Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2013-05-27T18:29:13: 2

Brevkassespørgsmål

Smidt ud af familien?


hej brevkasse. jeg er en pige på 13 år. jeg er stædig og svare altid igen og kommer her på det seneste ret tit op at skændes med mine forældre. det er ikke min mening at gøre dem kede af det, og de siger at jeg ikke har respekt til dem. jeg har prøvet at snakke men det virker ikke som om det hjælper. og nu kom jeg op at skændes med min far og han siger at han vil lade som om han ikke er i familie med ham, indtil jeg lære at respektere dem. hjælp mig .
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2013-05-29T13:49:36 1
Morten
Hej Pige på 13!

Det er iorden og skændes med dine forældre, du er teenager og der sker en masse i din krop. Det er vigtigt at du altid undskylder lige efter i har skændtes selvom du er sur og tvær. Dine forældre er nu nået til den konklusion at du sikkert kun altid vil skændes og det gider de jo nok ikke finde dem ikke.

Din far er gået til handling og lade somom du ikke er en del af familien. Det er ikke første gang jeg høre om det, det er vigtigt at du nu får snakket med din far om tingene og får fortalt ham at du er teenager og teenagere skændes fordi der sker en masse inde i vores kroppe.

Hun altid og sig undskyld til dine forældre, de vil altid være der for dig. 

Hilsen Morten :)
2013-06-09T19:31:21 1
Cæcilie

Kære "Anonym22", 

I din alder drøner hormonerne rundt i kroppen, og man kan komme til at skabe sig rigtig meget, især overfor sin familie. Man kan være krop umulig at være sammen med, men sådan er livet for de fleste, men det gør det selvfølgelig ikke lettere for din familie.

Jeg synes at du skal arrangere at i sætter jer sammen og så må du fortælle hvad du føler. Fortæl at du for tiden har rigtig svært ved at styre dit teperament, og at du derfor kommer til at svare igen og blive stædig. Det er også rigtig vigtigt at du fortæller at du ikke ønsker at gøre din familie kede af det, og at du selv er rigtig ked af at i kommer op og skændes så tit. På den måde bliver de klar over at du ikke mener det ondt, det du gør, men at du simpelthen ikke kan styre dit temperament. Men det er også vigtigt at finde en form for løsning på problemet. Hertil foreslår jeg at du skal sætte dig ned og tænker over hvad det er der får dig op i det røde felt. Hvad er det de gør, som gør dig irriteret? Du kan evt. skrive det ned og når du så er færdig med listen, så se om der er en sammenhæng mellem de forskellige ting. Er det for eksempel når de vil have noget af dig? f.eks have dig til at gå ud med skrald, gå med hunden, rydde op ect.? Eller er det når de prøver at lave om på dig? f.eks. når de irettesætter dig, beder dig om at gøre dig mere umage i skolen ect.? Når du ved hvad det er, der får dig til at blive irriteret, så fortæl dem (når i tager snakken sammen) hvad det er. Så de bliver klar over hvor dine ømmer punkter sidder. Det kan være svært for din familie at vide hvad det er der gør dig sur, så det er vigtigt at du fortæller dem det, så de kan blive opmærksomme på at undgå disse ømme punkter.

Jeg håber at i får en god snak så i kan få en god familie harmoni igen.


- Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym