Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2023-02-04T14:24:45: 2

Brevkassespørgsmål

Bror

Indsendt af pige15 år


Sagen er den at, jeg har en bror som nu er 28 år gammel, og han har en søn på 7. Jeg er 15 år gammel, så der er en stor aldersforskel. hans søn bor ikke så tit hos ham, men når han gør tager han ham altid med hjem til mig og min mor, så "bor" de hos os imens. Jeg føler det er meget ofte nu, da jeg selv kun er hos min mor hver anden uge. Jeg føler min bror fylder rigtig rigtig meget, og vil faktisk gerne have at han tager hjem. Jeg bryder mig ikke om den måde han behandler min mor på (føler lidt han tager hende for givet). Nu er han så flyttet i samme blok som vi bor i, og jeg er sikker på han kommer til at være her endnu mere. 

Jeg synes at det er synd for min mor, hun gør så mange ting for ham og passer HANS søn, han siger aldrig tak. Han er altså 28, og jeg forstår ikke hvorfor han ikke kan få styr på sit liv. 

Men ja han fylder rigtig rigtig meget når han er her, det bliver så meget at jeg egentlig bare lægger mig på mit værelse i stedet for at være sammen med min mor når jeg nu har muligheden. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige til min mor at jeg gerne vil have at han ikke kommer så ofte? Jeg har jo heller ikke lyst til at hun skal have det dårligt over at sige til hendes søn at han ikke må komme. 


pige
Familie

Familie

Se flere

Besvarelser

2023-02-13T12:16:39 1
Nicole

 Kære du - tak for at skrive herind.

Jeg kan godt forstå, at det er en svær situation du står i, da du er bange for, at det vil gøre din mor ked. Jeg tror dog godt, at du kan fortælle hende hvordan du har det - i hvert fald ift. at din bror ikke taler særlig pænt, for det kan også skabe dårlig stemning for jer alle sammen. Det lyder dog måske lidt som om, at din mor hjælper din bror, som måske befinder sig i en svær situation lige pt., og at det er derfor han er der meget, så måske han på længere sigt vil trække sig lidt igen? 

Mit råd til dig er derfor at tage en stille og rolig snak med din mor, hvor du fortæller hende, at du føler, at der er lidt dårlig stemning når din bror kommer forbi og om det er noget hun bemærker? På denne måde får du sagt på en pæn måde, at du ikke føler dig tilpas, men du får samtidig hverken smidt din bror under bussen eller gjort din mor ked. 

Jeg tror, at det er mange negative følelser, der har hobet sig op i dig lige nu, hvorfor du ikke vil have, at han kommer forbi. Jeg tænker dog, at I nok skal få det løst sammen og få glæde af hinandens selskab. Men det er selvfølgelig vigtigt, at du føler dig tilpas og kan slappe af i dit eget hjem, så jeg synes du skal få talt med din mor, for hun vil helt sikkert også gerne vide hvordan du har det og sørge for, at jeres hjem er rart at være i - for alle parter. 

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

- Nicole

2023-02-20T04:35:58 1
Lærke

Hej pige på 15 år

Jeg kan godt sætte mig ind i dit dilemma, og at det må være irriterende aldrig at have din mor for dig selv.

Jeg synes tydeligt at man kan mærke din kærlighed til din bror (samt hans søn), og at dit dilemma skyldes en form for savn omhandlende alenetid med din mor.

Jeg tror ikke nødvendigvis at løsningen er at sige du ikke vil have/synes din bror skal komme så ofte, men i stedet fortælle hende omkring hvordan du har det.

Hvis du har mod på det kan du også fortælle hende at du savner hende, og at du gerne vil bruge mere tid med hende. Jeg er sikker på at hun slet ikke tænker over at du savner alenetid med hende, for hun har det jo rart med jer alle sammen, og derfor tænker hun nok at du har det lige så dejligt. Det er dog helt forståeligt at du også gerne vil have din mor på enehånd.

Du kan evt. også prøve at nævne noget du rigtig gerne vil lave med hende. Det kan jo fx. bare være om I to ikke skal lave din yndlingsret på søndag, og spise foran tv´et. Eller om ikke du skal købe nogen chips med hjem fra skole så I kan hygge jer med et brætspil. Men det kan også være om ikke I skulle tage i biografen sammen. Det er lige meget hvad du forslår, bare det er noget du/I godt kan lide, og som ligger op til alenetid bare du og hende.

Jeg er sikker på at når først din mor høre at du savner hende eller efterspørger at lave noget sammen, så vil hun helt sikkert rigtig gerne. Det skal du slet ikke være nervøs for.


Jeg håber du kan bruge mit råd


De bedste hilsner 

Lærke


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om familie

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym