Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3484 spørgsmål og givet 6003 svar de sidste 12 år
2019-12-19T11:59:43: 2019-12-23T15:12:27: 1

Brevkassespørgsmål

Tillid af forældre

Indsendt af pige14 år


Hej. Jeg er en pige på 14 år. Jeg har i lang tid gerne ville have et mastercard, men min mor synes det er en dårlig ide. Men synes ikke jeg er gammel nok til det, selvom hun normalt synes at jeg er meget ansvarlig. Hun mener at generelt er folk på min alder for ung til det. Hun var dog ved at vende en lille smule, men så skete dette:

Jeg blev hjemme fra skole en dag i sidste uge, fordi jeg havde min mens, og det gjorde ondt. I slutningen af ugen, havde hun at hun havde tømt toiletskraldespanden, og at hun ingen af mine bind havde set i skraldespanden. Jeg forklarede hende at jeg nok havde puttet dem i en anden skraldespand så, for jeg kunne ikke helt huske det, men det må jeg jo have gjort så? Men det troede hun i hvert fald ikke på, og hun blev lidt sur. 


Her i dag talte vi så igen om jeg snart måtte få et mastercard, men så lukkede hun bare helt ned og sagde at jeg havde løjet for mig omkring det med menstruationen, og hun så derfor ikke vidste om hun kunne stole på mig i forhold til et mastercard. Jeg blev virkelig ked af det, for jeg føler at jeg bliver “straffet” for noget jeg ikke havde gjort. Jeg forklarede hende det også, og sagde blandt andet at også at jeg jo ikke havde nogen mulighed for at bevise det. 

Jeg synes bare det er virkelig nederen, for jeg har gerne ville have det i så lang tid, og folk på min alder fik det for sådan to år siden.

Jeg skal lige siges at mine forældre bor sammen, og at min far har sagt at for ham måtte jeg godt må et mastercard. Men min mor er ligesom “styrende” i familien, og det er hende der bestemmer det meste, så min far sagde også bare at hvis jeg ikke måtte for mor, så var det nok ikke så godt og sådan nogle ting, og derfor synes jeg også det er træls at han ikke kan bestemme lidt mere.


Håber i kan hjælpe mig, for jeg ved virkelig ik hvad jeg skal gøre, og jeg er så træt af at jeg måske var ved at få lov, men så sker der det, og så må jeg lige pludselig overhovedet ik, selvom jeg ik har gjort noget forkert, og jeg vil bare så gerne have et mastercard. 


Tak på forhånd


Hilsen pige 14 år

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2019-12-20T03:36:34 1
Zhino

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det er en træls situation at stå i, når du ikke har gjort noget forkert. Men jeg synes, du skal tale med din mor igen og fortælle hende, hvorfor du netop føler, at du er "gammel" nok til at have et mastercard. Du skriver bl.a. det her med, at din mor normalt synes, at du er meget ansvarlig. Måske du på den måde kan overbevise hende? 

Ellers kan du måske lave en aftale med hende, om at du får lov at prøve det, således at hun på den måde selv kan se, at du bruger kortet fornuftigt. 

Venligste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

Mor har PTSD

Hej UngzoneMin mor har PTSD.Hun har altid haft det svært med høje lyde og generelt at være social...

Min familie blander sig for meget

Hej, jeg er en pige på 14 som har et par problemer. Jeg har nogen tidsperioder hvor jeg får det ri...

Forældre tager mine penge/telefon

Hej Jeg skriver her ind, da jeg er ved at blive sindssyg af mine forældre. De skal altid bland...

Mors kæreste går op i alle de små detaljer.

Hej, jeg står i en situation som jeg har kæmpet med i lang tid. Min mor har fundet en kæreste og ...

Mor vil have jeg skal se feminin ud

Hej, jeg er en 16 årig, ret traditionelt maskulin pige. Da jeg var lille var jeg den klassiske "dre...

Jaloux på søster

Jeg har en lillesøster som altid har været den populære, haft mange venner, haft nemt ved alting,...

Halv-umulig svigerfamilie

Hej BrevkasseJeg har en kæreste, her kaldet Markus, der er nogle år ældre end mig, som jeg elsker...

Fundet min rigtige far..!!!!

Hej er en pige på 13 og har vidst i mange år nu den person jeg kalder far ikk er min rigtige far. ...

Lommepenge og pligter

HejJeg er en pige på lige knap 16 år, som har brug for noget rådgivning. Min mor er ret fast omkr...

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym