Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2019-10-14T15:26:00: 2019-10-19T17:42:58: 2

Brevkassespørgsmål

Sex

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 år snart 13 jeg tænker meget på at have sex og jeg onanerer nogle gange og ser porno men jeg har et spørgsmål jeg vil gerne have sex men jeg er nok for ugøng til det og jeg glæder mig til at have sex men som sagt er jeg lidt for ung jeg har lige fået en ny kæreste og han er sød men please værd sød at hjælpe mig hvad kan jeg gøre
pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2019-10-18T18:39:20 2
Lotte

Kære du,

Det er helt normalt at begynde at tænke på seksuelle handlinger, når man er omkring puberteten, som er den fase, du er ved at træde ind i. 

Det kan derfor også være naturligt at have lysten til at undersøge det seksuelle univers. Du er allerede i gang med at lære dig selv at kende ved at onanere. Det opfatter jeg som en god start inden du begiver dig ud i at prøve at have sex. Onani er i princippet også sex med sig selv - og jeg tror langt fra, at du er færdig med at undersøge din egen seksualitet. Du kan derfor prøve at undersøge dig selv nærmere, hvad du godt kan lide, og hvor du måske ikke synes, at det er så rart at blive rørt, hvis du mærker dette på et tidspunkt. Giv dig selv tid til at udforske dig selv. 

Som du selv skriver, synes jeg også, at du er for ung til at have sex nu. I Danmark er den seksuelle lavalder 15 år. Det vil sige, at det kan være strafbart at have sex før du er fyldt 15 år. Denne lov er lavet, fordi man mener, at den unge i denne alder er i stand til at give samtykke til sex - det vil sige, at her kan den unge selv vurdere om man har lyst til sex eller ej, hvis muligheden er der.

Det er positivt, at du glæder dig til tanken om sex, og samtidig også godt, at du selv kan se, at det nok stadig er for tidligt for dig.

Det er dejligt, at du har fået en kæreste. Du skriver også, at han er en ny kæreste, og derfor tænker jeg, at det er endnu en grund til at vente med at have sex, da det kan være ret grænseoverskridende at skulle være helt nøgne og intime overfor hinanden første gang. Det er derfor vigtigt, at det er en person, som du er tryg ved og som du har lyst til at have sex med, når den rette tid kommer. Indtil da, kan I kramme og kysse osv. alt det I vil.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra

Lotte

2019-10-19T12:50:58 1
Iben

Kære du, 

Det er helt naturligt, at du tænker på sex og onanerer osv. Det er en rigtig god idé at undersøge, hvad du synes, føles rart på din krop, inden du eventuelt er sammen med en fyr. Det er vigtigt at lære din krop at kende, så du føler dig tryg ved at være seksuelt sammen med en fyr.

Som du selv skriver, så er du meget ung, og jeg vil derfor anbefale dig at vente med at have sex til, at du er blevet lidt ældre. Det er selvfølgelig dit eget valg, men jeg vil dog lige nævne, at den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, hvilket (så vidt jeg ved) betyder, at det faktisk ikke er lovligt at have sex, før man bliver 15.

Når det er sagt, synes jeg, at det aller vigtigste er, at du føler dig 100% klar, før du har sex. Man kan sagtens tænke meget på sex og nyde at onanere, længe før man faktisk er klar til at have sex med én. Derfor er det vigtigt, at du er sikker på, at du er klar, før du kaster dig ud i det :-) Og det er selvfølgelig også rigtig vigtigt, at du kun gør det med en fyr, som du stoler på og føler dig tryg og tilpas sammen med, og som ikke presser dig til noget. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen. 

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før"

- Anonym