Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2020-09-28T01:25:26: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg vil ikke være den lede...

Indsendt af pige13 år


Kære brevkasse min bestie og jeg har rigtig meget magt i klassens vennekreds. Men der er også den her pige i min klasse, der er ret mange der ikke kan lide hende fordi hun lyver og også engang har stjålet fra den lokale butik. Folk bagtaler også hende rigtig meget, og det har jeg også engang gjordt, men det gør jeg ikke længere. Hver eneste morgen følges jeg til skole med en af mine andre venner som også bagtaler hende rigtig meget... Jeg er bange for at folk også begynder at gøre det imod mig hvis jeg ikke bagtaler hende, men hun er faktisk rigtig sjov at være sammen med! Hvad skal jeg gøre?
pige
Mobning

Mobning

Se flere

Besvarelser

2020-09-28T05:45:47 1
Line

 Hej du

Forstår dig 100% godt.
Men, hvis du ikke vil være hende den lede, så skal du netop ikke følge med strømmen og bagtale hende, som de andre også gør.

At bagtale nogen er aldrig en god ting at gøre og det kan påvirke personen det handler om rigtig meget.

Lige nu er du også i en alder, hvor man selvfølgelig ikke vil gøre sig upopulær blandt de andre. Men du må også huske på, hvem der er dine rigtige venner og hvem der ikke er.

Hvis du synes hun er sjov at være sammen med, så skal du helt sikkert bare fortsætte med at bruge tid på hende, i stedet for personer der kun spreder negativitet med sig.
I sidste ende vil du være glad for at sætte sådan nogle mennesker til siden og i stedet bruge tid med de mennesker og venner som du oprigtigt har det sjovt og hyggeligt med.

Mange vil på et tidspunkt opleve at blive bagtalt af en eller nogen, men så bare tænk på, at det siger meget mere om dem end det gør om dig!
Man kan desværre ikke være gode venner med alle og enhver, så vær venner med dem du føler giver en positiv og god stemning hos dig og så ignorer hvis du tror nogle bagtaler dig, for de mennesker er ikke det værd at bruge sin tid på.

Jeg håber mit råd er til hjælp - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen :-)

M.v.h. Line

2020-09-30T01:33:49 1
Julie

 Hejsa og tak fordi du skriver!

Det lyder som en rigtig træls og ubehagelig situation, du står i. Det kan være rigtig svært at vide, hvad der er rigtigt og forkert at gøre - særligt hvis man er bange for selv at blive holdt udenfor eller måske endda mobbet, hvis ikke man opfører sig på en bestemt måde. 

Selvom pigen i din klasse har en lidt dårlig fortid med tyveri og løgne, er det ikke i orden at bagtale hende og det er enormt ubehageligt at blive bagtalt og holdt udenfor. Det er godt, at du ikke selv deltager i det længere, men samtidig synes jeg også, at du har et ansvar for at stoppe dine venner og veninder i klassen i at gøre det. 

Du skriver ikke, hvad grunden er til, at du selv er stoppet med at bagtale hende, men jeg forestiller mig, at du har lært hende at kende på en anden måde og, som du selv skriver, fundet ud af, at hun faktisk er rigtig sjov og sød. Det synes jeg er vigtigt, at du får fortalt dine venner.

Hvis du synes det er svært at sige direkte til dine venner, kan du også snakke med jeres klasselærer om det. I min folkeskole havde vi af og til klassens time, hvor der var plads til at snakke om problemer, der var svære at løse selv. 

Du er garanteret ikke den eneste i din klasse, der synes at det her problem er ubehageligt og det gør det meget sjovere at komme i skole, hvis man ikke skal frygte for at blive holdt udenfor eller bagtalt. 

Mange hilsener Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym