Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2021-02-18T20:48:12: 1

Brevkassespørgsmål

Min familie er et fængsel!!

Indsendt af pige16 år


Hej.

Jeg har et problem som jeg har gået rundt med siden jeg er blevet teenager. Det er sådan at mine forældre er alt for strenge. Eller det er mere sådan at jeg ikke har lov til at være mig selv. Jeg må ikke bestemme noget selvom når jeg bliver over 18. For eksempel i dag snakkede vi om øreringe osv også sagde jeg at jeg elsker navlepiecings og vil rigtig gerne have en når jeg bliver stor. De bliver SÅ sure når de hører om sådan noget. Fordi for dem må jeg ikke gøre noget hvis de har en anderledes holdning til det. Deres holdning til det er at det er rigtig grimt fordi det er åbenbart kun luder der går rundt med sådan noget (jeg må selvfølgelig heller ikke vise mave så det vil alligevel blive noget for mig selv da man ikke vil kunne se den) Jeg føler mig bare virkelig stresset hele tiden og er vildt ked af det da jeg ikke har lov til at have mine egne præferencer og holdninger. Især fordi at de stadig vil bestemme over mig om halvandet år når jeg bliver 18. Jeg må heller ikke flytte hjemmefra fordi det må jeg ikke. Det er bare så stressende at ens forældre ALDRIG synes om hvad jeg vil have og hvordan jeg vil leve som voksen. Jeg må ikke gøre de ting jeg vil gøre. Jeg er også meget asocial og har ingen venner, fordi jeg er så træt af at have dem da mine forældre skaber SÅ mange problemer fordi jeg har dem. Jeg er efterhånden bange for ar have venner og har heller ikke lyst til det mere. Jeg har været i gennem sportssponsorater og jeg tror at jeg stadig har det, men mine forældre har aldrig forstået det. Hvis jeg er extra ked af det en dag så giver min mor mig bare en D vitamin pille fordi hun mener at det bare er D vitamin mangel. Men jeg har haft det så slemt at jeg har været tæt på at begå selvmord flere gange og jeg har cuttet i mig selv før. Min forældre blev MEGET sure da de så min arm. Jeg kan stadig ikke glemme hvordan min far råbte af mig og det lignede at han var ved at slå mig. Jeg fandt så ud af at det ikke er fordi de var bekymrede for mig, men fordi de ikke vil have at andre mennesker skal se det (min mor har altid gjordt mig opmærksom på at jeg skal have langærmet trøje så ingen ser det) fordi det er tabu. Min far kaldte mig for taber fordi jeg gjorde det. I dag undgår jeg at snakke med dem hvis det ikke er nødvendigt men det er stadig super stressende at jeg skal leve i mine forældres fængsel indtil de dør. 

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-02-23T02:27:14 1
Markus

 Hej.


Hold da op. Det lyder godt nok ubehageligt. De fleste teenagere synes, at deres forældre er for strenge, men dit tilfælde lyder ekstremt. 


Vi vælger desværre ikke vores forældre, og selvom mange teenagere prøver, så er forældre meget svære at lave om på. Jeg er virkelig ked af at høre at det er sådan her du bliver behandlet, men i forhold til navlepiercing og beklædning, er det desværre forældrene der styrer showet ind til du er 18.


Så er der til gengæld utrolig meget af det du fortæller om dine forældre, som ikke er ok. For det første; reglerne er meget klare hvad vold angår. Forældre må ikke slå deres børn. Aldrig. Det er mod loven at bruge den slags opdragelsesmetoder. Nu skriver du selvfølgelig at din far kun truede med det. Men du skal gøre det meget klart over for ham, at den slags er uaccaptabelt. Og hvis han rent faktisk gør det, så ringer du til politiet.


For det andet, så er cutting et alvorligt problem. Du må ikke forstå det på den måde at "du er et alvorligt problem". Det er ikke fordi jeg tager dine forældres side i denne her sag. Jeg mener blot at det er noget der skal tages hånd om. Det er en måde som mennesker reagerer på, når de er frusterede over tilværelsen. Så bare rolig, det er ikke på den måde "unormalt". Men det er heller ikke fair at du er i en position, hvor du er nødt til at skære dig selv i armen for at få det bedre. Du burde slet ikke have det så skidt til at starte med, at det er noget du tyer til. Og jeg tror ikke at det er din skyld at du har det sådan. Det er meget tydeligt for mig, at dine forældre ikke har håndteret denne her situation ordentligt. At sige til et barn at "det er tabu", er ikke en god måde at italesætte et problem, som det her på. 


Du kan ringe til din læge (din læges navn står på dit sygesikringskort), som kan henvise dig til nogen, der kan hjælpe dig med at cuttingen. Du nævner også selvmordstanker, som igen, er fuldt forståeligt i din situation, men virkelig ikke noget nogen teenagere bør gå at have. 


Hvis dine forældre forhindrer dig i at ringe til din læge, kan du også ringe til politiet.


Og husk; det med at de mener at de stadig kan bestemme over dig efter du er fyldt 18 passer overhovedet ikke. Når du er myndig, har de ingen magt over dig længere. Det håber jeg du er klar over.


Selvfølgelig ville det være bedre hvis du og dine forældre kunne komme godt ud af det på trods af det der er sket. Men jeg fornemmer også lidt på din historie, at det ikke er noget, der er en mulighed. Men hvis du ikke har prøvet det endnu, så er det i hvert fald, det første du skal prøve. Prøv at tal til deres fornuft. Prøv at spørg dem, om de for alvor mener at cutting og selvmordstanker er noget man skal gå med selv og gemme væk, fordi det er "tabu". Prøv at spørg din mor om hun for alvor mener at de psykiske problemer, du oplever lige nu virkelig er noget en vitamin-pille kan få til at gå væk. Og hvis intet virker, så husk at de ikke har "magt" over dig længere, når du er fyldt 18.


Det var lidt langt. Jeg ved det godt. jeg blev nok bare lidt grebet af din historie!


skriv endelig til os igen


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym