Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4411 spørgsmål og givet 7011 svar de sidste 15 år
2022-01-17T21:48:41: 2

Brevkassespørgsmål

Hvordan siger jeg jeg er til piger ???

Indsendt af pige11 år


Hej jeg er en pige på 11 jeg er til piger det har jeg vist i 4 år nu .men jeg vil maget godt sige det til min mor og far . Her den anden dag så sagde jeg det til min bror han hved ikke om han kan hjælpe med af sige det til min mor og far . Jeg har vil sige det i så lang tid men hvad nu vis de ikke vil have mig som datter længere. Så mit spørgsmål er hvordan siger jeg det ?? 
pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2022-01-19T09:45:47 1
Lukas

 Hej du, 

Det er en rigtig sårbar situation du står i og jeg kan sagtens forstå du rigtig gerne vil dele det med dine forældre!

Jeg tænker at det ikke er en dårlig idé at få hjælp af din bror til at sige det, hvis det vil gøre det lettere for dig. Det skader ikke at spørge ham om hjælp, og måske kan du også fortælle ham det er svært for dig at sige det til jeres forældre, men at det har stor betydning for dig. I sådan en situation kan det være en rigtig god idé at have support i form af en god ven eller familiemedlem, som du stoler på og er tryg ved.

Når du skriver, at du er bange for at de ikke vil have dig som datter længere, så bliver jeg nysgerrig på, om du har en mistanke til at de ikke accepterer mennesker med en anden seksualitet end deres egen? Har du hørt dem snakke om emnet før? Men, uanset hvad er det vigtigt at du ved at du er helt okay som du er. Uanset om man kan lide piger eller drenge, eller begge dele, så er man god nok lige som man er. Det er bare sådan man er født, og det burde dine forældre også have forståelse for. Du er jo stadig den samme datter, som de elsker, uanset hvem du får følelser for og vil være kærester med!

At fortælle nogen i sit liv at man er LGBT+ (deriblandt homoseksuel) kan også kaldes at komme ud. Så når du gerne vil komme ud til dine forældre er det vigtigt at du husker på at det måske kan overraske dem eller påvirke dem på andenvis. Hvis de reagerer overrasket betyder det altså ikke at de ikke elsker dig, det kan blot betyde de lige skal vænne sig til tanken om det. Nogle mennesker har sværere ved det end andre.

Mit bedste tip er at ikke forvent noget bestemt. Man kan aldrig helt vide hvordan den anden vil reagere. Det bedste du kan gøre - hvis du gerne vil fortælle det - er at være ærlig og rolig. Du kan for eksempel sige at du gerne vil snakke sammen alle sammen i familien når i alle er hjemme og så sige at du har snakket med din bror, og vil også gerne have dine forældre ved det, men at du er bange for deres reaktion. Det kan også hjælpe dem med at forstå det holder en stor betydning hos dig, og forhåbentligt vil det hele gå okay.

Det er en stor ting at fortælle det til sine forældre, og hvis du føler det er svært så er det helt naturligt. Det er også helt okay at vente, men det er også helt okay at beslutte du vil sige det nu. Det vigtigste er at det føles rigtigt for dig.

Jeg håber mine råd kan bruges, men ellers så skriv gerne ind igen hvis du har brug for flere råd eller har nogle spørgsmål. Jeg håber på det bedste for dig!

Med venlig hilsen Lukas

2022-01-19T10:24:28 1
Michelle

 Hej og tusind tak for dit spørgsmål (-: 

Jeg kan godt forstå at du er nervøs og har mange tanker omkring det, men først og fremmest så syntes jeg, at du er super sej! 

Hvordan du siger det, er svært at kunne sige. Jeg tænker at du kan sætte dig ned sammen med dem og fortælle dem det stille og roligt. Ellers kan du måske sige det til den af dem du føler dig mest tryg ved af din mor og far og så kan denne hjælpe dig med, at sige det til den anden. Du kunne også skrive et brev hvor i, at du fortæller dem det, hvis det føles mere trygt. 

Jeg er ked af at høre at du er bange for at de ikke vil havde dig som datter længere, det er der ingen der fortjener, at være bange for. Jeg ville ønske at jeg kunne sige, at jeg var sikker på at det ikke er en mulighed. Men jeg tror sandsynligheden er meget lille, hvis du tænker over det, hvor sandsynligt tror du så at det er? 
Hvis det værste skulle ske, hvilket jeg ikke tror, så skal du bare vide og huske, at der intet er galt med dig. Du er lige som du skal være! 

Du kan også søge råd og vejledning, via lgbt.dk de har rådgivning en gang om ugen, både over telefon, skrifteligt og ved fremmøde, hvilket du kan finde information om på deres hjemmeside. Jeg er sikker på at der sidder nogle søde mennesker der, der kan rådgive dig og lytte. 

Jeg ønsker dig alt held og lykke med det hele! og du må selvfølgelig altid skrive her ind igen :-)


De bedste hilsner 

Michelle :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym