Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2014-03-21T15:11:56: 2014-03-23T20:42:38: 2

Brevkassespørgsmål

Lektiehjælp


Hej brevkasse jeg har et problem som virkelig irritere mig. Mine forældre vil have at jeg skal have lektiehjælp til matematik i skolen fordi jeg startede på den for 2 måneder siden og forstår ikke rigtig de ting vi laver da jeg er lidt bagud.. Så mine forældre siger at jeg SKAL have lektiehjælp og de er ligeglad med at jeg faktisk ikke syntes at jeg har brug for det og de bestemmer og siger at jeg skal.. Jeg bliver virkelig sur og ked af det fordi de bare er så ligeglade med min mening.. Jeg har i forvejen ikke rigtig lyst til at tilbringe ekstra tid i skolen på grund af problemer men ikke med mobning. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre for de gider ikke at snakke om det hver gang jeg siger at jeg ikke har brug for lektiehjælp så hvad skal jeg gøre? 🙏
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2014-03-22T20:33:25 1
Michala
Hej du,

Jeg forstår godt, at det er frustrerende, hvis du skal til at lægge ekstra tid i skolen, men måske er det ikke en helt dårlig tidsinvestering. Du skriver selv, at du er lidt bagud og ikke helt forstår, det I laver. Ville det ikke være meget rart med lidt ekstra hjælp, så du kan få lært tingene ordentligt? Jeg er sikker på, at dine forældre ikke gør det, for at være strenge ved dig, men kun fordi de tror, det er det bedste for dig og din uddannelse.

Hvis du virkelig ikke synes, det er nødvendigt med lektiehjælp, synes jeg du skal få dine forældre til at tage en snak med din matematiklærer. Så kan han/hun fortælle dem, om lektiehjælp er nødvendigt eller ej.

Masser af hilsner herfra
/Michala
2014-03-23T17:26:48 1
Rikke

Kære Anonym

Jeg forstå dine frustrationer over dine forældre. Jeg forstå godt du ikke har lyst til at blive længere i skolen end højest nødvendigt. Det er ofte ikke sjovt, at være der længer tid, især ikke hvis man har nogle problemer. Men når det så er sagt, syntes jeg du skal lytte til dine forældre og tage imod noget lektiecafe. Det er din vider uddannelses dette afhænger af. Du skal ikke være bagud i matematik, du skal ligge på samme niveau som de andre. Jeg forstå godt hvorfor dine forældre gør dette. Det er ikke for at straffe dig, men for at du få nogle gode karakter og kan vælge lige den uddannelse du helst vil ind på, efter folkeskolen. Hvis matematik er et fag, du har svært ved og du er bagud, vil de bare hjælpe dig, så det ikke er de karakter der trække dig ned. Dine forældre ønsker ikke at være onde, de vil bare gøre det bedste for dig.

Jeg ved at dette svar, ikke var hvad du havde håbet på. Men jeg syntes du skal sætte dig ned og spørger dine forældre, hvorfor de vil have dig til lektiecafe. Det har jeg selv gjort, når jeg har været uenig med mine forældre. Dengang forstod jeg ikke deres valg. Men jeg er begyndt at forstå dem og deres valg. Så deres svar, er måske ikke noget du forstå på nuværende tidspunkt, men om nogle år, gør du måske.

Håber jeg kunne hjælpe, om ikke andet sætte nogle tanker i gang.

Kærlig hilsen Rikke   

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym