Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3435 spørgsmål og givet 5923 svar de sidste 12 år
2017-11-11T19:45:04: 2017-11-24T19:38:13: 1

Brevkassespørgsmål

Fremtid

Indsendt af pige15 år


Jeg skal på gymnasie næste år, og jeg er blevet Mega stresset pga. At det betyder at jeg skal træffe en stor beslutning. Jeg skal vælge om jeg vil på Hobro gymnasie eller Aalborg gymnasie, det burde jo være en nem nok beslutning fordi at Aalborg er en langt federe by en Hobro, der sker intet i Hobro. Men jeg er skilsmisse barn min far flytter til Aalborg næste år til sommer og min mor bor i Assens ved Mariagerfjord. Jeg elsker der hvor jeg bor med min mor, jeg bor i et hus med min papfar og mine to yngre søskende på 9 og 7 en hund Mille som jeg også elsker og med masser af natur omkring os. Jeg ved ikke endu hvad min far vælger at købe til sommer om det bliver et kolonihave hus vi skal bo i (så skulle jeg have et anex ude i haven) eller om det bliver en lejlighed eller noget i den dur. Så her om nogle måneder eller jeg ved faktisk ikke hvor lang tid men det er nok snart fordi at jeg skal melde mig ind på et gymnasie. Men snart skal jeg vælge, snart skal jeg vælge den ene familie frem for den anden MOR eller FAR. For jeg kan ikke gå på gymnasie i Aalborg og bo hos min mor eller omvendt. Så udover at jeg skal vælge gymnasie skal jeg også vælge hvor jeg vil bo. Jeg kan ikke lave den beslutning uden at såre nogen. Jeg ved ikke hvad jeg vil.
pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2017-11-24T11:30:53 1
Gustav

Hey dig! :)

Med risiko for at lyde som en gammelklog filosof, så er livet fyldt med valg, og nogle valg er bestemt ikke nemme at tage. Så jeg forstår godt, at du synes, at det er svært at skulle vælge i den her situation, for med alle valg, så er der også nogle konsekvenser.

Du skriver til sidst, at du ikke kan tage et valg uden at såre nogle. Men jeg vil lidt vende den om: dine forældre valgte jo at blive skilt og det er din fars valg at tage til Aalborg. Derfor må du også godt vælge ud fra din lyst og ønske. Selvfølgelig vil begge dine forældre gerne have dig tæt på, men de kan ikke forlange af dig, at du ikke skal tage et valg, som DU først og fremmest har det godt med.

Og selvom jeg godt forstår din følelse, så er dette ikke et valg mellem dine forældre eller familie. Det er et valg om, hvor du gerne vil gå i gymnasie henne og hvor du gerne vil bo. Den anden del af familien vil du stadig have i dit liv, og mon ikke dine forældre vil kunne forstå dit valg, hvis det baseres på, hvad du ønsker for dit liv.

Jeg kan ikke fortælle dig, hvad du skal vælge i forhold til gymnasie og by, men jeg vil stærkt råde dig til at mærke efter i maven. Hvor kan du se dig selv bruge 3 år af dit liv, hvor synes du umiddelbart er fedest at være og hvad føles i bund og grund rigtigt? Har du evt. nogle som du kan snakke om det? Måske en god ven/veninde eller en voksen, som du er tryg ved og som kender dig.

Så jeg synes, at du skal prøve at skille tingene ad og give dig selv lov til at tage et valg, som du har det godt med. Baser det på, hvilke gymnasie og by, som du gerne vil bruge 3 år på og lad det ikke være et valg mellem mor eller far. De tog et valg angående skilsmissen og din fars flytning, så de kan ikke forlange af dig, at du ikke skal tage et valg, som du har det godt med. Baser dit valg på, hvad din mavefornemmelse fortæller dig og hvad du synes er rigtigt for DIG!

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Al held og lykke herfra! :-)


VH.

Gustav

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

Mor har PTSD

Hej UngzoneMin mor har PTSD.Hun har altid haft det svært med høje lyde og generelt at være social...

Min familie blander sig for meget

Hej, jeg er en pige på 14 som har et par problemer. Jeg har nogen tidsperioder hvor jeg får det ri...

Forældre tager mine penge/telefon

Hej Jeg skriver her ind, da jeg er ved at blive sindssyg af mine forældre. De skal altid bland...

Mors kæreste går op i alle de små detaljer.

Hej, jeg står i en situation som jeg har kæmpet med i lang tid. Min mor har fundet en kæreste og ...

Tillid af forældre

Hej. Jeg er en pige på 14 år. Jeg har i lang tid gerne ville have et mastercard, men min mor synes...

Mor vil have jeg skal se feminin ud

Hej, jeg er en 16 årig, ret traditionelt maskulin pige. Da jeg var lille var jeg den klassiske "dre...

Jaloux på søster

Jeg har en lillesøster som altid har været den populære, haft mange venner, haft nemt ved alting,...

Halv-umulig svigerfamilie

Hej BrevkasseJeg har en kæreste, her kaldet Markus, der er nogle år ældre end mig, som jeg elsker...

Fundet min rigtige far..!!!!

Hej er en pige på 13 og har vidst i mange år nu den person jeg kalder far ikk er min rigtige far. ...

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym