Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-01-17T23:24:48: 1

Brevkassespørgsmål

Mit valg af uddannelsessted

Indsendt af pige16 år


Jeg går i 9. Klasse og her den 1 marts skal jeg have valgt uddannelse. Jeg har så valgt at blive landmand. Men for at blive landmand skal man også bruge en landbrugsskole. Jeg bor btw på Djursland i en plejefamilie og de mener at jeg skal gå på kalø landbrugsskole men det vil jeg virkelig ikke til gengæld vil jeg gerne på bygholm landbrugsskole som ligger omkring 1,5 time herfra. Dels begrund af det er en rigtig god skole har jeg hørt men også fordi at jeg ligene har et fritidsarbejde på en gård i min hjemby som muligvis kan tilbyde mig en elevplads igennem den skole. Og så at min veninde også skal gå der er jo også godt.

Men de bliver så sure og tarvelige når jeg nævner det og mener jeg ikke kan passe på mig selv og at jeg er for langt væk og der bare er fordi jeg vil væk fra dem. 

Men jeg har omkring halvanden måned til at skrive mig ind og det begynder virkelig at presse på fordi hvad hvis jeg ikke kommer derhen hvor jeg vil eller de nægter at lade mig tage derhen hva gør jeg så og hvad skal jeg gøre?

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-01-20T12:06:54 1
Mathilde

Hej! 

Det lyder som en rigtig svær situation, og jeg kan godt forstå at du er i tvivl om hvad du skal gøre.

Ud fra dit brev kan jeg forstå, at du faktisk godt selv ved hvad du helst vil. Du er ikke i tvivl. Det lyder til at det er din plejefamilies holdning til det, der gør situationen svær for dig. Som udgangspunkt synes jeg at man skal følge sit eget hjerte og hoved, og gøre hvad man selv har lyst til når det kommer til uddannelse. Det er jo dig der skal gå på skolen, og ikke dine forældre, og derfor er det din holdning til det der burde komme i første række synes jeg. Selvfølgelig er det forældrene der bestemmer så længe man er under 18 år gammel, men du er jo ikke et lille barn, så jeg synes de burde stole på at du godt kan klare det.

Nu ved jeg ikke så meget om landbrugsskoler, men bor man ikke mere eller mindre på skolen? Hvis man gør det, burde det ikke være så vigtigt for dem om det er Kalø eller Bygholm - du kommer jo til at være væk hjemmefra og skulle lære at klare dig selv uanset hvor det er.

Du kunne måske forsøge at tale med dem om det hele igen, og virkelig få dem til at forstå hvorfor du føler som du gør. Fortæl dem hvorfor du gerne vil gå på Bygholm i stedet for Kalø. Jeg synes også det er vigtigt at du fortæller dem hvad det får dig til at føle, når de bliver sure og siger at du ikke kan passe på dig selv, for det kan jeg forestille mig er rigtig ubehageligt for dig. Fortæl dem at det ikke er fordi du vil væk fra dem, men fordi skolen skulle være bedre, fordi du kan få en elevplads igennem dit fritidsjob på den måde og fordi du allerede kender en veninde der også skal gå der. Det håber jeg, at de har forståelse for. Hvis ikke, synes jeg stadig at du skal gøre hvad du har mest lyst til, hvis du kan - det ville jeg selv gøre, hvis det var mig. 

Jeg håber virkelig at du finder ud af det, og at du kunne bruge mine råd. Hvis ikke, skal du endelig skrive herind igen!
Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym