Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-06-22T17:32:32: 2019-06-29T11:14:27: 2

Brevkassespørgsmål

Pige der er biseksuel

Indsendt af pige13 år


Hej. Jeg er en pige på 13 år og jeg er biseksuel. Jeg sagde det til min mor og hun synes jeg er ALT FOR UNG til at kunne være til begge køn. Jeg ved ikke om jeg skal lyve og sige at jeg ikke er, så vi kan få det bedre sammen? Men jeg er biseksuel. Jeg vil bare gerne have det godt med hende... 

- hilsen en pige på 13...

pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2019-06-25T15:10:46 1
Tia

Hej Pige på 13,

Hvor er du modig, at du tør stå frem og har fulgt din mavefornemmelse i så ung en alder! Det er sejt! 

Jeg kunne forestille mig, at din mor blot er bekymret for, om du nu er sikker på, du er biseksuel. Mange bliver hurtigt skræmte af det "ukendte", så når man hører om noget, der ikke er som "normalt", så bliver man hurtigt bekymret. 

Jeg kan fortælle dig, at jeg har en rigtig sød og sjov veninde, der omkring 13-14 års alderen fandt ud af, at hun var homoseksuel. Hendes mor blev også meget vred og bekymret og benægtede det. Men min veninde stod fast, og i dag er hun 22 år, og hun har en homoseksuel kæreste, og hendes mor har accepteret det. Men det var også svært for hende i starten. Jeg tror, at alle forældre er lidt overbeskyttende overfor deres børn, fordi de gerne vil dem det bedste. 

Jeg synes, du skal prøve at snakke med din mor om det stille og roligt og forklare hende, hvorfor og hvordan du føler, som du gør. Hvad der fik dig til at indse det. Måske kan det hjælpe med at din mor bedre kan forstå det og derved også nemmere støtte dig. 

Jeg håber, du kan få en god samtale med din mor. 

Kærligst Tia
2019-06-27T10:07:45 1
Iben

Kære du, 

Først og fremmest vil jeg lige sige, at det er mega sejt gået, at du har fortalt din mor om din seksualitet. Jeg er dog ked af at høre, at hun ikke havde den mest forstående/accepterende reaktion. Det lyder som om, at hun blev meget overrasket - måske især grundet din unge alder. 

Jeg er dog meget uenig i, at man kan være "for ung" til at være til begge køn... jeg tror, de fleste af os mere eller mindre kender vores egen seksualitet allerede fra barndommen. Så i mine øjne er der intet forkert eller mærkeligt i, at du som 13-årig ved, at du er til begge køn. 

Jeg synes ikke, at du skal lyve for din mor - nu har du jo fortalt hende sandheden, så der er ingen grund til at ændre på det nu. Jeg synes bare, at du skal holde fast i, at du er den, du er, og det er det bedste, du overhovedet kan være :-) Så tror jeg, at din mor måske lige skal have lidt tid til at forstå, at det er sådan, du er, og at du mener, hvad du sagde. Så håber og tror jeg, at hun vil acceptere dig for den, du er. Hvis hun bliver ved med at synes, at du er for ung til at være til begge køn, så må hun jo synes det. Det behøver ikke at have nogen indvirkning på hverken dig - eller jeres forhold til hinanden. Din seksualitet behøver jo ikke at være noget, I skal blive ved med at snakke om. Nu ved hun det og så er der vel ikke mere at diskutere. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen. 

Held og lykke med det hele.

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om seksualitet

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym