Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3174 spørgsmål og givet 5496 svar de sidste 11 år
2018-08-06T01:10:44: 2018-08-09T01:37:56: 1

Brevkassespørgsmål

Skænderier

Indsendt af dreng19 år


Jeg har skændes meget med min mor over tiden. Og flyttede ud da jeg ikke følte det var sundt, har boet ude i over et år nu og skændes stædig med min mor, vi tog i biffen og så en film og startede med at skænde på vejen ud fordi hun råbte op så jeg blev sur og sagde hun skulle sige undskyld. Der gik et stykke tid, og hun nægtede at sige undskyld så blev jeg meget mere sur og råbte af hende, overreagererede meget da jeg havde nogle andre ting der mindede om det, som næsten lige var sket, skænderiet gik meget som at jeg forklarede at vi begge var skyld og at hun opførte sig stolt, begynde mere og mere at føle det var mig og hun begyndte at være manipulerende på en måde og sagde "hun betalte for biograf turen" og at hun ikke ville finde sig i min opførsel, pointen er jeg har det skildt med det og ved ikke hvad jeg skal gøre
dreng
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2018-08-08T23:15:15 1
Tia

Kære du,

Øv, det er sørme en ærgerlig situation, du befinder dig i. 

Når jeg læser dit brev til os, så forstår jeg det som, at trods du har været udeboende i 1 år, så skændes du alligevel med din mor, når i ses? Normalt ville det jo ellers have været en god ide med en pause og få rum væk fra hinanden. Men da det ikke er tilfældet her, undrer jeg mig over, om det måske er noget, der ligger længere tid bag?
Jeg tænker, om der har været noget, du evt. har gjord/sagt, som har påvirket din mor meget. Måske har hun svært ved at snakke om det, og istedet lader hun sin skuffelse/bekymring gå udover dig via vrede. Det kan da også været, det slet ikke har noget med dig at gøre, men det er noget helt andet, som tynger hende, og i mangel af bedre kommer hun til at lade de frustrationer gå udover dig. Det kan også kun blive værre, når du lader dig påvirke af hendes vrede, og i begge blusser op.

Sommetider er man ikke altid klar over, hvor hårdt ens egen reaktion og ord påvirker den anden person. Oftest vil man ikke kunne lytte og tænke klart i en ophedet situation, hvor vreden har taget over al fornuft.

Du har det skidt med det, og det viser, at du ærgrer dig over, at din mors og dit forhold ikke er bedre, end det er. Jeg synes, at du skal tage og besøge din mor en dag eller inviter hende hjem til middag hos dig. Køb evt. en lille gave til hende; hendes yndlings chokolade og noget vin/juice. Sørg for det er en hyggelig atmosfære og tag en stille og rolig snak med hende. Fortæl hende hvordan du føler, jeres forhold har udviklet sig i en negativ retning. Spørg om hun føler det samme? Sæt spørgsmålstegn; er det noget, du har gjord, som hun har misforstået? Fortæl hende at det går dig på, og du er ked af, at det er sådan mellem jer.
Kommunikation er vejen frem, og jeg er sikker på, at i kan få jer en god snak.


Jeg håber på, at du og din mor finder frem til en god løsning.
Kærligst Tia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym