Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3704 spørgsmål og givet 6304 svar de sidste 13 år
2021-02-19T15:05:54: 1

Brevkassespørgsmål

Min søster

Indsendt af pige17 år


Jeg er en 17-årig pige, og har voldsomt store problemer med min ene søster. Vi har i lang tid ikke trives, da vi er to vidt forskellige mennesker, men med meget stort temperament begge to. Hun er en meget hård og voldsom som person, og gør alt for at jeg har den dårligt. 

Hun er flyttet hjemmefra, hvilket man skulle tro letter problemerne, med det gør det ikke, da hun altid er hjemme og kun har lejligheden for sit image. Jeg snakker dagligt med mine forældre om mine problemer med hende, men de nægter at gøre noget, som skaber den mindste smule drama i familien.

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre, jeg har overvejet muligheder som at flytte hjemmefra, men jeg er stadig kun 17 år gammel. Det er ikke optimalt at være derhjemme, det er så slemt at vi ikke kan være i samme rum. Jeg har det meget hårdt med bare at acceptere hendes voldsomme ord og handlinger mod mig, hun ødelægger min selvtillid, mit forhold til mine forældre og alt mit overskud og humør. 

Jeg ved sket ikke hvad jeg skal gøre, for at få det bedre, og om den eneste mulighed er at flytte hjemmefra.

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-02-24T05:03:21 1
Mathilde

Hej!

Det lyder virkelig som en svær situation at være i. Især fordi det er din egen søster, i dit eget hjem, hvilket gør at du ikke har nogen steder du kan flygte hen. Jeg vil gøre mit bedste for at give nogle råd, men det er en rigtig svær situation, og kun du kan mærke hvad det rigtige er at gøre for dig.

Hvis du virkelig har prøvet, og du kan mærke at det vil være bedst for dig og din trivsel at flytte, så synes jeg bestemt ikke at det er en dum idé - også selvom du stadig kun er 17 år. Der er sikkert nogle muligheder. Det lyder måske voldsomt, men nogle gange kan afstand faktisk virkelig hjælpe, og jeg kan godt forstå at du overvejer det. Det er dog en stor beslutning, som skal gennemtænkes nøje, da det heller ikke nødvendigvis er optimalt at flytte hjemmefra så tidligt - men i nogle situationer kan det nok godt være nødvendigt. Det må du mærke efter, om du synes det er.

Min bekymring er bare, at ja, det vil selvfølgelig nok hjælpe at flytte hjemmefra, og at få hende på afstand på den måde - men hun er jo din søster, og du vil derfor blive konfronteret med hende ofte alligevel, går jeg ud fra. Hvis hun hele tiden er hjemme hos jeres forældre som du skriver, så vil hun sandsynligvis vel også være der når du selv skal hjem og besøge dem. Jeg tror derfor ikke at en flytning løser problemet fuldstændig, men jeg kan godt forstå at det nok vil hjælpe at kunne lægge noget afstand imellem jer på den måde.

Det må være rigtig svært for dig, at dine forældre ikke vil gøre noget for at hjælpe, men situationen er sikkert også rigtig svær for dine forældre tror jeg. Det er uden tvivl ubehageligt at se jer have så skidt et forhold, og det kan måske være derfor at de har svært ved at gribe ind, selvom de burde. Måske ved de slet ikke hvad de skal gøre ved det. Du kan måske foreslå dem at de laver en aftale med hende, om at hun kun kommer over til jer et begrænset antal dage om ugen, i stedet for hele tiden? Eller at de måske tager over til hende engang i mellem også, i stedet for at det altid er hende der kommer hjem til jer? På den måde kan du få nogle pauser, og dermed kan du måske bedre holde det ud, når hun så er der.

Måske kan du også sørge for at tage ud af huset engang i mellem når du ved hun kommer forbi, eller når det hele bliver for svært derhjemme? Igen, for at du kan få en pause.

Mit sidste råd er, at du kan tage en snak med din søster uden for hjemmet, væk fra jeres forældre. Ikke nødvendigvis en snak om alle problemerne - til en start kunne du måske bare prøve at komme lidt tættere på hende igen, hvis du forstår. Selvom det gør ondt og er svært, kan det nogle gange være det rigtige at gøre, at være det ’større menneske’, sluge sin stolthed og række ud selvom man egentlig ikke synes, at man skylder den anden person noget. Måske det kunne bedre jeres forhold langsomt, hvis i kom ud fra hjemmet sammen, og talte om nogle andre ting en de svære. Det er et forsøg værd, tænker jeg. Det ville selvfølgelig også være rigtig godt, hvis i engang kunne komme til at tale om de svære ting, og nå til en forståelse for hinanden - også selvom i måske ser forskelligt på tingene. Men måske det er bedst at prøve at starte roligt ud, og arbejde sig tættere på hinanden hvis det er muligt, inden man kaster sig ud i det.
Jeg håber virkelig, at du kan bruge mine tanker og råd. Hvis ikke, må du endelig skrive herind igen!

Smil fra Mathilde.  

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

Min familie er et fængsel!!

Hej.Jeg har et problem som jeg har gået rundt med siden jeg er blevet teenager. Det er sådan at mi...

Ville miste kontakten til min far!

Kære fremmede i ungzoneJeg er en pige på 15, og jeg er skilsmissebarn så jeg bor fuldtid hos min ...

Mit valg af uddannelsessted

Jeg går i 9. Klasse og her den 1 marts skal jeg have valgt uddannelse. Jeg har så valgt at blive l...

Mine forældre er blevet skilt

   forædre er lige blevet skilt og jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Når jeg er hos...

Min mor sys’ ikke st jeg laver nok der hjemme

Hej brevkasse, min mor har det med at sige at jeg ikke laver nogle pligter og sådan noget... men i ...

Hader mine forældre

Mine forældre er de værste nogensinde, De er de mest strenge i hele verden og jeg får nærmest al...

Mor har PTSD

Hej UngzoneMin mor har PTSD.Hun har altid haft det svært med høje lyde og generelt at være social...

Min familie blander sig for meget

Hej, jeg er en pige på 14 som har et par problemer. Jeg har nogen tidsperioder hvor jeg får det ri...

Forældre tager mine penge/telefon

Hej Jeg skriver her ind, da jeg er ved at blive sindssyg af mine forældre. De skal altid bland...

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym