Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2020-02-05T11:56:45: 2020-02-11T17:44:13: 3

Brevkassespørgsmål

Springe ud

Indsendt af pige14 år


Hej. Jeg er en pige på 14 år. Jeg har fundet ud af at jeg er biseksuel. Jeg skammer mig rigtig meget over det, selvom jeg godt ved at det ikke er noget at skamme sig over. Et par af mine tætteste veninder ved det men ellers er der ingen der ved det. Jeg har virkelig lyst til at springe ud men jeg tør ikke. Jeg er bange for om folk så har fordomme om mig, og at rygtet spreder sig til hele min skole/omgangskreds. Jeg føler mig virkelig presset fordi mine tanker presser mig til at sige det til folk som jeg måske ikke vil sige det til. Håber I kan hjælpe mig med at gøre det hele lettere.

Tak

pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2020-02-09T09:14:54 1
Oline

Kære du,

Først og fremmest vil jeg blot sige, at du har intet, at skamme dig over. Hvilket du også selv siger. Vi udvikler os i teenageårerne og dermed finder vi ud af, hvilket køn vi er tiltrukket til. Derudover glæder det mig at høre, at du har valgt at dele det med dine tætteste veninder.  Jeg kender selv til at, skulle dele noget personligt som har et stor betydning for, hvordan andre reagerer og tænker om mig (ifølge mig selv). Det jeg gør er, at jeg prøver at sige det højt et par gange til mig selv og mærker an, hvordan jeg selv har det med det når det bliver sagt højt. Jeg synes personligt selv det hjælper mig, at sige det højt og først prøve selv, at bryde den frygt samt pres som fylder ens hovede. Derefter siger jeg det til mine nærmeste og dermed fortæller jeg det videre til de personer som jeg ønsker skal høre det fra mig af. Derudover kan jeg sagtens sætte mig ind i, hvad du føler og hvorfor du føler dig presset over hvad folk evt. vil tænke. Men jeg tror på, at når du har dine nærmeste veninder omkring dig som støtter dig i dit valg, så skal det hele nok gå. 

Jeg håber du kan bruge mit svar.


De bedste hilsner 

Oline

2020-02-09T09:20:29 2
Zhino

 Kære du

Som du også selv skriver, er det bestemt ikke noget at skamme sig over, men det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke kan være svært. Det er ganske forståeligt, at du ikke vil dele det med alle lige til at starte med, da det er en personlig ting. Jeg synes, at du skal sige det til dem, du er tættest med til at starte med - det vigtigste er, at du kan være dig selv over for dem, du holder af. Og hvis folk har fordomme om dig og spreder rygter, så ved du i hvert fald, at det ikke er dine venner. Sådanne nogle mennesker fortjener ikke at have dig som veninde. Men tag det i dit eget tempo, og sig det kun til dem, du virkelig har lyst til at dele det med. Det er dit liv og dit valg - du skal ikke føle dig presset til at dele det med nogle, du ikke har lyst til at fortælle det til.

De bedste hilsner

Zhino

2020-02-11T12:14:00 1
Veenuha

Hej med dig

Du skal overhovedet ikke føle dig skamfuld over at være biseksuel. Det allervigtiste er at du er tro mod dig selv. Vi er alle forskellige og at være biseksuel er en del af dig ligesom der er andre egenskaber der gør andre mennesker unikke. Vi er allesammen optaget af hvordan vi selv er, og ofte overtænker vi hvordan andre mennesker opfatter os. På et eller andet tidspunkt er jeg sikker på, at du vil springe ud, så hvorfor ikke bare gøre det nu? Man fortryder ofte kun det, man ikke gjorde og jeg er sikker på at hvis du venter, kommer du til at tænke i fremtiden, hvorfor gjorde jeg ikke dette tidligere? Folk har ofte travlt med deres egne problemer, så jeg tror ikke at din biseksualitet vil være et stort samtale-emne for dem. Det er blevet meget normalt og ikke noget man kan diskutere så meget om. Du frygter at mennesker spreder rygter om dig, men hvad skal de sprede? Hvem du er? Jeg synes du skal fokusere på det positive og tænke, at hvis de gjorde det, så behøvede du ikke at fortælle dem det, og alle vil være klar over det på forhånd. Det er jo en del af din identitet, og hvis folk spørger dig om det, synes jeg bare du med ære skal fortælle sandheden og være stolt af det. På den måde kan du udvikle din selvtillid, og folk vil værdsætte dette mere end hvis du virkede usikker og ikke ville fortælle nogen omkring det. Du siger, at du har en stor lyst til at springe ud, så jeg synes du skal lytte til din mavefornemmelse og gøre det. Når du springer ud, tror jeg også at du vil føle en stor lettelse og at en stor byrde er blevet taget væk fra din skulder. Jeg er sikker på at du vil mærke, at det overhovedet ikke er så slemt, som dine tanker får dig til at føle. Du kommer ikke til at miste noget ved det og hvis du gør, får du bekræftet hvem der er tro mod dig og hvem der ikke er din tid værd. 


Håber denne besvarelse kunne hjælpe dig

Hilsen Veenuha

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym