Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6351 svar de sidste 13 år
2019-06-13T07:15:20: 2019-06-16T20:17:22: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg er nervøs for at være alene

Indsendt af pige15 år


Hej jeg er en pige på 15 år, som går i 8 klasse. det er rigtig hårdt for mig at fremlægge alene eller tale med lærene alene. jeg tør ikke og række hånden op i timerne, jeg tør ikke at spøger om hjælp af lærene. jeg tør ikke at snakke i klassen. 
pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2019-06-16T20:36:20 2
Benedicte

Hej du,

Det lyder som en meget ubehagelig følelse, du har. Det er naturligt at være nervøs og bange for at sige noget foran andre, så jeg forstår dig godt. Mit bedste råd er, at du snakker med en lærer om det, selvom du siger, at du ikke tør. Du kan måske finde den lærer, som du er mest tryg ved og fortælle, at du har det svært. Det kan godt virke skræmmende, men jeg er sikker på, at han eller hun kan hjælpe dig. Måske kan I sammen finde en løsning til, hvordan du kan være sammen med andre, når du skal fremlægge og få hjælp til at turde række hånden op i timerne.

Du skal måske prøve at overveje, hvad det præcist er, du er bange for. Er du bange for at sige noget forkert? Er du bange for, at nogle griner af dig? Hvis du kan finde ud af, hvad du frygter, er det måske nemmere at løse problemet. Jeg tænker ikke, at dine klassekammarater tænker over, hvad du siger i timerne, for alle har travlt med at tænke på, hvad de selv siger. Nogle gange kan vi godt finde fejl hos os selv, som andre mennesker slet ikke ser, fordi vi alle sammen kigger på os selv.

Derudover kan du måske få hjælp af en veninde eller dine forældre? Personligt synes jeg altid, at det hjælper, hvis man får snakket om tingene. Så snart man siger noget højt, kan det være første skridt på vejen til, at få problemet løst. Jeg håber virkelig, at du finder ud af noget og at du tør snakke med en lærer, som helt sikkert kan finde en løsning sammen med dig. Ellers er du selvfølgelig altid velkommen til, at skrive til os igen.

- Benedicte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym