Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-04-16T20:01:30: 2

Brevkassespørgsmål

Gamle forældre

Indsendt af pige14 år


Hej med jer!

Jeg håber i kan hjælpe mig! Jeg har nemlig kinda et problem. Jeg er 14 år gammel, har en bror på 19, en mor på 54 og en far på 60.

Jeg aldrig rigtig tænkt over det før i år, at min far er så gammel som han er, og det er noget der fylder en hel del for mig. Det er noget der kan gøre mig trist lige med det samme, selv hvis jeg har haft en fantastisk dag… tanken om at han måske ikke er her til mit bryllup osv.

Jeg kan sagtens græde mig i søvn over det.

Det skal dog også lige siges at min far er så frisk som nogen kan være, han arbejder fuld tid på sit arbejde, går tur med vores hund morgen og eftermiddag (gerne rigtig lange ture), er altid klar på en cykeltur og spørger man min familie omkring os, har han et sind som en 40 årig. 

Og jeg har også et fantastisk forhold til min far, han er min bedsteven. 

Har snakket med min mor om det også, og hun bliver ved med at sige at “det skal du ikke spekulere på nu, tag det til den tid” agtig, men det gør mig bare utrolig trist…

Har i nogle råd??

Tusind tak på forhånd????????

pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2022-04-21T07:01:44 1
Sofie

 Kære du.

Tak fordi du skriver ind til brevkassen.

Jeg kan godt forstå at du er bange, i forhold til at miste din far, men som du skriver er han rigtig frisk, og minder ikke umiddelbart om en på 60.

Jeg vil råde dig til at prøve bare at nyde din far, især når du skriver at i er bedstevenner. Det er ikke alle der er så heldige at have så godt et forhold med deres far, og der findes også nogen der slet ikke har en far.

Jeg kender godt selv til at frygte at miste nogen man elsker, men jeg har fundet ud af at det er spild af tid at bekymre sig over fremtiden, det er nuet der er det vigtigste :).

Så elsk din far, brug tid med ham, og nyd nuet.

- Sofie 
2022-04-24T09:28:35 1
Nicole

 Kære du.

Jeg kan godt forstå, at du er bange for at miste din far. Det er jo helt normalt, at man er bange for at miste dem man elsker og jeg tror at de fleste mennesker reflekterer over det scenarie. Men det kan også fylde for meget, som det lyder som om det gør for dig i øjeblikket. At miste er desværre en meget naturlig del af vores liv og det er ikke noget vi kan komme udenom, for vi skal alle sammen herfra på et tidspunkt. 

Men når det så er sagt, så er det jo ikke noget man skal gå og tænke på hele tiden, for det er jo som sagt en del af livet, som du ikke er herre over. Jeg synes, at du i stedet skal fokusere på det her med, at din far og dig har så fantastisk et forhold og at han i en alder af 60 år er så frisk som du beskriver ham - og så vil jeg lige sige, at 60 år jo ikke er særlig gammelt! Jeg tror, at der er masser af år endnu, men jeg kan godt forstå, at du er begyndt at tænke mere og mere det, for det tror jeg er en naturlig ting at tænke over. 

Mit bedste råd er som sagt, at du skal fokusere på hvad der betyder noget lige nu og det er jo, som du selv beskriver, at I har en dejlig familie, har det godt og at din far er frisk og ved godt helbred. :-)

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

Jeg føler at min far elsker Hans kæreste mere end mig

Hej jeg er en pige på 12 år jeg føler ikke jeg er velkommen i min familie. Jeg har prøvet at sig...

Sidste valg og ny søster

Hej ungzone.Jeg har altid følt mig som sidste valg både når det kommer til familie og venner. Min...

sove sammen med far

Hej.Jeg er en pige på 15 år. Min far og mor er skilt for 6 år siden.Jeg bor hos mor er hos far hv...

Mor

Hej brevkassenJeg er 21 og flyttet hjemmefra og snakker meget med mine forældre (1-4x/ugen). Jeg ny...

Holde svendegilde samtidig med min lillebrors studentergilde

Hej. Til sommer bliver jeg svend efter at have kæmpet for min erhvervsuddannelse i 6 år. Min ...

Min familie føles fraværende

Hej nogen gange føles det som om min familie ikke støtter mig 100% i mine aktiviteter mine søsken...

Rygemor

Hej ungzoneJeg er pige på 11 år der for ca. et år siden så min mor ryge jeg blev mega ked af det...

Hvordan siger jeg jeg er til piger ???

Hej jeg er en pige på 11 jeg er til piger det har jeg vist i 4 år nu .men jeg vil maget godt sige ...

Min onkel er vild med mig

Hej Min onkel på 31 er vild med mig. Han har flere gange nævnt at han er vild med mig, og hvi...

"Jeg brugte jeres råd, om at jeg skulle ses med ham, og det har vi gjort et par gange siden. Føler det kun går frem ad, tak for det"

- Anonym