Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2019-01-25T16:33:59: 2019-01-28T00:25:20: 2

Brevkassespørgsmål

Lesbisk

Indsendt af pige13 år


Hej jeg er en pige på 13 år og føler mig til piger. Jeg ved ikke om det er forkert, eller ej. Når de andre piger leger S P eller K og de spørger hvem jeg er forelsket i, svarer jeg bare ingen. Imens de andre går på dates, og kysser med deres kærester, er jeg altid det tredje hjul. Jeg er bange for at sige det til mine venner og familie. Her den anden dag sagde mine veninder til mig "Hvorfor tjekker du de 8. Klasses piger ud"? Hvor jeg bare fòr samen og sagde "Det gjorde jeg ikke" og hvor den bitchie pige i min klasse siger "Er du lebbe, eller hvad? Jeg kunne godt se dig som lebbe" Og hvor de andre griner og hvor jeg også prøver at grine med. Jeg har det rigtig svært, og føler jeg ikke kan være mig selv. Hvad skal jeg gøre?
pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2019-01-27T14:30:20 1
Gustav

Hey du!

Hvor er det godt, at du ikke går alene med det, men vælger at række hånden ud for hjælp ved at skrive herind.

Jeg er selv til det samme køn, og jeg har derfor også været i den position, som du er i nu. En position, hvor man er sårbar og prøver at finde ud af, hvem man er.

Det første jeg tænkte, da jeg læste dit brev er, at jeg gerne vil gøre det klart, at du er ikke forkert. Uanset hvad dine venner siger, så definerer det ikke dig. Du er i en proces, hvor du er ved at finde ud af, hvem du er og hvem du kan lide. Det kan tage tid, så mit første råd vil være, at du skal prøve ikke at tænke dig selv for meget i en kasse. Prøv i stedet at følg din mavefornemmelse: hvis pigerne i 8. klasse virker søde, så prøv at gå med det og se, hvad der sker.

Hvis dine venner så stiller svære spørgsmål såsom hvem du kan lide eller om du er lesbisk, så træk vejret og giv dem en lille hvid løgn. Du skriver selv, at du siger, at du ikke er forelsket i nogle. Hvis nogle spørger om du er lesbisk, så kan du bare vende den om med noget ala. "Hvorfor da? Er du?". De har ikke krav på at vide ting, hvis du ikke vil fortælle det :-)

Mit andet råd er, at jeg vil virkelig anbefale dig at kontakte nogle ligesindede. LGBT ungdom laver mange forummer, hvor folk der står i samme position som dig - eller har været i den før - mødes. Det betyder ikke, at du skal definere dig som det ene eller det andet, men det kan give dig et rum, hvor du kan få lov til at være dig selv. Særligt vil jeg fremhæve AURA, som er et tilbud for unge, hvor de kan mødes til forskellige arrangementer. Du kan også kontakte for at få noget med rådgivning for din situation og hvis du bare har brug for at drøfte nogle tanker. Du kan tjekke LGBT ungdoms hjemmeside ud her: https://lgbtungdom.dk/ og læse mere om AURA her: https://lgbtungdom.dk/aura/.

Til sidst, så vil jeg bare sige, at jeg også var bange for at fortælle mine venner og familie, at jeg var til drenge. Men da jeg først fik åbnet op, så opdagede jeg, at jeg ikke havde noget at frygte. At folk ikke så anderledes på en. Men gør det i dit tempo, til de folk du har tillid til og den måde, som du finder bedst.

 

Håber mit svar kan hjælpe dig! Al held og lykke herfra!

VH.

Gustav

2019-01-27T21:53:06 1
Michelle

Hej med dig :-) 

Det lyder godt nok som en svær og forvirrende situation du står i. 

Du skal vide at der absolut intet forkert er i at kunne lide sit eget køn, det er helt okay. Jeg kan godt forstå at det er svært at skulle fortælle det til nogen, men jeg tænker om der ikke er en veninde, ven, eller familiemedlem du stoler på, du kan starte ud med at fortælle det til? Jeg tror det vil gøre det en smule nemmere hvis du havde en at dele det med. Det er i hvertfald min egen personlige erfaring :-). 

Så mit råd vil være at finde en du stoler på og dele det med som en start, og at acceptere at det altså er helt okay at have de følelser, for det er det :-). Kærlighed har ingen køn og man må elske hvem man vil. 

Jeg ønsker dig alt det bedste i fremtiden og at du en dag finder modet og styrken til at, give dig selv lov til at være den fantastiske person, som jeg er helt sikker på at du er :-). 

- Michelle 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym