Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3111 spørgsmål og givet 5377 svar de sidste 11 år
2019-02-16T16:08:37: 2019-02-19T22:52:28: 3

Brevkassespørgsmål

Føler jeg mister mine veninder til en anden

Indsendt af pige13 år


hej brevkasse. jeg er en pige på 13 år. jeg har en masse gode veninder, men der er lige to, som jeg er tættere med en de andre. jeg går i a klassen. i min klasse går en af dem jeg er tættere med, hun hedder A. den anden går i b klassen og hun hedder L . i b klassen også går der en anden pige som er gode venner med hende fra min klasse. jeg føler jeg mister A. nu er L så begyndt også og tale godt med den anden pige. jeg føler også jeg mister hende nu. så jeg føler jo at jeg har mistet begge mine rigtig rigtig tætte veninder. 

hvad skal jeg gøre??


(Redaktionen: Navne forkortet for anonymitet)

pige
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2019-02-17T15:25:46 1
Zhino

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for at miste nogle af dine tætteste venner, men jeg tænker ikke, at der er grund til at bekymre dig om dette i lige netop denne situation. Først og fremmest kan det være en god idé, at du også taler med hende den anden pige, der går i b klassen, som dine veninder er begyndt at tale godt sammen med. Det kan jo være, at du bliver positivt overrasket, og at I alle fire får det super godt sammen. Du kan eventuelt invitere dem over til en pigeaften, hvor I hygger og ser film hjemme ved dig, således du også får mulighed for at lære hende at kende. Du kan også tale med A og L om, hvordan du har det, så er jeg sikker på, at de nok skal forsikre dig om, at du ikke har noget at være bekymret for. Det er også vigtigt at huske på, at man sagtens kan være super tætte veninder samtidig med, at man snakker godt med de andre i klassen. Som du også selv skriver, så er du så heldig at have en masse andre gode veninder, som du altid kan tale og hænge ud sammen med, hvis du skulle føle, at du har mistet dem, men det tvivler jeg stærkt på er tilfældet. 

Venligste hilsner 

Zhino :)

2019-02-17T19:49:20 1
Maja

Hej! 

Jeg kan godt forstå din frustration og fortvivlelse. Det er altid træls at føle sig udenfor. Jeg vil anbefale dig at tage en snak med dine veninder, måske hver for sig. Fortæl dem om din oplevelse af situationen, og hvordan du føler det. Ærlighed og sårbarhed kommer man længst med. 

Jeg tror ikke at det er en bevidst handling. Mange får i løbet af sine teenageår en periode, hvor der er behov for nye mennesker i sit liv. Det skal du ikke tage negativt. Prøv det eventuelt selv! :) Snak med nogle nye mennesker, men hold dog stadig kontakten med de to veninder, du er tætte med. 

Håber du kan bruge svaret til noget. 

Mange kærlige hilsner 

Maja

2019-02-17T21:25:04 1
Michelle

Hej med dig :-) 

Det lyder ikke sjovt. Har du prøvet at snakke med dine veninder om hvad du føler? Jeg tænker det vil være en god ide at sætte ord på, overfor dem om at du føler dig usikker. Men jeg tænker også at du måske ikke skal være så nervøs, det lyder som om at I er gode veninder, men det er jo også okay for dem at have andre venner, og lige nu er det måske et nyt og ''spændende'' venskab, som gør at de ligger lidt mere tid der. Dette tænker jeg ikke behøver at betyde at du mister dem, du kunne måske eventuelt, som tidligere snakke med dine veninder om det og hvis du selv synes at hende den ''nye'' veninde virker sød, kunne du jo foreslå at I alle hang lidt ud sammen :-). 

Håber du kan bruge mit svar til noget. 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym