Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4235 spørgsmål og givet 6827 svar de sidste 14 år
2022-04-24T13:50:56: 2

Brevkassespørgsmål

Mobning

Indsendt af pige13 år


hej jeg hedder l og er næsten lige startet på en ny skole

og der er bare et problem en dreng fra klassen er begyndt at mobbe mig 

med at jeg er antboy fan han har sagt at antboy skuespilleren ville føle sig krænket af mig bare fordi at jeg er så grim og jeg er sindssygt ked af det lige pt

pige
Mobning

Mobning

Se flere

Besvarelser

2022-04-27T02:56:49 1
Marissa

Hej I,

Jeg er virkelig ked af at høre, at der er en dreng i din klasse, som opfører sig på den måde overfor dig. Det er helt uacceptabelt, og det er helt forståeligt, at det gør ondt på dig. Derfor er det kun rigtig godt at du skriver ind og deler det.

For det første er det en fuldstændig åndssvag ting for ham at sige, og det håber jeg, at du vil huske dig selv på. Der er absolut ingen sandhed i det. Han prøver bare at tage noget, som du går op i eller synes om og bruge det som noget, han kan mobbe dig med. 

Oftest når folk mobber andre, så er det fordi de selv har rigtig mange problemer eller er meget usikre. Når ham drengen mobber dig, så har det egentlig intet med dig at gøre, det er bare hans forsøg på at distrahere ham selv fra sine egne problemer. Det er dog absolut ingen undskyldning, og du skal på ingen måde finde dig i det.

Der er to rigtig gode råd til, hvad man kan gøre, når man bliver drillet/mobbet, og det er noget, jeg har set virke for mange, og som jeg altid råder folk til at prøve - en mobber er altid på jagt efter at få en reaktion ud af sit offer, og derfor kan du bedst kæmpe tilbage ved at fratage ham den reaktion:

1. Ignorer din mobber 100% - lad som om han er luft. Byg en mur mellem dig og ham i dit hoved og opfør dig, som om han slet ikke eksisterer. Når han prøver at sige grimme ting til dig, så kig ikke på ham, svar ham ikke og prøv slet ikke at reagere på, at han har sagt noget. På den måde er det nemlig ham, der ser dum ud, når han står og siger grimme ting til en person, som er fuldstændig ligeglad med ham. Og så kan han se, at han slet ikke kan få den reaktion ud af dig, som han gerne vil. 

2. Vis din mobber, hvor latterlig de er - når drengen mobber dig, så kig på ham med det mest nedladende blik du overhovedet kan eller rul øjne af ham, som om du synes, han er den mest åndsvage person, du kender. Og sig så med en rolig og kold en stemme: "Hvor er du latterlig". Og uanset hvad han siger tilbage, så bare gentag sætningen, mens du ruller øjne eller ryster på hovedet af ham. På den måde er det igen ham, der kommer til at se dum ud på grund af det, han har gang i. 

Disse to råd har jeg set virke for mange. Det kan dog være lidt svært i starten, fordi man automatisk har lyst til at blive vred eller ked af det, når man bliver mobbet, men jo mere man gør det, jo nemmere bliver det. Og hvis du gør en af de to ting overfor drengen nok gange, så vil han indse, at han ikke kan få noget ud af at mobbe dig.

Derudover må du også hele tiden huske dig selv på, at der intet er galt med dig, og at han bare siger sådan nogle dumme ting, fordi han selv har ondt eller er vred indeni. Du kunne måske også prøve at snakke med nogen om, at han mobber dig, som f.eks. dine forældre, en ven eller en lærer. Det er nemlig altid godt at snakke med nogen om de ting, der gør en ked af det. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig (og at det ikke er alt for langt). Skriv endelig ind igen, hvis du får lyst til det. 

Med venlig hilsen, 
Marissa

2022-04-27T05:25:48 1
Sofie

 Kære du.

Sikke da en dum situation du står i. Det er så ubehageligt at blive mobbet.

For det første er det jo helt forståeligt at du bliver ked af det, det er svært ikke at blive påvirket af, men i bund og grund tror jeg det handler om at ignorere sådan nogen som ham der siger noget bare for at gøre andre kede af det. Han forventer en reaktion fra dig, og hvis ikke han får det bliver det kedeligt på et tidspunkt.

Man skal aldrig mobbe andre, og da slet ikke for hvad de kan lide og ikke lide, vi er trods alt forskellige som mennesker og kan dermed lide forskellige ting. 

Jeg ved godt det kan være rigtig svært, men du må gerne sige fra, for det er slet ikke i orden. Du kan eventuelt hive fat i en lærer, en ven/veninde, eller din familie så du har nogen at tale med det om, det kan være rigtig rart, og du kan måske på den måde få hjælp til at få ham stoppet.

Husk på at dem der mobber har det oftest selv meget svært, så i bund og grund er han nok rigtig usikker, men det er skam ikke nogen undskyldning for at behandle andre dårligt!

Jeg er selv blevet mobbet, og fandt ud af at jeg er god som jeg er, ligemeget hvad andre siger, og det er du også!

Jeg håber du kan bruge disse råd :)

- Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym