Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2019-12-14T13:19:35: 2019-12-18T21:08:08: 2

Brevkassespørgsmål

Vold i skolen

Indsendt af pige13 år


Hej brevkasse

Jeg flyttede skole her efter sommerferien, det var ikke fordi jeg havde det dårligt i min gamle klasse men mere pågrund af at der kun var en klasse per klassetrin, men ja jeg flyttede skole og alting var fint i den første uge, alle i min nye klasse var gode venner og de fleste kendte hinanden fra den gang de gik i 6 klasse. Men jo længere ind i skoleåret begyndte drengene fra min klasse at være rimelig voldsome imod mig, det startede med et puf her og der men nu er det sådan seriøst ved at være farligt, det skal lige siges at i starten var jeg faktisk rimelig glad for det fordi jeg endelige fik opmærksom fra de populære drenge, men det har taget overhånd, jeg er blevet sparket til slået, vældet omkuld, jeg har også fået utallige mange slag på armene, faktisk så mange at begge mine arme er fyldt med blå mærker efter dem, men det mest skræmmende jeg har prøvet indtil videre var da jeg var i aften klub på min skole sammen med min bedste veninde som går i min gamle klasse, mig og hende havde det sjovt vi sad udenfor på en bænk, men pludselig så vi 2 af drengene fra min klasse på vej hen imod os vi startede med at holde lav profil og bare snakke lidt med dem indtil den ene af drengene som jeg har lidt et skænderi med begynder at snakke om alt det jeg åbenbart havde gjort, lige på 2 sekunder tager den ene af drengene(ham som jeg er mest bange for) fat omkring min hals og lukker mit hoved fast imellem hans ene arm, min hoved ligger på hans skød, min veninde prøver at få ham til at give slip, men så siger han at jo mere hun irritere ham jo hårdere strammere han omkring min hals, han kigger ned på mig og griner af mig, jeg følte at jeg skulle til at dø, den anden dreng som var skyld i alt det her skete begyndte at få det dårligt og føle sig utilpas. Endelig efter lang tid slippede han mig, men har haft kraftige nakke smærter siden, det startede også med kun at være 2 af drengene men nu er det de fleste af dem der gør det. Mine forældre har flere gange set de mange blå mærker på mine ben og arme, og de har vært virkelig bekymret over det, men de drenge er ikke bare sådan lige helt normale, de er sådan de mest populære drenge på hele årgangen, jeg er den eneste af pigerne de behandler sådan. Drengene specialisere mig også meget. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det har stået på i så lang tid nu, det er få gange at der er gået en dag uden jeg kom hjem uden et nyt blåmærke

Håber i vil hjælpe<3


pige
Mobning

Mobning

Se flere

Besvarelser

2019-12-17T19:28:13 1
Benedicte

Hej du, 


Selvfølgelig vil vi hjælpe dig, hvis vi kan, for det er en forfærdelig situation at stå i. Jeg er virkelig ked af, at høre om din situation, og hvordan de her drenge behandler dig. Du må have ret i, at de ikke er helt normale, for det er da på ingen måde okay at behandle nogen sådan. Jeg forstår også godt, at dine forældre er bekymrede, og jeg synes, at det er godt, at du har fortalt dem om det. Hvis du spørger mig, bliver du nødt til at inddrage skolen i denne sag. Mobning tolereres nok ikke på din skole, og da slet ikke vold. Jeg synes, at du skal fortælle det til din lærer, eller bede dine forældre om at fortælle det til din lærer. Der skal gøres noget ved sagen her og nu, og det kan du desværre ikke gøre på egen hånd. Hvis jeg var dig, ville jeg med det samme snakke med mine forældre om det, og bede dem om at kontakte skolen. Jeg forstår godt, hvis det er skræmmende at inddrage flere i det, men det er den eneste mulighed, hvis du spørger mig. Jeg håber inderligt, at du finder en løsning, for sådan et liv fortjener ingen.


- Benedicte
2019-12-18T12:04:56 1
Gustav

Hey du!

 

Det lyder virkelig ikke som en rar situation, som du er havnet i, og jeg vil gerne starte med at skrive, at det er virkelig godt, at du søger hjælp ved at skrive herind. Det er bestemt ikke noget, som du skal finde dig i. Du skal kunne omgås mennesker i din skole og i din aftenklub uden at skulle frygte vold.

 

Du beskriver, at i starten var det bare små puf i ny og næ, som man ser det blandt venner. Men som det lidt bliver med vold, så formår grænserne for, hvad der er 'ok' at rykke sig hele tiden og det virker til at være sket i den drengegruppe.

 

Jeg kan ikke helt tyde ud fra dit brev, om du får sagt fra i situationen. Ikke fordi det er din skyld, hvis du ikke har fået sagt fra. Selvfølgelig kan det godt chokere en, hvis man lige pludselig bliver væltet omkuld, men når du fx får et slag på armen eller lignende, så skal du sige højt og klart, at det er ikke ok og at du ikke vil have, at de gør det mod dig. Det er ligegyldigt, om du kunne lide det i starten og om de er populære - overskrider de din grænse, så er du helt berettiget til at sige fra, og det er noget, som de skal acceptere.

 

Hvis du allerede føler, at du får sagt fra (eller hvis det ikke virker til at hjælpe på situationen), så vil jeg stærkt anbefale dig, at du får fortalt det til en voksen, som du stoler på. Jeg forstår udmærket, at det kan virke voldsomt at skulle 'sladre om de andre', men du må huske på, at det er dem, som gør noget, som ikke er i orden. Hvis jeg var dig, så ville jeg sætte mig ned sammen med mine forældre og fortælle det hele. Du kan evt. vise dem dit brev her og svarene, som I så kan snakke ud fra. Bed dem om at hjælpe dig med at få det her stoppet. Alternativt, så kan du også snakke med din lærer eller ledelsen på din skole om situationen. Det lyder nemlig for mig om, at der er en usund kultur blandt de drenge i din klasse, og i sådanne tilfælde, så er det voksne, der bedst kan gå ind og få det løst.

 

Det er så godt, at du søger hjælp, og du har allerede taget første skridt til at få det løst ved at skrive herind. Du må hente samme styrke og så få sagt tydeligt fra overfor drengene og få hentet hjælp fra en voksen. Den nuværende situation med volden er ikke noget, som du skal finde dig i.

 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar :) Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym