt svar du får fra mig, men jeg tænker, at det vigtigste for at komme over det er at du giver det tid. Det tager også lang tid især fordi du ser ham hver dag i skolen. 

Det er selvfølgelig helt okay at han betyder meget for dig, og fedt at det hjalp for dig at fortælle ham om det. Det er også en mulighed at skifte klasse/skole for at komme helt væk, men det lyder ikke som om det er dit første valg :)

En eller anden dag tænker jeg også at der kommer en anden der vil fange din opmærksomhed, så bliver det nok også lidt nemmere at "glemme" ham. 

Selvom du synes det var hårdt at i ikke kan blive til noget, synes jeg det lyder som om din lærer har håndteret situationen rigtig godt, og at der ikke blev skabt unødvendig drama :) og han har jo ret i at der er mange år i mellem jer, han har en kæreste, og han er din lærer. Det bliver helt klart nemmere for dig at acceptere jo ældre du bliver.

Giv det tid. Man kan desværre ikke ændre på ens følelser. 

- Sofie

2022-07-04T02:45:47 1
Nicole

 Kære du. Jeg vil starte med at sige, at det er meget flot og modigt, at du tør at fortælle om dine følelser også selvom du befinder dig i så svær en situation :-)

Jeg vil også rose din lærer, for det er også en rigtig flot måde han har taklet det på, da det, ligesom han selv siger, ville være ulovligt og meget forkert, hvis han følte det samme for dig, som du føler for ham. Men det ændrer ikke på, at det er sådan du føler og det er altså også helt okay. 

Selvom dette er en helt speciel situation du står i, så tror jeg processen er den samme, som ved en hvilken som helst anden forelskelse du har haft/får og det kan tage tid at komme igennem og det er meget individuelt hvordan man bedst kommer videre. Men én ting er sikkert - du skal nok komme igennem det! 

Mit bedste råd til dig er at fokusere på nogle andre ting der gør dig glad og at prøve at sammenligne ham med de andre lærere. Så kan det være, at du bedre kan se ham, som det han er - netop din lærer, som skal rette dine opgaver, give dig lektier for osv. Så han ikke er så spændende alligevel for dig. 

Måske det også kan hjælpe dig at tale med en skolepsykolog? Nogen gange kan det skyldes, at man har nogle andre ting med i bagagen der gør, at man har et behov for mere kontakt og omsorg fra voksne end andre og det kan være, at det er den følelse du forveksler med forelskelse. Dette er kun et råd og jeg kan selvfølgelig ikke sige noget om dine følelser for ham er ægte eller ej, men jeg ved, at du ikke er det eneste barn, der står med disse følelser, men at det ofte skyldes nogle helt andre ting, som man i samarbejde med en psykolog kan finde ud af. 

Uanset hvad, så skal du nok blive glad igen. Det er jeg helt sikker på! :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Jeg er bedste venner med min eks og det gør ondt

Hej Jeg er en ung mand på 20 år der lige er kommet ud af et meget seriøst forhold der varede...

Hvad skal jeg gøre?

Hej brevkasse.Jeg er en pige på 14 år og der er en dreng fra min klasse jeg har været vild med i ...

Kan han lide mig?

Hej:)Jeg er forelsket i en dreng fra min klasse og sidder ved siden af ham, nogle gange er han lidt ...

Forelsket i bedste venindes storebror

Jeg har i måske et halvt år kunne lide min bedstevenindes storbror han er to år ældre en mig og ...

Hvordan fanger jeg hans opmærksomhed

Hej ungzone. Er en pige på 16 år som er forelsket i den her dreng fra min parralel klasse. Han er ...

Kan han “stadig” lide mig

Hej ungzone. Jeg er en pige på 15 år som har et spørgsmål omkring forelskelse. Det er anden gang...

I tvivl

Hej.Jeg står i den situation, hvor jeg ikke ved hvem jeg skal snakke med om problemet.. Jeg har væ...

Ven eller flirt

Hej ungzone. Jeg er en pige 15 år som går i 8. Klasse.Der er den her dreng fra min parallel k...

Jeg ved ikke hvad jeg skal gør

Kære UngZone,Jeg er interesseret i en pige, der ofte besøger mig. Jeg ved ikke, om jeg er forelske...

"(...) Først vil jeg gerne sige tak fordi i findes! I har hjulpet mig meget allerede!! "

- Anonym