Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2017-01-05T11:32:51: 2017-01-07T00:08:57: 2

Brevkassespørgsmål

Min veninde føller at hun bliver mobbet

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 år.
jeg ville gerne hjælpe min veninde, hun går i min parallel klasse, har ingen gode venner i hendes klasse, hun føler hun bliver mobbet. hendes "venner" i hendes klasse siger hun ikke må lege med mig og mine venner, som også er hendes venner.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende?
pige
Mobning

Mobning

Se flere

Besvarelser

2017-01-06T01:26:26 1
Gustav

Hey du! :)

Hvor er det stærkt af dig, at du på den her måde søger råd til at hjælpe din veninde, som lyder til virkelig at stå i en svær situation.

Jeg tænker, at først og fremmest har din veninde brug for, at du står klar med kram og et lyttende øre, når hun har brug for det. Du kan ikke tage hendes kampe, men når hun har brug for at komme af med nogle frustrationer, få noget opbakning og forståelse, så kan du være der for hende.

Du skriver, at hun føler dig decideret mobbet, og i det tilfælde, så tænker jeg, at det er vigtigt, at der er nogle voksne, som ved hvordan din veninde går rundt og har det. Helt konkret, så tænker jeg på hendes forældre eller klasselærer, så de kan hjælpe med at forbedre situationen for din veninde, så hun ikke skal gå længere og have det dårligt. Derfor vil jeg råde dig til at snakke med din veninde omkring, at hun burde fortælle en voksen det. Du kan foreslå hende, at du gerne vil være der for hende som opbakning, hvis hun har brug for det. Jeg synes i hvert fald ikke, at I skal gå alene med det.

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig :) Al held og lykke til dig og din veninde :)

VH.

Gustav

2017-01-06T03:50:00 1
Sofie

Kære dig,

Din veninde er rigtig heldig, at hun har en som dig, der bekymrer sig om hende. Det ville helt sikkert også hjælpe hende at høre, du har skrevet ind til os, at du har taget hende alvorligt og gjort noget for at det skal ændre sig.

Du kunne måske spørge hende, hvad hun sætter pris på i et venskab og på den måde hjælpe hende med at indse, at de venner hun har nu ikke er gode for hende. Det er altid godt at snakke om, hvad kammeratskab er og hvordan man bør behandle hinanden, så alle er enige om at man taler pænt, ikke holder nogen udenfor osv.

Derudover vil jeg foreslå at du snakker med hende om at snakke med en voksen, der kan hjælpe jer med at håndtere mobning, for det er på ingen måde okay. Det kan enten være din lærer, hendes lærer, hendes forældre eller dine forældre, der så kan gribe ind og lægge en plan sammen med jer om hvad der skal ske fremover.

Måske kan dig og dine veninder invitere hende hjem efter skole, hvor I bare har en rigtig hyggedag, så hun kan mærke at hun ikke er alene? Held og lykke med det,

Mvh Sofie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd"

- Anonym