Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-08-28T16:40:32: 1

Brevkassespørgsmål

Min veninde er blevet kærester med mit crush

Indsendt af pige12 år


hej ung zone

jeg er en pige på tolv år der har et crush på en dreng fra min klasse, men det samme har min veninde og nu er hun blevet kærester med ham. Hun bliver ved med at spørge om jeg stadig kan lide ham og jeg svarer nej, men det kan jeg stadig godt. Og de har næsten ikke snakket sammen efter de blev kærester fordi de syntes det er akavet, hvad skal jeg gøre?

hilsen hende på 12

pige
Forelskelse

Forelskelse

Se flere

Besvarelser

2022-09-04T12:31:59 1
Marissa

Hej,

Jeg kan godt forstå, at det kan være hårdt, når sådan nogle følelser kommer i klemme på den måde. Siden man jo ikke kan kontrollere, hvordan folk omkring sig vil reagere eller handle, så må man i stedet forsøge at tage sig så godt af sig selv som muligt. 

Hvis jeg forstår dig rigtigt, så virker det til, at det er ubehageligt, at hun fortsat spørger, om du stadig har et crush på den dreng, der nu er blevet hendes kæreste. Hvis det er noget, du ønsker, at hun skal stoppe med, så kan det være, at du skal prøve at sige direkte til hende, at det er underligt, at hun bliver ved med at spørge. Du har jo svaret hende, og derfor er der jo ingen grund til, at hun fortsat bliver ved med at bringe det op. Du behøver nemlig ikke absolut at fortælle hende sandheden om, at du stadig godt kan lide ham. Det er dine følelser, og hvis du ikke ønsker at dele det med hende (eller nogen, for den sags skyld), så er det helt okay. Andre folk omkring dig har på ingen måde ret til at vide sandheden om, hvordan du virkelig føler. Det er helt okay at ville holde den slags privat. 

Du skriver videre, at de næsten ikke har snakket sammen, siden de blev kærester, fordi de synes det er akavet. Uanset om de synes, det er akavet, fordi du også kan/har kunne lide drengen, eller hvis det er noget andet, du mener, når du siger "det er akavet", så tror jeg måske, det kunne være godt for dig at sige til dig selv, at det uanset hvad ikke er dit problem. Selvom det kan virke lidt underligt at sige sådan, så er det jo ikke dit ansvar, at deres forhold skal gå godt. Det skal de gerne selv kunne sørge for, uanset hvad problematikken er. 

Det eneste jeg tænker, du bør gå op i er, hvad du har brug for i den her situation, især i forhold til dit venskab med din veninde, og hvor meget du har lyst til at dele dine tanker og følelser. Du skylder dem ikke noget - hverken sandheden om, hvordan du føler eller at sørge for, at deres forhold har det godt. Du skal kun sørge for at passe på dig selv i det her. Og det kan måske også indebære, at du prøver at undgå at blive indblandet alt for meget i deres forhold. I hvert fald indtil den dag, hvor dit crush på din venindes kæreste ikke er så stærkt længere. For så kan du nemlig, indtil den tid kommer, undgå at bruge alt for meget af din tid og energi på at være indblandet i deres forhold, som jo er noget, der faktisk gør dig ked af det. 

Jeg håber, at jeg har forstået dit problem godt nok, og at mit svar kan være hjælpsomt for dig. Eller skal du bare skrive ind igen :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om forelskelse

Jeg er bedste venner med min eks og det gør ondt

Hej Jeg er en ung mand på 20 år der lige er kommet ud af et meget seriøst forhold der varede...

Hvad skal jeg gøre?

Hej brevkasse.Jeg er en pige på 14 år og der er en dreng fra min klasse jeg har været vild med i ...

Kan han lide mig?

Hej:)Jeg er forelsket i en dreng fra min klasse og sidder ved siden af ham, nogle gange er han lidt ...

Forelsket i bedste venindes storebror

Jeg har i måske et halvt år kunne lide min bedstevenindes storbror han er to år ældre en mig og ...

Hvordan fanger jeg hans opmærksomhed

Hej ungzone. Er en pige på 16 år som er forelsket i den her dreng fra min parralel klasse. Han er ...

Kan han “stadig” lide mig

Hej ungzone. Jeg er en pige på 15 år som har et spørgsmål omkring forelskelse. Det er anden gang...

I tvivl

Hej.Jeg står i den situation, hvor jeg ikke ved hvem jeg skal snakke med om problemet.. Jeg har væ...

Ven eller flirt

Hej ungzone. Jeg er en pige 15 år som går i 8. Klasse.Der er den her dreng fra min parallel k...

Jeg ved ikke hvad jeg skal gør

Kære UngZone,Jeg er interesseret i en pige, der ofte besøger mig. Jeg ved ikke, om jeg er forelske...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym