Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2020-10-21T13:47:44: 2

Brevkassespørgsmål

Min mor sys’ ikke st jeg laver nok der hjemme

Indsendt af pige12 år


Hej brevkasse, min mor har det med at sige at jeg ikke laver nogle pligter og sådan noget... men i virkeligheden laver jeg en del ting. Og hver gang hun siger at jeg skal lave flere ting i huset, så bliver jeg mega ked af det og jeg aner ikke hvorfor.. 

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2020-10-24T10:27:29 2
Ida

Hej med dig, 

Jeg forstår godt at du kan blive ked af det, når din mor siger at du ikke laver nok. For hvis du føler at du laver en del ting, og hun så siger at du ikke gør, kan det føles rigtig øv for dig, fordi det for dig måske ender med en følelse af at du ikke gør det godt nok eller ikke kan nå din mors forventinger? 

Jeg tænker, ud fra hvad du skriver, at der er nogle misforståelser og miskommunikation. Måske I skulle sætte jer ned og snakke om det og du kan fortælle hende det du laver i huset. Når du har fortalt hende hvad du laver derhjemme og at du bliver ked når hun siger, at du ikke laver nok, skal du huske også at høre på hende også. Det lyder nemlig på mig som om, at I har forskellige forventinger til det at "lave pligter" derhjemme. Så snak med din mor om det. For det er aldrig sjovt at føle at man ikke gør det godt nok - og det føles som om at det er den følelse du står med. 

Håber mit svar kan hjælpe dig og at du får snakket med din mor om det. For det tror jeg kan hjælpe dig. Hvis du har yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at skrive herind igen. 

Mange hilsner Ida Marie 

2020-10-24T07:34:56 1
Julie

 Hejsa!

Måske kunne det hjælpe, hvis I sætter jer sammen og får en snak om, hvad din mor gerne vil have, at du hjælper med. I kan eventuelt lave et skema eller en oversigt over de forskellige pligter, du skal lave, så du kan sætte et kryds hver gang du fx har tømt opvaskemaskinen eller lignende. På den måde kan din mor se, når du har lavet en pligt. 

Jeg tror også, at det vil gøre din mor rigtig glad, hvis du hjælper hende med at lave aftensmad, dække bord eller noget helt tredje, uden at hun skal spørge dig om hjælp. Det er meget mere hyggeligt at lave tingene sammen og I får en masse kvalitetstid med hinanden!

Jeg håber, at mit svar er til hjælp :-)

Hilsen Julie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym