Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2019-11-27T11:46:23: 2019-12-01T13:16:54: 2

Brevkassespørgsmål

Mor vil have jeg skal se feminin ud

Indsendt af pige16 år


Hej, jeg er en 16 årig, ret traditionelt maskulin pige. Da jeg var lille var jeg den klassiske "drengepige." I dag er jeg korthåret, går kun i løst "drengetøj" og foretrækker ikke at vise mine former. Kort sagt, jeg er komfortabel med at præsentere mig selv som hvad samfundet ser som mere maskulin. Problemet er at min mor ikke kan lide det. Hun har prøvet at overtale mig til vokse mit hår ud, gå med mere makeup, og til at tage en kjole på i stedet for et jakkesæt til familiemiddage. Hvordan for jeg min mor til at forstå at jeg ikke behøver at kunne lide feminine ting, bare fordi jeg er en pige?
pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2019-11-27T07:18:05 1
Regitze

 Hejsa,


Det lyder som en ubehagelig situation. Jeg synes det er rigtig stærkt af dig, at du ikke som sådan lader dig påvirke af din mor, men ønsker at være dig selv! Det kan være det ville være en god idé at fortælle din mor, hvordan du har det med dig selv og din udstråling, og forklare hende, at det er sådan du har det bedst, at det er sådan du gerne vil se ud og at det gør dig glad. Derudover, kan du fortælle hende, at det faktisk frustrerer dig og gør dig ked af det, når hun forsøger at ændre på dig. Det er ikke i orden, at hun ikke accepterer dig, som du er - så det er helt okay at sige fra overfor det. At hun har et problem med det, er ikke dit problem, det skal hun selv tage sig af, for du har ret til at være lige som du er. 

Jeg håber du finder en løsning, og at du kunne bruge svaret. Du er altid velkommen til at skrive ind igen :-)

Mange hilsner fra Regitze 

2019-11-29T06:49:42 1
Kamilla

 Hej med dig. 

Jeg forstår godt, at du synes det er frustrerende, at din mor ikke rigtig forstår, at du har det bedst i løst, mere "maskulint" tøj. Det ser jeg personligt intet problem i, og der skal være plads til forskellighed. Tværtimod er det dejligt, at du selv er meget afklaret med, hvordan du har lyst til at gå klædt. Dog er det ærgelig at din mor ikke har det på samme måde. En mulig løsning på problemet kan være at du simpelthen tager en snak med hende. Fortæl hende at du er tilpas i det, som du har på, og hvordan du har det, når hun forsøger at pådutte dig et mere feminint udtryk.  

Jeg håber mit svar kan hjælpe.

Venlige hilsner Kamilla.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym