Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2021-06-21T17:54:07: 1

Brevkassespørgsmål

Han får rejsning

Indsendt af pige15 år


Jeg spiller af og til fodbold med en del andre i nærheden af hvor jeg bor. Jeg følges så af og til med en dreng og nogen gange sidder vi og snakker lidt. Engang hvor vi snakkede sammen lagde jeg mærke til han havde rejsning i hans fodboldshorts. Jeg sagde ikke noget og lod som om jeg ikke så det. Men nu her igen den anden dag da vi snakkede havde han igen virklig stivert på og jeg ku se det var træls for ham for den pressede vildt meget på. Jeg tænker det måske var fordi jeg havde små shorts på og det påvirkede ham? Jeg sagde igen ikke noget men har tænkt på om jeg skulle sige noget hvis det sker igen? Om jeg kan hjælpe ham eller noget? Jeg synes han er sød og ville godt hjælpe ham. Håber ikke det er et dumt spørgsmål.
pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2021-06-25T01:30:15 2
Lotte

Kære du

Tak for dit spørgsmål. Jeg synes bestemt ikke, at det er et dumt spørgsmål og det er sødt af dig, at du vil forsøge at hjælpe ham.

Jeg er dog ikke sikker på, at du kan gøre så meget for at hjælpe ham. Mange drenge i teenagealderen oplever at få ufrivillig rejsning, fordi der er en masse hormoner, der suser rundt i kroppen. En ufrivillig rejsning kan sagtens handle om, at man har set/snakket med nogen, som man tænder seksuelt på, men det behøver det ikke at gøre. 

Det kan godt tyde på, at han godt kan lide at være i dit selskab og at han enten synes, at du ser godt ud eller at han godt kan lide at snakke med dig. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt ved, om det er noget drenge har lyst at få at vide, at man har lagt mærke til. Jeg kunne forestille mig, at der er rigtig mange drenge, der oplever det som en ubehagelig og pinlig situation, når de ufrivilligt får rejsning foran andre eller i situationer, hvor det måske ikke lige passer ind. Det er noget næsten alle drenge vil opleve i løbet af deres teenageår. 

Det kan derfor godt være, at han har det bedst med at tro, at du ikke lægger mærke til, at det sker for ham, så han undgår, at der kommer fokus på det, fordi det for ham er ubehageligt nok i forvejen. 

Ufrivillig rejsning sker uden, at man selv kan styre det eller kan gøre noget ved det. Jeg har hørt drenge, der har gavn af at tænke på noget vildt usexet for, at rejsningen falder igen. Det afhænger selvfølgelig lidt af, hvad I normalt snakker om, men det du måske kan gøre er at skifte samtaleemne og dermed prøve at snakke om noget, man som regel ikke tænder på. Det er slet ikke sikkert, at det virker for alle og hvis han er meget fokuseret på, at du helst ikke må opdage hans rejsning, så kan det være endnu sværere at få den til at falde igen.

Jeg tænker lidt afhængigt af, hvor gode venner I er, så kan du måske godt snakke med ham om det, men det skal være på en måde, hvor han ikke føler sig pinliggjort, gjort grin med eller får lignende følelser, fordi det er så normalt og noget, der sker for næsten alle drenge i den alder. Hvis I ikke er så nære venner, så ville jeg nok bare lade det ligge, da jeg gætter på, at hans største ønske er, at du ikke har lagt mærke til det.

Jeg håber, at dette var en lille hjælp. Du er altid velkommen til at skrive herind igen.

Kærlige hilsner fra

Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om seksualitet

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym