Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2021-11-12T19:13:19: 1

Brevkassespørgsmål

Min onkel er vild med mig

Indsendt af pige23 år


Hej 

Min onkel på 31 er vild med mig. Han har flere gange nævnt at han er vild med mig, og hvis han ikke var sammen med min moster ville han gerne være sammen med mig. Han bliver ved med at udtrykke de følelser overfor mig hver gang vi er sammen - dog kun når han har drukket alkohol. Hvordan skal jeg tackle det? Skal jeg sige noget til min moster, velvidende  at hun bliver knust. Det skal siges at de har 2 børn sammen. 

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2021-11-17T12:56:44 1
Marissa

Hej,

Jeg er virkelig ked af at høre, at du bliver udsat for den form for modbydelig adfærd fra hans side. Det er absolut ikke okay, og det skal du på ingen måde finde dig i. Det er voldsomt grænsoverskridende og upassende, det han har gang i, og det er bare ikke i orden. 

Som det første vil det måske være en god ide for dig at sørge for aldrig at være alene med ham i nogen som helst situationer. Altså altid sørge for at der er andre mennesker omkring dig, når han er der, uanset om han har drukket eller ej. Både fordi det så måske kan redde dig fra, at han siger sådan nogle ting igen og også sørge for, at det ikke eskalerer til, at han bliver endnu mere upassende. 

Om du fortæller det til din moster er i sidste ende op til dig selv, da du kender din familie bedst og kan selv mærke, hvor tryg du vil være med at sige det. Jeg synes dog måske, at det kunne være virkelig godt for dig, hvis du fortalte det til nogen. Enten en af dine forældre, en søskende, eller et andet familiemedlem som du måske er tæt med, eller som du ville være okay med at betro dig til. For det din onkel har gang i er simpelthen ikke i orden, og det bør du ikke gå med selv, hvis du kan undgå det. Det er nogle ubehagelige oplevelser, han udsætter dig for, og for det første så fortjener han egentlig at blive afsløret og holdt til ansvar for det, og for det andet så fortjener du at have nogen, du kan dele det med, så du ikke går med det alene. 

Èn ting du i hvertfald kan gøre, hvis det sker igen, det er tydeligt og eventuelt vredt at sige fra overfor ham. Når han kommer med sådan nogle voldsomt ubehagelige kommentarer, så kan det nemlig være en hjælp, hvis han ikke bare tror, at han nemt kan komme afsted med det og gøre som det passer ham. Han skal have at vide, at det ikke er i orden, og at du vil have at han stopper. 

Egentlig er mit overordnet råd til dig, at du skal beskytte dig selv. Beskyt dig selv ved at fortælle ham, at det han har gang i er voldsomt uacceptabelt. Beskyt dig selv ved at undgå at være omkring ham, så han ikke kan udsætte dig for det igen, og så han heller ikke kan gøre noget endnu værre. Og især beskyt dig selv ved at fortælle nogen andre om det, eventuelt også din moster, så de også kan få sandheden at vide, og så der er andre, der også kan være på vagt overfor ham. 

Og hvis du vælger at fortælle din moster det, og hun får sit hjerte knust af det eller måske endda går fra ham, så er det på ingen måde din skyld, det er HANS skyld. Det er ham, der har valgt at opføre sig så forfærdeligt. Det vigtigste er, at du passer på dig selv. Og egentlig kan det også ses som, at du passer på hende, fordi hun så ikke går rundt i total udvidenhed om, hvilken slags mand hun er sammen med, og du kan endda passe på andre (måske endda yngre piger), som han kunne finde på at behandle på samme måde. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig og at du finder ud af, hvordan du helst vil håndtere hele det her problem fremadrettet. Husk bare at tænke på dig selv først i sådan en situation her! For han har gjort dig til et offer for hans krænkende adfærd, og det er derfor, at det er så vigtig, at du passer på dig selv. 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym