Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4314 spørgsmål og givet 6909 svar de sidste 15 år
2021-11-03T18:40:02: 2

Brevkassespørgsmål

Hvad er min sexualitet?

Indsendt af pige19 år


Hejsa, jeg har længe gået rundt og tænkt om jeg er bi eller hvad jeg er. 

Mine venner omkring mig siger ofte, at de ikke ville blive chokeret hvis jeg en dag blev lesbisk…. Det har gjordt at jeg er begyndt at tænke mere på, om jeg rent faktisk er til piger. Jeg ved jeg er tiltrukket af piger og at jeg kigger meget mere efter piger når jeg går på gaden( Det skal lige siges at jeg ikke har så mange pige veninder, så jeg går også nærmest altid med drenge) med mine venner. Jeg har også kysset en del med piger når jeg er i byen, fester eller andet. Men når det endelig kommer til det, så ender jeg altid med at vælge fyre frem for kvinder… om det er fordi jeg er bange for at tage det næste skridt eller om det bare ikke er den jeg er det ved jeg ikke. 


Jeg håber i måske kan hjælpe mig på vej til hvem jeg er??

pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2021-11-04T10:24:19 1
Josefine

Kære dig

For nogen mennesker kan det være rart at sætte en label på ens seksualitet, f.eks. biseksuel eller homoseksuel, men det betyder ikke, at det er sådan for alle mennesker. Du behøver ikke vide helt præcist, hvad din seksualitet er eller sætte en label på det, hvis du synes det er uoverskueligt eller svært. Seksualitet er flydende, og hvis du er bi, er det ikke sikkert, at man er 50% til mænd og 50% til kvinder – man kan sagtens være bi og stadig have en fordeling på f.eks. 30% og 70%. Og hvis du eksempelvis mener nu, at du er f.eks. bi, betyder det jo ikke, at du på et tidspunkt i dit liv, ikke må springe ud som lesbisk, hvis du har det sådan om noget tid – og det gælder også omvendt.

Det er kun dig selv, som ved helt præcist, hvad det er, som du er tiltrukket af. Du kan måske spørge dig selv, når du er sammen med en kvinde eller en mand, om du godt kan lide det, om det føles rart og så videre. Hvis du synes det, tyder det på, at du er bi. Men igen, det er kun noget du selv kan vurdere.

Jeg kan godt forstå, at det er svært at vide helt præcist, om det er fordi du er bange for at tage det næste skridt eller om det egentlig slet ikke er noget for dig. Men hvis du er i en situation, hvor du virkelig gerne vil tage det næste skridt, så tror jeg ikke, at du er i tvivl. Så kan det godt være, at du ikke tør gøre det, men så prøve at spørge dig selv, hvorfor du er bange for at tage det næste skridt? Det kan også være rart at skrive disse tanker ned, da man så nemmere kan få styr på dem.

Jeg håber, at mit svar kan bruges, ellers må du meget gerne skrive ind igen

Med venlig hilsen

Josefine 

2021-11-07T10:19:37 1
Marissa

Hej med dig,

Det er helt naturligt at opleve noget tvivl eller forvirring, når det kommer til sådan nogle ting, som du beskriver. Det er dog dejligt at høre, at dine venner ikke virker til at have et problem med, hvad end din seksualitet er. Det kan være, at du eventuelt kan prøve at snakke lidt med dem om det og finde ud af, hvad de har af tanker eller råd om emnet. 

Ofte kan vi have travlt med, eller endda tvinges til, at proppe os selv ned i en boks, og det kan være meget stressende eller frustrerende. Det er især ofte noget, man kan opleve, hvis man er biseksuel eller panseksuel, da man så netop oplever, at man ikke hurtigt og nemt bare kan hoppe i en kategori af at være enten hetereoseksuel eller lesbisk/bøsse. Mange gange skaber det så også forvirring, om man overhovedet er biseksuel, hvis man mest laver noget romantisk/seksuelt med det modsatte køn. Jeg kender flere, der har haft sådan nogle tanker, men jeg tænker, at selv hvis du blot havde følt dig romantiske eller seksuelt tiltrukket af kun èn enkelt pige i dit live, så kan du godt kalde dig selv biseksuel (eller panseksuel hvis du en dag oplever, at du faktisk slet ikke går op i køn eller kønsidentiteter overhovedet). 

Biseksualitet (og panseksualitet) kan ofte være en svær en at beskæftige sig med, netop fordi den kan være kilde til en del forvirring og følelse af, at man hurtigt skal vide, hvad der foregår. Det er ikke ligeså hurtigt, som dem der f.eks. kan sige, at de 100% er lesbiske/bøsse. Og derfor er det ofte også i en senere alder, man opdager, at man er biseksuel/panseksuel, og der er ofte enormt meget tvivl og forvirring involveret, netop fordi man ikke altid ved helt, hvor man står. 

Men der er absolut intet galt med, at det tager sin tid for dig at finde ud af hvem du er, og hvad du mest vil i dit liv, især når det kommer til eventuelle romantiske/seksuelle partnere. Om du mest ender med at vælge fyre, fordi det bare er det, du har mest lyst til, eller fordi du tøver med at tage det næste skridt med en pige, kan være svært at sige. Vi lever i en verden, der dersværre stadig ophøjer hetereoseksualitet som den mest "almindelige" standard, og det kan selvfølelig ikke vides, om du f.eks. bliver påvirket af det, og dermed tøver med at kaste dig fuldt ud i noget, der så er lidt anderledes. Der er dog intet i vejen med at tøve eller at tage det i sit eget tempo. 

Du kan gøre præcis hvad du vil, med hvem du vil. Om du tilbringer resten af dit liv med kun at kysse med piger, eller om du på et tidspunkt får lyst til at gøre mere med en eller flere, så er der er intet galt med det. Du skal nemlig bare sørge for, at du gør det, du er tilpas med, og ikke hvad andre vil mene, du bør gøre for at passe ned i én kategori fremfor en anden. 

Hvis du har følt dig seksuelt eller romantisk tiltrukket af en (eller flere) af dit eget køn, og hvis du har nydt det, de gange du har kysset med en eller flere af dem, så vil jeg absolut mene, at du godt kan kalde dig selv biseksuel. Men uanset hvad, så er din seksualitet helt din egen, og om du udforsker den i lang tid, om du skifter mening, bliver i tvivl eller vælger noget andet, så er det helt op til dig selv.  

Jeg håber du kan bruge mit (lidt lange) svar til noget, og at du endelig skriver ind igen, hvis du får lyst :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om seksualitet

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym