Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-10-25T00:36:35: 2

Brevkassespørgsmål

Opdagelse

Indsendt af pige11 år


Hey UngZone

Jeg er en pige på 11 år. Jeg føler det er lidt underligt at skrive om dette men nu gør jeg det aligevel. Klokken er 00:34 og jeg ligger vågen i min seng fordi jeg ikke kan sove, det ender så ud i at jeg opdager mine forældre ( mor på 42 far på 43 ) i at have sex. Jeg er målløs. Hvad siger man. Siger man overhovedet noget. Altså mit spørgsmål er om jeg skal sige noget eller om jeg bare helt skal lade være. Håber i kan svare på mit spørgsmål selvom i måske finder det lidt akavet????


pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-10-25T06:19:24 1
Rebecca

 Jeg ved godt at det kan lyde voldsomt når man kan høre eller ser sine forældre har sex. Men det er almindeligt at have sex. Selvom det virker ulækkert fordi det er ens forældre. Jeg kan godt forstå at du er målløs, men på den anden side kan du også være glad for at dine forældre stadigvæk er rigtig glade for hinanden og nyder hinanden. Det er desværre ikke altid sådan med forældre. 

Jeg synes kun at du skal sige noget til dine forældre, hvis du har et behov for det og har brug for at komme ud med det til dem. Men ellers så synes jeg bare du skal tænke at selvom det virker akavet, så behøver det ikke være akavet. Jeg tror hverken mine kollegaer eller jeg finder dit spørgsmål akavet, tværtimod synes jeg det er en rigtig fin besked og rigtig godt du kommer ud med det. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og hvis ikke, så er du velkommen til altid at skrive herinde igen.

Vh. Rebecca

2021-10-27T02:15:03 1
Marissa

Hej med dig,

Jeg kan absolut godt forstå, at du bliver befippet og ikke ved, hvordan du skal reagere på det. Det aldrig nemt at vide, hvordan man skal håndtere sådan nogle situationer med sine forældre, især når det kan have sådan en akavet side til det. 

Dine forældre er dog voksne mennesker i et parforhold, og derfor er det nærmest uundgåeligt, at de har (og tidligere har haft) sex på et eller andet tidspunkt. Men selvom det er fuldstændigt almindeligt og naturligt, at de gør det, så er det dog aldrig sjovt for en selv, hvis man decideret opdager det, da det nemlig kan være enormt akavet. 

Egentlig behøver du ikke gøre noget overhovedet, hvis du synes det er nemmest. Jeg tror ikke, at de på nogen som helst måde forventer, at du fortæller dem om det. Men på den anden side, hvis du føler, at det er træls at skulle gå og lade som om intet er sket, så kan du også sagtens sige til dem, at du hørte det, og at du nu ikke ved, hvordan du skal reagere. For det er på ingen måde nogen beskidt lille hemmelighed, som du skal holde skjult. Selvom sex godt kan være et akavet emne eller underligt at snakke om, så har du altid lov til at sætte ord på dine tanker og følelser om det. 

Så du kan egentlig mærke efter, hvad du mest har lyst til at gøre, og hvad du føler er nemmest/rarest. Har du mest lyst til at fortælle dem om det, så du ikke behøver gå og holde det for dig selv eller har du mere lyst til bare at ignorere det? Det er forskelligt, hvordan folk håndtere den slags, og derfor er det helt op til dig selv. Nogle vælger at konfrontere deres forældre med det og endda drille dem med det, mens andre ikke gider at tage snakken og bare vælger at prøve og ignorere det, fordi det oftest er noget, man ikke helt kan undgå. 

Jeg kan love dig, at det for de fleste bliver nemmere at håndtere med alderen. De første gange man bliver konfronteret med, at ens forældre har et sexliv, kan man blive meget målløs og endda forfærdet. Men det bliver nemmere at acceptere (og eventuelt nemmere at ignorere) og bare rulle øjne af, når man bliver ældre. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget og at du finder ud af hvordan du mest har lyst til at håndtere situationen :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym