Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2014-02-14T18:54:10: 2014-02-21T00:31:50: 2

Brevkassespørgsmål

Sur Mor


Hej jeg er 13 år gammel og har en mor som virkelig deprimeret hele tiden. Min mor har været sur og deprimeret i flere år og hun bliver sur over alting. Jeg prøver virkelig alt for at gør hende glad fx. Lave mad, hænge vasketøj op, tage opvasken, gå med hunden jeg prøver virkelig. Men lige meget hvad så er hun altid så sur og stresset, hun kan nogle gange flippe ud over de mindste ting, og det værste er at det går virkelig meget ud over mit humør. Hun smiler aldrig rigtig mere eller har det sjovt. For det meste sukker hun bare og siger at hun er træt, og det er virkelig ikke særlig sjovt efter nogle år.
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2014-02-15T23:16:30 1
Majbrit
Kære Sofie.

Det lyder ikke til at være rart, og hvor er det sødt af dig at du hjælper til derhjemme. Du har helt klart hjulpet din mor med en hel del. 

Nogle gange kan voksne også godt være deprimerede ligesom os unge, og det skal der også være plads til, men du nævner hun har været det i flere år, og det er altså bare rigtig rigtig længe. 

Har du prøvet at tale med din mor om det? altså spurgt hende, hvorfor hun er deprimeret og stresset? Det kan være hun gerne vil tale om tingene, så hun kan få det bedre. 
Hvis det ikke hjælper, kan du så evt. tale med din mormor? det kan være hun kan tage en snak med din mor. 

Jeg håber du finder ud af det. 

Kh. Majbrit
2014-02-20T22:57:10 1
Rikke

Kære Sofie

Jeg syntes du skal snakke med din mor om det. Engang imellem går man rundt i sin egen lille verden og er så ked af/sur over noget, så man ikke ligge mærke til det går ud over andre. Jeg syntes du skulle spørger hende om der er noget galt og fortælle hende, hvordan du har det. Fortæl hende at det går ud over dit humør og du virkeligt er ked af hun har det sådan. Du skal nok forvente, at din mor, måske vil blive lidt sur på dig. Dette er ikke en reaktion du skal tage dig af. Hun skal højest sandsynligt have bearbejdet nogle tanker, før hun kan snakke om dette emne. Min erfaring er at mennesket du siger det til, enten bliver gladere efter eller vil snakke om tingene. Så Sofie, snak med din mor om det. Det er jeg sikker på vil hjælpe.

Held og lykke med din mor. Hvis du har flere spørgsmål er du velkommen til at skrive igen eller sende en privat besked til mig.

Kærlig hilsen Rikke :)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps. I gør et fantastisk arbejde! Tak for det"

- Anonym