Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3435 spørgsmål og givet 5923 svar de sidste 12 år
2014-07-16T10:40:49: 2014-07-21T23:10:53: 2

Brevkassespørgsmål

Skilsmisse?


Jeg ved det lyder mærkeligt at sige, men jeg ønsker faktisk at mine forældre går hver for sig. Jeg elsker dem begge rigtig højt og der er ingen af dem jeg har lyst til at miste, men stemningen i huset er forfærdelig. Jeg føler at vores familie er ved at gå i opløsning og mine forældre er tit uenige om forskellige ting og min fars adfærd kan være ret barsk - ikke fordi han slår, men hans ord og reaktion på tingene. 

Det påvirker både min søster og jeg så ufattelig meget og jeg er nu nået til et punkt, hvor jeg ikke ønsker at være herhjemme fordi jeg får en knude i maven hver gang de snakker. Det værste er næsten at de alle prøver lader som om at der ingen ting er i vejen og prøver at gøre nogle ting som familie, men det ender alligevel med en dårlig stemning.

Forleden talte jeg med min mor og hun fortalte mig at hun har givet min far en sidste chance for at få styr på sine vredesudbrud, jeg kunne ikke lade hver med at græde selvom jeg samtidig følte mig lettet. Siden da, har jeg været nede og jeg har sådan lyst til at snakke med nogen om det, men at tale om min familie er et svært emne - mest fordi at ligeså meget jeg kan hade dem, ligeså meget elsker jeg dem.

Jeg ved at vi alle elsker hinanden rigtig højt, men der er nogen uforklarlige ting som gør, at det nok ville være bedst ikke at bo sammen.
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2014-07-16T22:19:14 1
Josefine
Hej C

Øv, det lyder som en rigtig ærgerlig situation du står i! Du skal ikke gå og have det dårligt fordi de to mennesker i dit liv som helst skal være de fornuftige, ikke kan få det til at fungere. Jeg synes det er rigtig fint at du har talt med din mor, og jeg synes, at hvis du føler dig tryg til at fortælle hende dine følelser, at du skal gøre det!

Ellers synes jeg du skal skrive et brev til dem begge, hvori du skriver hvordan du har det, ligeså fint som du har gjort det her. Du har selvfølgelig ikke som sådan noget at skulle sige, for det er deres forhold og deres beslutning, men du har lov til at fortælle dem hvad du føler, og det kan være det åbner deres øjne lidt op for hvad der sker.

Det er et rigtig svært emne bare sådan at snakke om ved middagsbordet, men I kunne jo holde et familiemøde, og snakke sammen, så I kan få det bedre alle sammen. Det er uden tvivl svært for dine forældre og sikkert rigtig ømt for dem, men nogle gange skal der et lille råb om hjælp til før de ser hvad der foregår omkring dem.

Massere af krammer, Josefine
2014-07-21T13:33:47 1
Lotte
Hej C,

Du er helt sikkert ikke den eneste, der sidder med ønsket om, at ens forældre bliver skilt. Her har du også nogle tydelige grunde til det. Du behøver i hvert fald ikke at have dårlig samvittighed over din tankegang, da det påvirker både din og din søsters hverdag meget i den negative retning.

Du kan helt sikkert ikke undgå at blive ked af det, hvis de en dag bliver skilt, men du vil sikkert også mærke, at det er bedre på sigt. Som du selv siger, er det også vigtigt at få talt med nogen om det, så du ikke skal gå med det hele selv. Det kan være, at du har en god veninde, der gerne lytter og kan komme lidt opmuntrende støtte. Måske har du en veninde, der har været igennem noget af det samme?

Det er ofte noget meget privat at fortælle ting om sin familie især, hvis det er fordi tingene ikke går godt. Du bliver nødt til at erkende, at det ikke går godt og at du har brug for, at der er nogen der ved det - at du fortæller det til andre betyder ikke, at du elsker dine forældre mindre af den grund. Derimod viser det, at du har båret på en byrde alt for længe og at det kun er på tide, at en god veninde eller en anden finder ud af hvordan du virkelig har det derhjemme. Det er i hvert fald vigtigt, at det er en person du stoler på.

Du kan evt. også prøve at konfrontere dine forældre måske sammen med din søster? Så i kan få fortalt hvordan i har det med situationen i familien og hvordan det egentlig påvirker jeres hverdag negativt og at i bliver såret over alt det der foregår. Det er ikke sikkert, at jeres forældre ved hvor meget det går jer på - ofte glemmer forældre børnene i sådanne situationer, desværre.

Jeg håber for dig og din familie, at i finder en løsning, der gavner alle i sidste ende.

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

Mor har PTSD

Hej UngzoneMin mor har PTSD.Hun har altid haft det svært med høje lyde og generelt at være social...

Min familie blander sig for meget

Hej, jeg er en pige på 14 som har et par problemer. Jeg har nogen tidsperioder hvor jeg får det ri...

Forældre tager mine penge/telefon

Hej Jeg skriver her ind, da jeg er ved at blive sindssyg af mine forældre. De skal altid bland...

Mors kæreste går op i alle de små detaljer.

Hej, jeg står i en situation som jeg har kæmpet med i lang tid. Min mor har fundet en kæreste og ...

Tillid af forældre

Hej. Jeg er en pige på 14 år. Jeg har i lang tid gerne ville have et mastercard, men min mor synes...

Mor vil have jeg skal se feminin ud

Hej, jeg er en 16 årig, ret traditionelt maskulin pige. Da jeg var lille var jeg den klassiske "dre...

Jaloux på søster

Jeg har en lillesøster som altid har været den populære, haft mange venner, haft nemt ved alting,...

Halv-umulig svigerfamilie

Hej BrevkasseJeg har en kæreste, her kaldet Markus, der er nogle år ældre end mig, som jeg elsker...

Fundet min rigtige far..!!!!

Hej er en pige på 13 og har vidst i mange år nu den person jeg kalder far ikk er min rigtige far. ...

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym