Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-06-15T03:54:18: 2019-06-16T20:17:33: 1

Brevkassespørgsmål

Min mødom

Indsendt af pige15 år


Hej,

Jeg vil gerne spørge om hvordan man kan miste sin mødom, altså af hvilke årsage. Fordi jeg har haft virkelig ondt i min mave i et stykke tid nu. Eller det startede i tirsdags, da jeg hva sammen nogle klasse kamarater og vi vat en slags fitness bane. På den bane hva der to pæle, jeg falder og for en af de pæle mellem benene, og siden jeg haft virkelig ondt. Og har høret at man mister sin mødom af forskellige til så måske det ku være en af dem. 


pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2019-06-16T20:44:49 2
Benedicte

Hej du,

Når man taler om at miste sin mødom, er det typisk ved at have sex. Derudover bruger man også ordet til at beskrive om ens slimhinde er brudt eller ej. Jeg har også hørt rygter om, at man kan bryde den ved at lave andre ting, som fx ridning eller anden form for sport, men jeg ved faktisk ikke, om det er sandt. Slimhinden er meget elastisk, og faktisk kan man efter sex opleve, at den stadig ikke er brudt. Derfor synes jeg ikke, at du skal bekymre dig om, om du har "mistet din mødom", for det ville ikke give dig ondt i maven. Jeg forstår godt, at du har ondt mellem benene, hvis du har stødt på en pæl, for det giver god mening. Hvis du har ondt i maven, skal du måske overveje, om det kunne være andre ting. Har du fået din menstruation endnu? Har du andre symptomer, som kunne virke som om, at du er syg? Hvis du ikke kan finde ud af det, foreslår jeg, at du enten snakker med en forælder eller i andet tilfælde en læge. Det er altid godt at være på den sikre side, hvis nu der er noget galt med din mave. Dog er jeg sikker på, at du ikke har mistet din mødom af den grund du beskriver.

Tak for din besked og jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget :)

- Benedicte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om seksualitet

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym