Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-01-15T08:31:20: 2

Brevkassespørgsmål

Min roomie er til piger

Indsendt af pige16 år


Hej. Jeg går på efterskole men er jo hjemsendt og det er skidetræls for det har været vildt fedt. Jeg håber virkelig vi kan nå at få nogen gode måneder endnu men ved jo ikke hvad der sker. Men der er noget jeg går og tænker over. Jeg har efterhånden fået et virkelig godt forhold til min roomie. Hun er sød og køn og nem og snakke med. Vi snakkede ret privat inden jul inden vi blev hjemsendt hvor vi fortalte noget om os selv og hun røbede at hun først og fremmest er til piger. Jeg blev lidt overrasket og vidste ikke lige hvad jeg skulle sige. Når vi nu kommer tilbage igen skal jeg så ændre adfærd, synes I? Som sagt har vi jo et fint forhold og jeg har jo bare været vant til at klæde om på værelset og gå nøgen rundt selv om min roomie er der, siddet på wc med åben dør hvis vi lige var ved og snakke om noget. Altså alt sådan noget. Men nu ved jeg jo at hun nok ser på mig med andre øjne end jeg troede. Umiddelbart gør det mig ikke noget for jeg syns ikk jeg har noget og skamme mig over men skal jeg for hendes skyld la vær og vise mig nøgen for hende og måske lukke døren til toilettet? Fordi hun måske får længsler eller noget? Altså skal jeg ændre mig tænker I? Hun kan godt selv være nøgen på værelset og sidde på wc for åben dør.
pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2021-01-17T08:23:20 1
Sophie

 Kære dig 

Jeg kan godt forstå, at du er blevet i tvivl om din roomie måske ser på dig, med andre øjne. Jeg tænker du skal se det som et godt venskab mellem jer og at hun viser dig tillid, fordi hun netop er ærlig over for dig. I og med hun er ærlig omkring hun er til piger, så tænker jeg, at hun også ville være ærlig hvis hun så på dig, med følelser indblandet. Jeg tror derimod du skal se på det som noget positivt, at i har så godt og åbent et venskab, at hun føler sig tryg til at kunne fortælle dig, at hun er interesseret i piger. Bare fordi hun er interesseret i piger, er det jo ikke lig med, at hun er interesseret i dig, end andet end en ven. 

Hvis jeg var dig, tror jeg at jeg ville spørge hende når du ser hende igen. Spørge hende om hun synes det ødelægger noget i venskabet ved at du viser dig nøgen, sidder på wc med åbent dør, osv. Så er jeg sikker på du nok skal få et ærligt svar, som kan give dig ro i maven.


Jeg håber du kan bruge mit svar, ellers er du altid velkommen til at skrive igen :) 


Mvh. Sophie 

2021-01-17T10:54:02 1
Markus

 Hej.


Nej, det synes jeg ikke du skal. Altså ændre adfærd. I hvert fald ikke før du har snakket med hende. 


For mig at se er det vigtigste at fokusere på her ikke at din roomie er til piger. Det vigtigste er hvordan man vælger at håndtere det, når man er i tvivl om hvordan man bedst opfører sig over for andre mennesker. Så jeg tror det handler om noget mere generelt. Jeg kan godt forstå at man naturligt får lyst til bare at være den der indretter sig efter den andens behov i sådanne noge her situationer. For så undgår man den akavede samtale og den konflikt, man tænker der kunne opstå, hvis man bragte emnet på bane. 


men jeg er ikke sikker på at det er den bedste måde at håndtere det på. For når man på den måde prøver at forudsige hvordan andre mennesker godt vil have at man opføre sig, er der altid en sandsynlighed for at din roomie lægger mærke til det og tænker: "Jeg håber ikke hun gør alt det der bare for min skyld. Det behøver hun overhovedet ikke. Nu har jeg det helt dårligt over at jeg overhovedet nævnte det". Det kommer selvfølgelig også an på éns personlighed og hvad dynamikken er mellem jer.


Som jeg ser det er det dog altid en unødvendig risiko at tage, at prøve selv at regne ud hvad den rigtige måde er at behage andre på, når man bare kan spørge dem. Ja, det kan være det bliver en akavet samtale, men så er det til gengæld også overstået, og i slipper for at der bliver den her store usagte "ting" mellem jer som i begge to prøver at forholde jer til uden at der er nogen der rigtig føler de kan sige noget. 


Så mit råd er simpelthen bare at du tager en snak med hende om det, hvor du starter med at sige: "Prøv at hør: Jeg er faktisk en smule usikker på hvad det du har fortalt om din seksualitet betyder for den måde jeg kan opføre mig på omkring dig, især i forhold til hvor påklædt jer er". 


I øvrigt ville jeg gætte på (uden at jeg kender hende) at hendes svar ville være noget i nærheden af: "Overhovedet ingenting. Bare opfør dig som du plejer". Heteroseksuelle mænd og kvind kan fx også være roomies, uden at de er sammen, og uden at det er akavet. 


Håber det opklarede noget. Du er altid velkommen til at skrive igen.


mvh Markus 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym