Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2021-07-02T17:42:05: 1

Brevkassespørgsmål

Sov med veninde

Indsendt af pige14 år


Jeg har faktisk et rigtig godt forhold til mine forældre og vi snakker normalt om alt. Fx kan jeg sagtens fortælle dem hvis jeg har et crush på en fyr i skolen eller noget. Men jeg har lige haft en veninde til at sove fordi vi har fået sommerferie. Hun havde glemt sit nattøj og vi lavede sjov med at så kunne vi da bare begge to sove uden noget. Det endte så med at det blev seriøst. Vi sov så begge to nøgne og det endte jo så med tilfredstillelse for os begge to. Vi var begge to meget glade. Men for første gang har jeg altså ikke fortalt mine forældre om det. Jeg kan bare ikke få mig selv til det. Ved ikke om det har noget at gøre med vi er piger men jeg tror jeg vælger at holde det for mig selv. Er det forkert? Vil jeg fortryde at kommer til at stå alene med det? Jeg har virklig ikke lyst til at de skal vide det men det er jo også en stor ting at stå alene med. Hvad kan jeg gøre?
pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2021-07-07T02:22:00 1
Marissa

Hej med dig,

Hvis du opfatter disse situationer med din veninde som en måde at udforske din seksualitet på, altså om du er tiltrukket af piger, så er det helt naturligt at være i tvivl om, hvordan man skal håndtere det og hvem man vil dele det med. Der er absolut intet galt i, at I begge to er piger, og det er jo kun skønt, hvis du har fundet en, du er glad for, som også er glad for dig. 

Uanset hvordan du vil kategorisere oplevelsen, så er det dog helt op til dig selv, om du har lyst til at dele det med nogen. Hvis du er tiltrukket af din veninde men tøver med at fortælle det til dine forældre, så gør det ikke noget at tage dig god tid til at tænke over det. Du kan eventuelt prøve at snakke med din veninde og høre, hvad hun tænker om det. 

Det, at du normalt er tæt med dine forældre, og ofte fortæller dem ting, der foregår i dit liv, betyder dog at der er god chance for, at det kan være en god ting for dig at dele det med dem. For ja, det kan nemlig være en stor ting at gå rundt med selv, især hvis du er vant til at dele den slags med dem. Det kan være udmattende at skulle gå og holde sig tilbage. Desuden er der jo også god chance for, at de vil være rigtig glade for, at du kommer og deler det med dem, ligesom du plejer. 

Det, at du tøver med at fortælle det, kan godt være, fordi I er to piger, og du derfor ikke helt ved, hvordan det vil føles at dele det med dine forældre, fordi det er anderledes end det, du er vant til at dele med dem. Derfor kunne det uanset hvad være godt at tage lidt tid til at tænke over, hvad du mest har lyst til. For det er 100% din egen beslutning i sidste ende - både om du har lyst til at fortælle det, og hvis du vil, så er det også helt op til dig hvornår og hvordan.

Hvis du mest har lyst til at bare at rive plasteret af og fortælle det hurtigt, så du har nogen at snakke med det hele om, så er det helt okay. Og hvis du mere har lyst til at vente med at fortælle det, så er det også okay. 

Så prøv at bruge lidt tid på at mærke godt efter, hvad du tænker kunne være rarest, og hvad du mest har brug for. Du behøver overhovedet ikke at skynde dig. Det vigtigste er bare, at du gør det, som du er mest tilpas med.

Jeg håber mit svar giver mening, og at det kan hjælpe lidt. Skrive endelig igen, hvis du får lyst til det :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym