Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2018-12-14T14:16:29: 2018-12-16T23:59:37: 2

Brevkassespørgsmål

Mobning og lavt selvværd

Indsendt af pige14 år


hej
for et år siden flyttede mig og mine veninder skole, til værd sin skole. på vores gamle skole blev vores lille gruppe mobbet af hele klassen. jeg tog det ikke tungt, jeg havde den holdning "hvis de ikke kender mig, kender de ikke sandheden, også er det deres valg", men mine veninder græd værd uge derhjemme.

så de talte om at flytte skole, men den ene ville ikke flytte skole fordi jeg ville være alene på skolen. så jeg sagde ja til også at flytte skole for deres skyld.

problemet er at det ikke er blevet bedre, de bliver ikke mobbet mere. men den ene har mistet hendes selvværd (hun syndes hun er grim og ikke er god til noget) og har selvmords tanker. og den anden ville ønske hun levede i en andene verden, og føler at folk på hendes nye skole ignorere hende.

man skulle næsten tro at det er blevet være, for vi har ikke hinanden i skolen.
jeg tror det er forsent for mig at gøre noget, jeg er ikke sikker på hvad jeg skal gøre.

hvad skal jeg gøre? kan jeg gøre noget?
pige
Mobning

Mobning

Se flere

Besvarelser

2018-12-16T12:35:57 1
Gustav

Hey du!

Det lyder som en virkelig svær situation, som du er i, og det er virkelig godt, at du rækker hånden ud for hjælp.

Det er beundringsværdigt, at du gerne vil være der for dine veninder og faktisk støtter dem så meget, at du flytter skole for deres skyld.

Men det er vigtigt for mig at sige, at du skal også huske at passe på dig selv. Du kan ikke tage deres kampe for dem, selvom det kan være nok så fristende, når ens veninder har det så skidt, som det lyder til at dine har.

I mine øjne, så er din vigtigste opgave netop at være deres veninde. Du kan lytte til dem, prøve at opmuntre dem, støtte dem og nogle gange få dem til at glemme deres problemer ved at hygge og lave sjove ting sammen.

Derudover så synes jeg, at du skal også finde nogle, som du kan få hjælp fra. Det er jo også hårdt for dig, at dine veninder har det sådan, så du trænger vel også til at snakke med nogle om det? Måske dine forældre eller en lærer på din nye skole? Jeg tænker særligt, når din ene veninde overvejer selvmord. Det er altså en tung til for dig at gå rundt med, og der kan det bedste at gøre (for dig og din veninde) at få snakket med en voksen, som du stoler på, og som kan hjælpe med at få skaffet den rette hjælp til din veninde.

Så for at opsummere, så skal du hjælpe dine veninder ved at lytte, støtte, opmuntre osv., men du skal huske også at passe på dig selv og derfor få snakket med en voksen.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Al held og lykke herfra! :)

VH.

Gustav

2018-12-16T20:52:42 1
Michelle

Hej med dig og tak fordi skriver her ind. 

Først og fremmest, hvor er du sej! Det er så fed en holdning du har, og hold endelig fast i den, for den har du så ret i! 
Jeg er ked af at høre at dine veninder har det så hårdt, det må også være rigtigt hårdt for dig. 

I forhold til hvad du kan gøre, er mit råd at så længe du selv føler at du kan holde til det, så handler det om at lytte og støtte. Yderligere synes jeg at du skal foreslå dem at opsøge noget hjælp, måske en skole psykolog? 

Jeg synes også at du skal sætte dig ned og snakke med dine forældre om dine veninder. Selvom jeg godt ved at det kan føles rigtig svært, men det er ikke dit ansvar at de har det godt. Nogle gange og i sær når det kommer til selvmordstanker, men også din anden veninde, som lyder til at have det rigtig hårdt, så kan det være nødvendigt med voksen indblanding. Det bedste du selv kan gøre er at støtte dem og være der for dem. Men kun så længe at det ikke går udover dig selv, du skal selv kunne holde til det. Og så overlad det til forældre og voksne at finde den hjælp dine veninder har brug for. 

Jeg håber at du kan bruge mine råd, og bliv ved med at hold hovedet højt. 

De bedste hilsner

Michelle 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym