Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3228 spørgsmål og givet 5588 svar de sidste 11 år
2018-10-01T19:59:50: 3

Brevkassespørgsmål

Dilemma

Indsendt af pige17 år


Hej.

Jeg er en 17-årig pige fra Aarhus, som skriver til jer fordi jeg er i et KÆMPE dilemma.

Det er sådan, at jeg har to rigtig gode venindegrupper. Den ene er mine to bedste veninder som jeg har været bedste veninder med i over 14 år. Den anden er 3 piger som jeg har fået et rigtig godt venskab med det seneste år, fordi mine to andre bedste veninder har været i udlandet.

I år var mig og mine 3 veninder på Jellinge Festival sammen, og vi havde en rigtig god tur. Næste år skal vi på samme festival, og det er her dilemmaet spiller ind. Fordi mine 2 bedste veninder har spurgt om jeg vil med dem, og det samme har de 3 andre piger også. Og nu er mit dilemma så hvem jeg skal tage med? Skal jeg tage med dem jeg også var med sidste år? eller skal jeg tage med mine 2 bedste veninder?

Jeg er bange for at tage et valg fordi jeg ikke vil skuffe nogen af dem.. jeg er virkelig splittet. Hvad skal jeg gøre???
pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2018-10-02T18:23:07 1
Zhino

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at vælge, fordi du er bange for at skuffe dem. Men jeg tænker, at der er flere måder at tackle denne situation på. Først og fremmest synes jeg, at du skal vurdere, hvad du egentlig selv har mest lyst til. For i sidste ende tror jeg, at dine veninder vil forstå og respektere dit valg, uanset hvem du vælger. Derfor synes jeg, at du i første omgang, selvom det måske kan være svært, skal prøve at tænke på, hvis selskab du ønsker at være i blandt. Tænk fx på hvem du vil kunne have det allersjovest med, eller hvem du kan være mest åben og ærlig over for? Hvis du stadigvæk finder det svært at vælge imellem dem, så er der jo altid muligheden for, at I alle tager på festival sammen - også selvom de ikke kender hinanden. Jo flere, des bedre - og jo sjovere kan det også blive.

Hvis du tænker, at det kan blive en smule akavede, fordi de ikke kender hinanden, kan du jo altid invitere dem alle over til noget hygge, så de kan lære hinanden at kende, inden I tager på festival sammen.

Håber det hjalp lidt :)

Venligste hilsner 

Zhino

2018-10-03T12:32:16 1
Michelle

Hej med dig! 

Øv for et dilemma at stå i, det er altid svært at vælge når det kommer til gode veninder. 

Jeg tænker lidt om du ikke kunne foreslå at i alle sammen tog afsted? Hvis altså du tænker at I alle sammen kunne havde det sjovt sammen. 

Ellers er der jo altid mulighed for at mødes med de andre på festivallen, sådan så at man alligevel lidt er sammen alle sammen. 

Ellers er der jo ikke andet for end, at følge din mavefornemmelse for hvem du helst vil afsted med. Jeg tænker ikke rigtig at de kan tillade sig at blive sure, hvis du bare forklare dem situatonen og foreslår at i jo altid kan mødes på festivallen. 


Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget. 


De bedste hilsner 

Michelle :-)  
2018-10-03T14:35:39 1
Iben

Kære du,

Hvor er det dejligt for dig, at du har en masse gode veninder, som alle sammen gerne vil have dig med på festival!

Når det er sagt, kan jeg sagtens forstå din fortvivlelse. Det er aldrig sjovt at føle, at man er nødt til at vælge mellem sine veninder.

I din situation tror jeg desværre ikke, at det er muligt at behage alle – det er det forresten næsten aldrig! Derfor synes jeg, at du skal lægge frygten for at skuffe dine veninder væk og lytte til dig selv og gøre, hvad DU har lyst til. Jeg siger ikke, at det er nemt, men du må forsøge at vurdere, hvem du allerhelst vil afsted med – uden at overveje, hvem der evt. bliver skuffet over det! Det handler jo i sidste ende om, at du skal have en god festival.

At vælge nogen til, er ikke ensbetydende med at vælge nogle andre fra. Derfor synes jeg, at du skal huske, at bare fordi du tager afsted med nogen bestemte, betyder det ikke, at du ikke kan mødes med de andre under festivalen. Det kan du også minde dine veninder om, hvis der er nogen, der bliver lidt skuffet :-) Jeg vil dog mene, at gode veninder til enhver tid vil acceptere din beslutning.

Held og lykke med beslutningen og rigtig god festival, når du når dertil!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Ingen ser mig

Jeg er en person der har livet meget alene kun med familien nær mig ingen der ville være ven med m...

Hvordan gør jeg det godt igen?

Kære brevkasse, min bedste veninde er blevet sur på mig over at nogen af drengene fra min gamle kl...

Jeg vil gerne snakke med denne her fyr

Kære brevkasseDer er den her dreng som går i min parallel klasse som jeg gerne vil snakke med. Hve...

Jeg kan kun lide en brøkdel af hendes gruppe

Jeg har lige begyndt i 1.g og mødte en fantastisk pige som jeg hurtigt er blevet gode veninder med,...

Dobbeltmoraler

Hej. Jeg er gode venner med en fyr fra min gymnasie, men jeg kan mærke at vores forhold er ved at b...

Ven med spiseforstyrrelse

Hej ungzone. Min veninde har på det sidste tabt sig enormt meget, og nu er det så slemt at hun er ...

Min ven er jaloux

Jeg er en 16-årig pige der har et problem. Jeg har en bedste drengeven, lad os kalde ham for Jonas....

Min makker har fået en kæreste

Hej Ungzone Jeg har et problem jeg er i en vennegruppe hvor den ene fra gruppen har fået en k...

Jeg vil gerne hjælpe hende

Hej igen:)Jeg har skrevet herind før og jeg synes, at jeres svar har hjulpet mig en del.Sagen er at...

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym