Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2020-10-03T09:38:18: 2

Brevkassespørgsmål

Forvirret

Indsendt af pige15 år


Hej, jeg er i tvivl om hvad jeg er? Jeg har det sådan at jeg er sexuelt tiltrækket til drenge, men jeg vil rigtig gerne i et forhold med en pige.
pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2020-10-04T06:00:51 1
Markus

 Hej.


Ja. Det kan jeg sagtens forstå må kunne opleves som en mærkelig blanding af følelser. Jeg tror også det er kompliceret for de fleste i den alder, selv hvis man kun er interesseret i et af kønnene. For som du nævner er det at ville være i et forhold med nogen ikke det samme som seksuel tiltrækning.


Du skriver at du er i tvivl om hvad du er. Det tror jeg bliver et svært spørgsmål at besvare. Især når du kun er femten år. Men jeg kan godt forstå at det er noget man godt kunne tænke sig et endegyldigt svar på. Så ville der være mindre forvirring omkring de her ting, og man ville også kunne give andre et klart svar hvis de spørger. Men selvom jeg ikke er sikker på at jeg kan give dig et svar på dit spørgsmål, så vil jeg derimod give dig dette her råd: Føl ikke at du er nødt til at finde et svar på spørgsmålet fordi det er forkert ikke er at vide "hvad man er". Når man er teenager, går man rundt med en stor bunke følelser, hvor mange af dem kan være så intense at der er svært at tænke på andet. Det er derfor det tager tid at komme igennem teenageårene. For det tager tid at finde hoved og hale i det. Man kan heller ikke forvente at den første definition på ens egen identitet kommer til at holde fremover. Man er på en måde nødt til at være lidt ligesom en videnskabsmand i et laboratorie. Tingene skal afprøves. Nogle gange prøver man noget man senere fortryder. Men så er man trods alt blevet klogere. 


Og jeg tror kun at vi kommer den rigtige definition nærmere hvis det er dig der går ud og afprøver det. Jeg kunne sagtens give dig en definition jeg tror måske ville kunne passe. Men så ville jeg være bange for at du tvang dig selv ned i den kasse som den definition ville udgøre, og sådan noget tror jeg ikke man bliver lykkelig af. Jeg kan virkelig godt forstå at man søger et eller andet svar, en eller anden samlebetegnelse. Den tror jeg også nok skal komme på et tidspunkt. Men det er nødt til at være dig der finder den. Og den slags tager tid. Det er okay at gå rundt og ikke have styr på det her. Det kan nogle gange godt virke som om alle andre har, men det er langt fra rigtigt. Især ikke i din alder. 


Så til dit spørgsmål om hvad du er, så ville mit svar være at du er lige præcis som du beskriver; Du er seksuelt tiltrukket af drenge, men du kunne godt tænke dig at være i et forhold med en pige. Og du er meget mere end det i øvrigt. Du kunne skrive mange flere udsagn om dig selv, som også alle ville være sande. Hvis man vil vide hvad for en kasse det hele bedst passer ned i, er det fristende at gå en ordbog igennem og vælge noget. Men det vigtigste er ikke om du har et begreb lige ved hånden, så du kan forklare andre hvordan du er skruet sammen. Det vigtigste er at du selv ved hvad du kan lide og ikke lide. Og lige nu kan oplever du at være seksuelt tiltrukket af drenge, men at du gerne vil være i et forhold med piger. Men hvem ved? Det kan være du finder en pige du også er seksuelt tiltrukket af. Eller en dreng som du også gerne vil være i forhold med. Jeg ved godt det virker skræmmende og også bare upraktisk at gå ud i verden, fx at gå til fester, uden at have sit begreb ved hånden. Ja, det kan også bare være upraktisk når andre spørger og man er nødt til at komme med en lang forklaring i stedet for bare et enkelt ord. Men det vigtigste er at du har et godt forhold til dine egne følelser. Og det tror jeg vil sige at man er i dialog med dem. Man tager hvad de siger seriøst, og man respekterer at de kan være uenige med hinanden og pege i forskellige retninger. Det er et stort projekt at bygge en seksuel identitet op, og det tager tid. Og hvis der er nogen der synes at det er fjollet at du ikke bare propper dig selv ned i en af de kasser der er stillet til rådighed, så synes jeg at deres behov for en enklere verden må komme i anden række.


Håber det hjalp. Ellers skriver du bare til os igen. 


mvh Markus

2020-10-04T04:43:42 1
Marissa

Hejsa!

Din tvivl er meget forståelig. Det er meget naturligt at have sådan nogle spørgsmål, og det er super fedt at du rækker ud og lufter dine tanker. Mange oplever sådan nogle spørgsmål om deres seksualitet, og det er altid op til den enkelte at finde frem til nogle svar, som de har det godt med. Der er mange forskellige kategorier om seksualitet, som man hører om i dag; heteroseksuel, homoseksuel, biseksuel, panseksuel osv. og det kan være svært at forstå, hvad det hele betyder. I dit tilfælde kan man sige, at begreber som "biseksuel" og "panseksuel" måske kunne være gældende, hvor det første er kendt som romantisk og/eller seksuel tiltrækning af både mænd og kvinder, mens det andet beskrives som tiltrækning af folk uanset køn eller kønsidentitet. Om man sætter sig selv i sådan en kategorier er dog helt op til en selv. Nogle foretrækker at lade det hele stå åbent, fordi de ikke ønsker at blive sat i en kategori, mens andre bedre kan lide at vide, hvor de mest føler, de hører til.

Du kan eventuelt prøve at google af de forskellige begreber og læse dig frem til om du kan nikke genkendende til noget af det, der står. Jeg kan tale ud fra personlig erfaring, når jeg siger, at det desuden kan være en stor hjælp at snakke med dem omkring sig. Hvis du fx har en ven eller et familiemedlem, som du føler dig tæt nok med, så kunne du prøve at dele dine tanker med dem. 

Uanset hvad så er din seksualitet helt din egen, og den er din at gøre med, som du ønsker. Det er helt fint at være undersøgende, hvis du synes det er svært at finde dine svar med det samme. Hvis du møder en pige du kan lide, så kan du ligesåvel prøve at være i et forhold med hende, som du kan med en dreng. Du er fri til at opleve og afprøve, hvilken som helst form for tiltrækning, forhold eller kærlighed som du har lyst til, uanset køn. 

Håber mit svar kunne hjælpe lidt! :) 

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om seksualitet

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym