Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2023-01-24T09:47:11: 1

Brevkassespørgsmål

Hej. Jeg hedder Robin og jeg er non-binær.

Indsendt af andet14 år


Jeg føler til hverdag, at jeg har problemer med hvem jeg er og hvem jeg skal blive. Nogle gange kan jeg blive forvirret over, hvad jeg overhovedet har lyst til at blive, når jeg bliver voksen fordi jeg bliver bange og stresset over at tænke på det. Jeg har svært ved at forklare folk, hvad jeg føler mig som ift. kønsidentitet.

Nogle gange føler jeg, at folk ikke gider at lytte til mig fordi nogle siger, at det lyder dumt og bare er en fase. Det er ikke særlig rart at lytte på. Især fordi min personlighed gør, at det er svært for mig, når andre siger, at det er dumt og er en fase. Det er sket mange gange og jeg er træt af det. Det føles som om andre behandler mig som en person, der ikke har følelser. Det gør mig træt i hverdagen og gør, at jeg ikke har lyst til at lære noget i hverdagen og sidder meget med min telefon i stedet. Det har gjort mig ked af det, og jeg føler ikke, at jeg har energi til at gøre noget. Det gør mig frustreret at folk laver sjov med min kønsidentitet.

Så derfor vil jeg gerne vide om der er noget hjælp, da det er uoverskueligt for mig at lave noget og komme ud af mit værelse. 


andet
Seksualitet

Seksualitet

Se flere

Besvarelser

2023-02-01T10:37:02 1
Nicole

Kære du. 

Jeg vil starte med at sige, at hvor kan jeg godt forstå, at det er en frustrerende situation du står i - for det er da virkelig ikke okay, at dine nærmeste ikke tager dig seriøst... Jeg synes derfor, at du skal tage en alvorlig snak med dem og fortælle dem, at du bliver ked og føler, at de ikke tager dig seriøs, som de ellers bør gøre. Jeg tror nemlig ikke, at de vil gøre dig ked, men at det i virkeligheden skyldes, at du ikke ved så meget om LGBTQ+ generelt. Du kan derfor hjælpe dem med at forstå dig, og andre, ved at fortælle dem om andre kønsidentiteter.

Jeg kan se, at du kun er 14 år og i dine teenage år sker der alverdens ting - både med kroppen og i hovedet, så jeg kan sagtens forstå, at du er forvirret og ikke helt ved hvem eller hvordan du gerne vil være. Men jeg kan fortælle dig, at du absolut ikke er den eneste, der prøver at finde sig selv i denne tid, så der er overhovedet ikke noget galt i at tænke og føle som du gør, for det er du i din fulde ret til - og dette gælder uanset om man er 14 år eller 60 år, så har du helt ret til at være nysgerrig på og forvirret over din kønsidentitet.

Du fortæller, at du ikke har overskud til at komme ud, og jeg tænker, at du selvfølgelig ikke skal have det sådan. Det lyder som om, at din omgangskreds' reaktioner har gjort, at du er bekymret for at mødes med dem og at du derfor ikke har overskuddet, og det kan jeg virkelig godt forstå, men jeg tror, at det vil være godt at få sagt fra og fortalt hvordan du har det med den måde de går til dig på. 

Jeg vil også sige, at der er andre der står i samme situation som dig, og det ville måske gavne dig at få talt med andre, der kan relatere. Hvis du har mod på det, så ved jeg, at LGBTQ.dk har nogle sociale tilbud og rådgivning til unge under 18 år, som jeg synes, at du skal kigge på. 


Hvis du generelt føler dig stresset og ængstelig, så synes jeg helt klart, at du skal prøve at tale med dine forældre om at få hjælp til at komme i kontakt med en psykolog, så I sammen kan finde nogle løsninger, så du ikke går og er ked - for sådan skal du selvfølgelig ikke have det. <3

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym