Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4498 spørgsmål og givet 7089 svar de sidste 16 år
2022-11-04T16:49:59: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg er lesbisk i en muslimsk verden

Indsendt af pige17 år


Hej

Jeg er en pige på 17 år og har de seneste år fundet ud af min seksualitet. Jeg tror jeg er biseksuel eller lesbisk. Jeg er lidt tiltrukket af mænd men har det svært ved at se mig med en anden mand men med piger er det helt modsat. Jeg ved jeg er til piger og har vidst det siden jeg var 14 år cirka. jeg har aldrig været sammen med en pige eller dreng. Jeg er har hverken fået mit første kys eller sex. Problemet er at jeg er muslim og jeg ved at mine forældre eller veninder aldrig vil støtte mig. Jeg ved mine forældre vil gå amok hvis de fandt ud af det og er faktisk en lille bitte smule bange for hvad de kunne finde på at gøre hvis de fandt ud af sanheden. Det er meget svært at høre på mine veninder hver dag snakke om hvilke drenge de skal giftes med og deres fremtidsplaner hvor jeg bare står i midten af absolut ingenting. Jeg har ingen fremtidsplaner med en mand og det er lidt svært bare at bryde dennne her norm som mine forældre og veninder har sat sammen. Jeg ved det sikkert er nemt at skjule det nu men hvad gør jeg når jeg bliver ældre og skal have en familie for jeg ved mine forældre ville kommentere på hvorfor jeg ik har fundet en ægtefælle endnu og måske tilbyde mig forskellige drenge. Min mor er allerede nu begyndt at sige der er mange drenge for mit hjemland der har spurgt efter min hånd. Det hele er bare så svært for det er jo min familie og mine veninder betyder meget selvom jeg ved de måske er lidt homofobiske. Det er virkelig ensomt og føler mig virkelig nedtrykt af tanken. pige
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2022-11-27T10:43:10 1
Nicole

Kære du - åh, hvor er jeg ked af, at du skal stå i sådan en situation! 

Det kan være enormt svært at føle sig splittet imellem to kulturer, og jeg ved, at du ikke er den eneste der oplever dette. Jeg tror dog på, at din familie og venners reaktioner på homoseksualitet, ikke kommer af en ond hensigt, men fordi de har svært ved at se udover de værdier, som de selv identificerer sig med. Men det gør det bestemt ikke okay, for i mit hovede, så bør alle have lov til at leve deres liv til det fulde, da vi i realiteten ikke ved hvor længe vi er på denne jord. Men der er forskel på kulturer og derfor kan det være svært for mig, der ikke er muslim, at sætte mig ind i det samme værdisæt. 

Jeg ved, at det som muslim er en ekstra stor udfordring at skulle springe ud, men jeg ved også, at det er lykkedes for rigtig mange og jeg synes, at du skal kigge på dem og se, at det sagtens kan lade sig gøre. Der er eksempelvis journalisten Abdel Mahmoud, som blandt andet har lavet en dokumentar om at være muslim og springe ud, som du kan prøve at se. Der er derudover også en dokumentar, om en mand ved navn Jalal, som også skildrer de udfordringer, men også succesoplevelser, som man møder i at springe ud og være selv sig i en muslimsk kultur. 

Derudover ved jeg at lgbtungdom.dk laver flere arrangementer, såsom caféer, hvor man kan tale med andre unge i LGBT fællesskabet og der er også nogle i blandt, der er muslimer. 

Jeg ved at det er svært, men du fortjener et langt og godt liv, hvor du kan være dig selv og ikke skal være bange for hvad andre tænker og mener om dig. Og du er ikke alene! <3

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym