Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3483 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2013-08-09T23:14:20: 2

Brevkassespørgsmål

Far: Din mor er kønnere - og andre problemer!


Hej brevkasse!
Jeg er en 17-årig pige, som er så uheldig, at have en vaskeægte narrøv til far! Han er i sandhed en virkelig "mærkelig" mand. Han har kun to slags humør. Enten er han pissesur, smækker med dørene og brokker sig over alt - selv de mindste småting, som fx at et skruelåg til en juice er blevet væk. Eller også er han vildt overdrevet hyper glad og gør grin med alt og alle - især mig. Selvfølgelig ser jeg helst at han er glad, meeen... ikke på denne måde! Han kan finde på at sige ting som "Jeg forstår ikke hvordan min datter er blevet så grim, når min kone er så meget kønnere, men bare rolig, du skal nok finde en mand som synes du er køn, hvis du er heldig!" Det gør mig bare SÅ ked af det. Jeg har rigtig dårlig selvtillid i forvejen, og i folkeskolen led jeg af angst, og fik ofte angstanfald i timerne, som gjorde at de andre synes jeg var sindssyg, så jeg blev lukket TOTALT ude af det sociale fællesskab (jeg indrømmer at jeg ikke selv gjorde meget for at være med, men jeg gad ikke de røvhuller til klassekammerater!) Hver dag gik jeg med en stor vinterjakke for at beskytte mig selv, så ingen kunne komme tæt på. Når jeg kom hjem fra skole, lukkede jeg mig ind på mit værelse, og hørte høj rockmusik, som stadig er min største trøst og virkelighedsflugt fra livet! Desuden har jeg en handicappet storebror. Han er autist og har boet på institution siden jeg var 9 år gammel. Min far snakker tit om hvor uretfærdigt det er at min bror er autist, og jeg er slet ikke i tvilv om at han ville ønske at det var mig der var autist og min bror der var almindelig. Han er flov over at have sådan en usocial datter uden socialt liv og med angst, og på en måde kan jeg godt forstå ham. men alligegvel slet ikke. det værste af det hele er at min mor virker så ligeglad. Hun nyder åbenbart at min far siger hun er kønnere end mig. og alt det andet....
I dag gaår jeg i gymnasiet og skal snart starte på andet år. ingen i min nye klasse ved noget om mit gamle jeg, om min bror eller andet. jeg har ikke haft et angstanfald i meget lang tid, hvilket jeg ser som positivt. skolen er blevet nemmere for mig, fordi jeg har fundet ud af hvad jeg vil med mit liv. Jeg har en kæmpe interesse for Japan. Japan interesserer mig bla fordi der er et helt enormt pres på japanske unge (som jeg selv oplever) og derfor går de amok i fritiden med vildt cosplay og lilla hår. Fuldstændig som mig med den høje rockmusik. <3 Jeg VIL bare igennem gymnasiet og læse japansk på uni. Derefter vil jeg rejse til Japan. drømmer om at bo i japan, blive gift, og få nuttede japanske børn med en god mand (jeg drømmer meget - men mine drømme kan INGEN tage fra mig). Jeg ved godt at Japan ikke er det her paradis jeg går og forestiller mig. Men jeg har brug for drømmen om et andet og bedre sted. Og jeg vil bare væk. Væk fra min far, der er så egoistisk at han ikke engang kan huske hvilken uddannelse jeg går på. Væk fra min mor, der spiller kærlig overfor omverdenen, men i virkeligheden ikke giver et fuck. Væk fra min handicappede bror (alt ville have været anderledes hvis han var "normal", men derfor skal han jo ikke have skylden), væk fra de gamle lorte klassekammerater fra folkeskolen, som bliver ved med at dukke op uanset hvor jeg befinder mig, væk fra angsten, ensomheden, ulykken...
Men I grunden ved jeg ikke hvorfor jeg skriver til jer. For lige nu handler det bare om at holde ud. Så jeg kan flytte hjemmefra og møde nogle nye mennesker der ser det menneske jeg er, og forstår mig. jeg vil have mit eget liv også kan fortiden rende mig! Jeg har brug for at komme ud med de her ting - for hvem faen skal jeg ellers komme til? Håber I kan give mig nogle råd og ord med på vejen. Og jeg vil sige til alle andre unge, at I ikke må give op, for når I først har fundet jeres drøm, bliver tingene nemmere. Så er der lige pludselig noget at kæmpe for.
Love Peace Forever! Dont let them bring you down!
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2013-08-12T01:31:00 1
Line
Hej Lulu Ea!
Hold da op, det var godt nok en ordentlig mundfuld. Det lyder helt uretfærdigt, det du går igennem. Med hensyn til dine forældre, kunne du måske fortælle dem, hvordan du får det indeni, når din far taler ned til dig, og din mor er ligeglad. Måske tror de, at du synes, det er ligeså sjovt, som de åbenbart gør - og det kunne eventuelt åbne deres øjne, hvis du fortalte dem, at du ikke synes, det er morsomt overhovedet. 

Jeg er rigtig vild med din drøm om, at du vil til Japan og bo. Det er rart at drømme sig væk fra det hele en gang imellem. 
Hold fast i den drøm, det skal helt sikkert nok komme til at ske en dag :) Held og lykke!

- Line.  
2013-08-12T21:41:14 1
Karen
Hej lulu. 

Virkelig en utrolig historie :) fedt at du drømme om at komme videre i livet uden at kigge så meget tilbage på fortiden. 

Jeg tror, at det kunne være fedt for dig og lav en opsparing. Det er mest, fordi du skal have lidt penge til at komme hjemmefra og videre til Japan en dag. Find et ungejob, som ville interesser dig eller noget som ville være en udfordring for dig af lære. 

Jeg synes at du kunne prøve at tale med din far og din mor for det er duer ikke at de opfører sig på den måde. Du er en pige, som er fyld af muligheder og kærlighed, som den rigtigte nok sig få.

Good luck og et stort kram 

Karen :) 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

Mor har PTSD

Hej UngzoneMin mor har PTSD.Hun har altid haft det svært med høje lyde og generelt at være social...

Min familie blander sig for meget

Hej, jeg er en pige på 14 som har et par problemer. Jeg har nogen tidsperioder hvor jeg får det ri...

Forældre tager mine penge/telefon

Hej Jeg skriver her ind, da jeg er ved at blive sindssyg af mine forældre. De skal altid bland...

Mors kæreste går op i alle de små detaljer.

Hej, jeg står i en situation som jeg har kæmpet med i lang tid. Min mor har fundet en kæreste og ...

Tillid af forældre

Hej. Jeg er en pige på 14 år. Jeg har i lang tid gerne ville have et mastercard, men min mor synes...

Mor vil have jeg skal se feminin ud

Hej, jeg er en 16 årig, ret traditionelt maskulin pige. Da jeg var lille var jeg den klassiske "dre...

Jaloux på søster

Jeg har en lillesøster som altid har været den populære, haft mange venner, haft nemt ved alting,...

Halv-umulig svigerfamilie

Hej BrevkasseJeg har en kæreste, her kaldet Markus, der er nogle år ældre end mig, som jeg elsker...

Fundet min rigtige far..!!!!

Hej er en pige på 13 og har vidst i mange år nu den person jeg kalder far ikk er min rigtige far. ...

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym