Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2021-06-18T23:11:02: 1

Brevkassespørgsmål

Vrede forældre/strenge forældre

Indsendt af dreng16 år


Hej ungzone, jeg er en 16 årige dreng

Mit problem er at mine forældre altid er mega vrede og det går tit ud over mig. Mine forældre overreager tit på ting, hvis ikke jeg gør hvad de siger så truer de mig altid enten med at slå på ting ellers så tager de mine ting og giver mig dem ikke før om sådan en uges tid, og det kan være alt fra sengetid til at komme hjem efter at have været sammen med vennerne. Det eneste jeg snakker med dem om er hvornår jeg skal komme hjem, hvornår jeg skal sove, hvor lang tid må jeg spille og etc. Det er virkelig træls og jeg har det ikke særligt godt med mine forældre. Vh en dreng

dreng
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-06-21T02:22:32 1
Markus

 Hej.


Det er jeg virkelig ked af at høre. Der er ikke nogen, der fortjener at have sådan et forhold til deres forældre.


Det ville selvfølgelig være smart hvis vi bare kunne ændre dine forældres adfærd over for dig, så de var mere rimelige. Men desværre har hverken du eller jeg en magisk tryllestav vi kan vifte med for at få det til at ske. Så selvom det virkelig er uretfærdigt at det er dig, der skal tage initiativ til at få ændret de her mønstre, du beskriver, så tror jeg, at det er det du er nødt til at gøre.


Jeg tror på at der i sådanne nogen situationer som denne her altid er små ting, man kan gøre, som ikke koster særligt meget energi, men kan ende med at betyde rigtig meget. Først kan jeg lige fortælle hvordan jeg ser på situationen; Jeg tror egentlig ikke, det er dig dine forældre er vrede på, når de hidser sig op eller tager dine ting fra dig. Jeg tror de føler sig magtesløse og bekymrede. De er bekymrede for dig, når du er sent ude, og de føler at DE er dårlige forældre, når du ikke overholder din sengetid. Jeg tror de føler sig magtesløse, og jeg tror at det er denne her magtesløshed, som afføder vreden. Og jeg tror egentlig ikke at de selv tror på at det at tage ting fra dig er en god opdragemetode. jeg Jeg tror det er den slags forældre gør, når de føler de har prøvet alt andet og er ved at give op. 


Bare rolig. Jeg har ikke tænkt mig om bare at bede dig om at være "bedre opdragen". Det ville heller ikke være en lille ting. Men en lille ting, som jeg tænker du kan gøre, er en gang imellem at gå op til en af dine forældre og spørge "Jeg har lidt tid lige nu. Er der noget jeg kan hjælpe jer med? Gøre for jer?" For jeg tror det handler om at dine forældre skal kunne se dig som andet end "Vores søn, som vi ikke kan få til at gøre som vi siger". Hvis du viser, at du ikke kun tager overskud, men også giver, så kan det være de to ting balancerer hinanden lidt ud. Det tror jeg også vil være lettere for dig at overskue end at blive god til at følge alle deres regler til punkt og prikke. Du skal have dit eget liv, og det skal også være sådan at du kan bryde dine forældres regler en gang imellem uden at det er en eller anden kæmpekatestrofe. Og jeg tror netop, at det kunne give en lidt mere afslappet atmosfære i hjemmet, hvis dine forældre fik det indtryk at "Ok, han kommer lidt sent hjem efter at have været ude med vennerne, men han hjælper os til gengæld med x og y".


Det skal lige siges at jeg ikke aner om det her kommer til at virke. For jeg kender ikke dine forældre. Og ud fra hvad du beskriver, er de måske nogle hårde nødder at knække. Men det er i hvert fald mit bedste bud. 


mvh Markus


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym