Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-10-05T15:22:03: 2

Brevkassespørgsmål

Hader mine forældre

Indsendt af dreng15 år


Mine forældre er de værste nogensinde, De er de mest strenge i hele verden og jeg får nærmest aldrig lov til noget, og hver eneste gang jeg siger hvordan jeg har det med at de er så strenge, så siger de bare noget lign. Indfind dig eller find et andet sted at bo. Heldigvis går jeg på efterskole men hver eneste gang, jeg skal hjem så føles det som et helvede at være hjemme så jeg kan snart ikke mere.

Vi skændes hele tiden omkring små ting der ikke burde være et problem såsom fx sengetider, dårligt internet og pligter. De sender mig altid i seng 22:30 i weekenden, ved i hvor træls det føles, jeg føler tit at mit socialt liv styres af hvornår jeg skal være i seng, jeg er altid den første der hjemme om aftenen når jeg hænger ud med mine venner fordi jeg skal være hjemme kl 22:00 og det først der hvor det begynder at være sjovt, ellers så jeg altid den første der skal i seng når jeg sidder og spiller computer med mine venner.

Jeg gider næsten ikke at snakke med dem mere, alt de gør er at lukke dårligt humør ud, trussler om at de sender mig ud af huset eller dumme bemærkninger

Jeg ville egentligt helst ikke bo med mine forældre mere hvad skal jeg gøre?

dreng
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2020-10-05T11:42:10 1
Line

 Hej du

Kan 100% godt forstå - det aldrig særlig sjovt, at føle man ikke bliver hørt af ens forældre.

Det kan være det er deres måde på at være overbeskyttende. De vil gerne have styr på dig og er sikker på at de gør tingene i deres bedste mening og hvad de mener er bedst for dig - så er det godt nok noget du er uenig i.

Prøv at tage det hele med oprejst pande og bevis overfor dem at du kan gøre de ting der bliver sagt i stedet for at reagere negativt. Det kunne være de fik øjnene op for, at du faktisk godt kan finde ud af tingene og have ansvar, som så gør at de til sidst tager tingene mere afslappede og lader dig fx. være længere oppe osv.

Ellers tag en snak med dem stille og roligt - eller evt. snak med én af dem, hvis der er en af dem du føler mest at betro dig selv til.
Ellers vis dem at du sagtens kan og gør det de siger med et smil på læben i en periode, så de kan se at de sagtens kan ændre lidt på reglerne nu.

Håber du kan bruge mit svar - ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. :-)

M.v.h. Line

2020-10-07T11:58:41 1
Michelle

 Hej med dig og tak for dit spørgsmål (-: 

Åh de forældre altså, det er ikke altid nemt med dem. Det er lidt som om de har en tendens til at glemme hvordan det er at være ung. Jeg kan godt forstå at du syntes det er træls, udfra det du skriver. Det lyder også til at du har forsøgt at snakke med dine forældre om det. 
Det er svært at sige hvad du lige skal gøre ved det hele, men jeg tænker at du kan forsøge dig med lidt forskellige ting. Du kunne f.eks. forsøge at skrive et brev til dem om hvordan du har det, fortæl dem at det gør dig ked af det og sur, men forsøg at undlad at kalde dem ting og sige at de er dumme, men bare skrive hvad deres regler får dig til at føle. Ellers så kan du prøve at tage kontakt til en voksen eller lærer som du føler dig tryg ved og fortælle hvordan du har det, det kan være at han/hun kan hjælpe dig med at snakke med dine forældre eller har nogle ideer til hvad du kan gøre. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og alt held og lykke med det hele! 

Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive herind igen :-) 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym