Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-04-19T21:04:47: 2

Brevkassespørgsmål

Autist søster

Indsendt af pige13 år


jeg bliver konstant drillet med at min søster har et handicap, mine forældre vil ikke lade mig flytte skole efter som jeg er flyttet før,  jeg ved ikke hvad jeg skal sige eller svare igen efter som min søsters handicap ikke har noget med mig at gøre
pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-04-21T12:43:33 2
Marissa

Hej,

Det lyder virkelig hårdt for dig at have andre folk i skolen som ikke bare kan være søde og venlige overfor dig. Det er absolut ikke okay, at de driller dig, og det fortjener du virkelig ikke. Måske ville det være godt, hvis du fortsat fortæller dine forældre om, hvordan det går dig på, også selvom de ikke vil lade dig flytte skole. For uanset hvad så er det en god ting at dele den slags frustrationer med nogen. 

Der er flere forskellige måder at kunne prøve at håndtere det på, når folk driller en, som f.eks. at gå til lærerne og fortælle det, eller bede dine forældre om at kontakte forældrene til de børn, der driller dig. Men der er også måder, som du selv kan afprøve, i de situationer hvor du oplever, at de driller dig. 

Mange gange så driller eller mobber folk, fordi de selv er meget usikre eller selv har store problemer, som de gerne vil glemme eller distrahere sig selv fra. På grund af det, så går de efter andre og driller dem og prøver at få en reaktion ud af dem. Derfor er der en rigtig god måde at bekæmpe deres drilleri på - ignorere dem. Ved at ignorere dem og direkte lade som om, de bare er luft, når de siger ting, så tager du nemlig det fra dem, som de mest vil have, nemlig en reaktion. Med tiden så ville det så måske kunne gøre det kedeligt for dem, og så ville de stoppe. 
En anden ting du kan gøre, når de driller dig, er at kigge på dem med de mest nedladende øjne, som om du synes de er fuldstændig idiotiske og sukke dybt af dem og sige: "Hvor er i dog latterlige." På den måde vil de se, at de ikke kan gøre dig ked af det eller vred, og at du ovenikøbet bare synes, at de er åndsvage for overhovedet at sige sådan nogle latterlige ting. Så får de hverken den reaktion fra dig som de vil have, og så er der en chance for, at de går derfra og føler sig dumme for at gøre den slags. 

Selvom det at ignorere dem eller at få dem til at føle sig åndsvage kan tage noget tid før det har en effekt, så er det dog en rigtig god måde, man selv kan svare igen på det. For det er ikke okay, at de driller dig, og da slet ikke for noget som at have en søster med autisme. Det er jo slet ikke noget du kan gøre for, det er slet ikke noget at skamme sig over, og det er noget, som du i forvejen er meget stærk for at håndtere. Derfor tror jeg også på, at du kan være sej og give dem, der driller dig en iskold skulder og vise dem, hvor fuldstændig idiotiske de er, når de prøver at få en reaktion ud af dig. 

Jeg håber, at mit svar giver mening og kan hjælpe en smule. Husk på hvor stærk du er og tøv endelig ikke med fortsat at bede om hjælp eller råd, enten fra dine forældre, dine lærer eller her fra brevkassen!

Med venlig hilsen,
Marissa

2021-04-24T11:34:13 1
Julie

 Hejsa!

Mit bedste råd vil være, at enten du eller dine forældre tager kontakt til en lærer eller anden ansat på skolen og fortæller om dette problem. Jeg synes, at skolen har et stort ansvar i, at sikre at drilleri og mobning ikke foregår, og ligesom man lærer dansk, matematik osv, bør skolen også lære elever om, hvordan man opfører sig ordentligt overfor andre. Dog er det ikke sikkert, at de er opmærksomme på, at du bliver drillet - derfor er det vigtigt at få det sagt til enten lærere eller andet personale. 

Folk, der driller, er ofte selv rigtig usikre på nogle ting omkring dem selv og lader det gå ud over andre, hvilket på ingen måde er okay. Måske kan det i dette tilfælde også handle om, at de ikke ved noget som helst om autisme og derfor ikke ved, hvordan de skal håndtere det. Her kan du måske prøve at forklare, hvad autisme handler om, så de kan få en større forståelse for, hvad det vil sige at have autisme. Det kan måske også hjælpe på at stoppe drilleriet.

Jeg håber, at mine tanker er lidt til hjælp. Ellers skal du endelig bare skrive til os igen!

De bedste hilsner Julie :-)
 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym