Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-08-06T22:16:59: 1

Brevkassespørgsmål

Skal jeg skrive til ham?

Indsendt af pige21 år


Hej UngZone

Jeg har i sommers dimitteret fra et gymnasie, hvor der i min klasse gik en sød fyr. Jeg snakkede ikke så meget med ham, før de sidste par måneder af skoleåret. Primært når der var gruppearbejde, men også en enkelt gang, hvor det var løst og fast. 

Men problemet er, at jeg er 3 år ældre end ham, hvilket i mange øjnes er forkert. Jeg ved godt, at det ikke har noget at sige, men måske han vil blive skræmt af det? 

Jeg har sådan lyst til at begynde at skrive til ham, spørge hvad han laver, og om det går godt. Mest af alt skrive, hvordan han har har.

Men jeg er bange for konsekvenserne. Bange for, at han vil sladre og synes, jeg er den mest underlige person i verden. Og jeg ved slet ikke, om han kan lide.

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg bare lade det være, og vente på, at den rette dukker op? Jeg er stadig ung, så det skal forhåbenligt nok komme. Er det bare mig, som er “desperat” og en håbløs romantiker, eller skal jeg skrive til ham? 

Vh Pige 

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2022-08-21T12:21:39 1
Marissa

Kære Pige,

Der er intet som helst galt i at være en "håbløs romantiker" eller lignende, fordi det er stort set alle mennesker i deres inderste. Vi higer alle sammen efter at have tilknytninger til nogen, om det blot er venskabeligt set eller om det er på et romantisk plan. Det er en helt naturlig del af at være menneske. 

Og så længe aldersforskellen mellem jer ikke er større end de 3 år, som du siger der er, og at I begge er over 18 år, så kan jeg ikke se, at der er noget som helst forkert i det. 

I din specifikke situation med den fyr fra dit gymnasie, så lyder det til, at det er noget, der ligger dig meget på sinde. Og derfor kan du måske lave et lille tanke-eksperiment og spørge dig selv; hvad er det værste, der kan ske? Hvis det værste, du tænker, der kan ske f.eks. er, at han afviser dig, så ved du trods alt, at det ikke er meningen, at det skal være jer to. Og så kan du bare gå videre med dit liv og være super stolt over, at du turde springe ud i det. Hvis han f.eks. både afviser dig og "sladre" eller noget lignende, som du skriver, så er det blot bevis på, at han slet ikke er god nok til dig, og du kan være taknemlig for, at han viste sit sande jeg, før du blev alt for involveret med ham. Og hvis du ikke går i skole med ham længere (og heller ikke har en tæt vennekreds med ham i), så er der ikke særlig stor sandsynlighed for, at du kommer til at mærke konsekvenserne af det, hvis han ender med at opfører sig som en idiot. 

På den anden side, så kan det være, at han direkte bliver smigret, og synes det er vildt sødt af dig at skrive til ham (selv hvis han ender med ikke at føle helt det samme for dig). OG det kan endda være, at han synes, det er super fedt, at du skriver, og at han faktisk også har lyst til at snakke med dig. 

Den eneste måde du kan finde ud af, hvilken vej det vil gå, er ved at tage springet og skrive til ham. Man plejer at sige; hvor intet voves, intet vindes. Man skal oftest derfor turde vove sig ud, hvor man ikke altid ved, hvad der kommer til at ske, fordi hvis man slet ikke prøver, så er der jo slet ingen sandsynlighed for, at det måske kan lykkes. 

I sidste ende er det selvfølgelig din helt egen beslutning, og det du ender med at vælge skal gerne være det, du vil være mest tilfreds med. Så hvis du kontakter ham, og I ender med at snakke sammen, så er det jo bare skønt. Og selv hvis det ikke bliver til noget mellem jer, så kan du som sagt bare være stolt af dig selv for at have gjort noget så modigt. Hvis du på den anden side vælger ikke at kontakte ham, så er det jo også helt okay og ja, du har helt ret i, når du siger, at du jo rimelig ung, og der er masser af tid til at møde nogen, som du vil blive forelsket i videre i dit liv. 

Jeg håber, mit svar kan være til en hjælp for dig, og at du finder ud af, hvad du mest kunne tænke dig at gøre :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Jeg ved ikke hvad jeg skal gør

Kære UngZone,Jeg er interesseret i en pige, der ofte besøger mig. Jeg ved ikke, om jeg er forelske...

Giver det mening at stadig være forlsket?

Hej ungzone, jeg håber at i kan hjælpe mig med at opklare et spørgsmål? Jeg har været førelske...

Min veninde er blevet kærester med mit crush

hej ung zonejeg er en pige på tolv år der har et crush på en dreng fra min klasse, men det samme ...

Et forhold

Jeg kan virkelig godt mærke jeg gerne vil have en fyr i mit liv, som gerne vil være sammen med mig...

Er der overhoved nogen der kan lide mig?

Hej ungzoneJeg er en pige på 13 år der er træt af at alle har et crush mine venner og aldrig mig....

Skal jeg give ham en chance til?

Efter min ekskæreste og jeg gik fra hinanden for 6 måneder siden har jeg endelig fundet en, som je...

Forelsket i min lærer, hvordan kommer jeg mig over ham?

Hej ungzone brevkasse. Jeg er en pige på 13 næsten 14 år. Mit problem er at jeg er forelsket...

Min veninde flirter med mit crush

hej jeg er en pige på 11 årog jeg er vild med en dreng fra min klasse, men problemet er at min ven...

Intet Privatliv

Jeg har en kæreste, og mine venner har ikke haft nogle kærester. Mig og min kæreste kan ikke få ...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym