Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2021-06-17T11:02:46: 2

Brevkassespørgsmål

Sove nøgen med veninde

Indsendt af pige14 år


Jeg skrev ind for et stykke tid siden men fik at vide jeg godt måtte skrive ind igen. Jeg skrev at jeg skulle sove over hos en veninde for første gang og jeg tog en stor silkepy på men min veninde sov så nøgen. Jeg var overrasket og det var akavaet og spændende på samme tid og ingen af os sagde noget. Jeg fik så svar fra en der hedder Marissa og en der hedder Markus. De skrev at der ikke var nogen vej uden om at snakke om det for det var umuligt at vide hvad min veninde tænkte ved det. 

Vi skulle så sove sammen over hos mig her i weekenden og om eftermiddagen tog jeg så mod til mig og spurte min veninde om det der med at hun havde sovet uden nattøj sidste gang. Hun sagde at det måske også var dumt men hun synes det var hyggeligt og være sammen med mig og håbede at jeg måske så også ville sove uden. Hun var bare for genert til og sige det. Jeg blev glad for det hun sagde og sagde at jeg så også godt ville prøve. Men jeg var alligevel vildt nervøs da vi skulle i seng om aften og jeg helt rysted da jeg skulle klæde mig af. Men det hjalp da vi lå under dynen og det gik faktisk virklig godt og jeg er glad for at jeg gik med til det. Næste morgen kunne vi høre mine forældre rumsterer udenfor så der skete der ikke noget og vi nøjes bare med og ligge få det snakket lidt igemmen. Min veninde var heldigvis også glad for det der var sket og vi snakkede om hvad der måske var specielt godt og hvad der måske ku blive bedre.

Så tak for rådet om at jeg skulle snakke med hende om det. Men jeg vil alligevel godt spørge om det er almindeligt at jeg tænker så meget på det? Jeg har tænkt på det hele tiden tiden siden weekenden og måske endda drømt om det også. Er det almindeligt når man møder det her sexualitet for første gang? Tror i det vil ændre noget i mit forhold til mn veninde?

pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2021-06-20T11:37:26 2
Marissa

Hej igen,

Hvor sejt, at du fik samlet mod til at snakke med hende om det! Selvom det er ens egne venner, er det nogle gange svært at få kommunikeret godt med dem, så du kan virkelig være stolt over at du formåede at gøre det :)

Det er helt naturligt at have tanker, overvejelser eller undringer om sin seksualitet, især hvis man oplever situationer, som du har med din veninde, hvor du føler noget specielt i forhold til det. Man kan dog ikke rigtig sige, om det er "almindeligt" at tænke meget eller lidt på den slags, for alle tænker på sex eller romantik eller lignende i forskellige grader. For nogle fylder det meget, og for andre gør det ikke. Men ofte når man opdager ukendte ting om sig selv, hvilket nye aspekter af sin seksualitet jo er, så er det helt naturligt, at det kan optage meget af ens tid og opmærksomhed. Det skal du slet ikke bekymre dig om. Det er dit liv, og det er op til dig selv, hvor meget tid du har brug for til at tænke sådanne nye ting igennem. 

En god ting du dog kan gøre er at huske på, at du ikke behøver at skynde på dig selv. Bare tag dig den tid du har brug for til at tænke tingene igennem og mærke godt efter, hvordan du går og føler omkring sådanne forskellige aspekter af din seksualitet. Det haster jo absolut ikke, og det er altid vigtigt at udforske sådanne nogle ting i et tempo, man selv har det godt med. Hvis du f.eks. tænker, at du er tiltrukket af dine veninde, så kan det være en god ide at finde ud af, hvad du selv vil videre. Vil du gerne have, at hun skal vide, at du er tiltrukket af hende? Hvis hun også er tiltrukket af dig, ønsker du så at date hende? Kunne du tænke dig, at I en dag måske kunne blive kærester? Disse spørgsmål, og andre du måske selv går og tænker over, kan være gode at overveje. For ved at finde ud af, hvad du selv ønsker, der skal ske fremadrettet, så kan du bedre vide om og hvordan du muligvis skal snakke med hende om det.

Det er muligt, at hun har de samme tanker som dig om hendes egen seksualitet, og at hun måske endda også er tiltrukket af dig. Det er dog igen kun noget du kan finde ud af ved at spørge hende. Så mit bedste råd er, at du bare fortsætter med at forsøge at kommunikere til hende, hvad du tænker og spørge hende, hvad hun tænker. For det gav jo god resultater sidste gang og det vil med størst sandsynlighed også være det, der kan hjælpe dig mest videre frem. Om det ændre noget mellem jer, det kan kun tiden vise, og derfor er det vigtigt, at du i hvertfald mærker efter hvad du vil, og hvad du har brug for. Og så kan du jo få snakket med hende om det, hvis du har lyst. 

Uanset hvad du vælger, så er det dog bare super skønt, at du kunne bruge de forrige råd til noget, og at du nu skriver ind igen. Det skal du absolut bare fortsætte med, hvis du har lyst!

Med venlig hilsen, 

Marissa

2021-06-21T01:59:40 1
Markus

 Hej.

Lad mig starte med at sige tusind tak for at tage imod tilbuddet om at skrive ind igen. Ofte så aner vi rådgivere jo ikke, hvad der sker efter vi har rådgivet nogen om noget, men her får man simpelthen en opfølgning på hvad éns råd blev til ude i den virkelige verden. Så tak! Det er virkelig motiverende for det arbejde vi laver, når folk kommer med den slags opfølgninger, som du kommer med her. 

Hvis jeg forstå dit spørgsmål, så vil du gerne vide hvor normalt det er, at tænke meget på sit forhold til sin veninde, når man sover (nøgne) sammen. Og du vil også gerne vide om det er normalt at man drømmer meget om det. Jeg tror jeg vil besvare begge spørgsmål på samme tid; Det er normalt at tænke meget på og drømme meget om ting, der gør et stort indtryk på én. På den måde er det vi drømmer om og tænker meget på egentlig ikke to forskellie ting. Det ene er bare om dagen, det andet om natten. Det er tydeligt at det her med veninden betyder meget for dig. Og det kan jeg godt forstå. Som du også beskriver er i ikke bare gode veninder, i er også så tætte at i udforsker jeres seksualitet sammen. Jeg synes, det er fantastisk dejligt at du har fundet dig en veninde, du føler dig så tryg ved. De fleste teenagere er nødt til at prøve deres seksualitet af med folk de er forelsket i, men overhovedet ikke kender. Det kan være en utrolig svært forhindring for mange at komme over. Og det svære tror jeg netop for mange består i at finde nogen, man er tryg ved. Så hvor er det fedt at du har den her veninde!

Men jeg forstår godt at du tænker meget på hvad det præcist er for et forhold du har til din veninde. Det er jo altid rart, når man har et bestemt ord, man kan bruge. Et "stempel", man kan sætte på. Fx "venner", "bedste venner" eller "kærester". Og det at der måske ikke er fuldstændig klarhed over det, er måske en anden grund til at du tænker så meget over det. Men så vidt jeg kan se, gør det ikke noget. Det eneste vigtige er at i begge to forstår vigtigheden af at melde klart ud, hvis én af jer godt vil have at det går en bestemt retning. Det er når man ikke er klar i spyttet, at man kan gå galt af hinanden, og så kan der komme følelser i klemme. Det lyder som om i allerede er gode til at kommunikere, så det skal i sådan set bare holde fast i. Og i forhold til det med at du tænker meget på det og drømmer om det, så bare rolig. Det er helt normalt. Det forhold du har til en veninde fornemmer jeg er ret følelmæssigt intenst. Og det der er følelsesmæssigt intenst, er det der gør mest indtryk på os mennesker. Det er det vi tænker meget på og drømmer meget om. Så du er helt normalt skruet sammen på det punkt. 

Håber at du fortsat kan bruge mine råd til noget. Og du kan selvfølgelig skrive igen, så gør endelig det, hvis du har flere spørgsmål. 

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om seksualitet

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym