Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6350 svar de sidste 13 år
2019-09-21T19:44:19: 2019-09-24T13:32:23: 1

Brevkassespørgsmål

Droppe ud eller ej?

Indsendt af dreng14 år


Hejsa.

Jeg er en dreng på 16 år som går på efterskole. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at komme op på efterskolen, og møde nye bekendtskaber, og få den fede oplevelse. Men jeg føler ikke rigtig hjemme, og tryg der. Jeg har “kun” gået der i 5 uger, men for mig føler jeg det er langtid. Skolen er der intet galt, hellere ikke menneskerne der. Men jeg troede efterskole, ville vægt noget for mig. Men det er det ikke. Jeg har venner på skolen ja. Men føler ikke jeg passer ind. Hver gang jeg skal hjem i weekend, bliver jeg ked af det hver gang jeg tænker på at jeg skal derop. Og får helt ondt i maven og nogle gange har jeg kastet op. Jeg savner min egen seng. Og at jeg kan værd mig selv 100% mine forældre ved godt det svært for mig, men de ved ikke at jeg har det så svært, som jeg har det.

Jeg ved ikke om jeg skal droppe ud eller ej.

Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis jeg skal ha det ubehageligt resten af året :/

dreng
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2019-09-23T15:35:41 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål :-) 


Det lyder virkelig som en ubehagelige situation du står i og jeg kan godt forstå din forvirring. 
5 uger kan føleles som meget lang tid, når man har det som du har det og jeg forstår fuldt ud din bekymring for, at sådan som du har det, skal fortsætte resten af din tid på efterskole opholdet. 
Jeg havde det også selv rigtig svært da jeg startede på efterskole, faktisk rigtig meget af det som du beskriver oplevede jeg også. 

Det som virkede for mig, som er det råd jeg vil give dig, er at give det lidt mere tid, hvis du altså føler at det er muligt og så forsøg at vende dit fokus på alt det, som du forhåbentligt har oplevet der er fedt ved at være på efterskole. Fokuser på at få nogle fede oplevelser med dine nye venner, du kunne for eksempel skrive med dem i løbet af weekenden om alt det sjove i skal lave når du kommer tilbage fra weekenden hjemme, sådan så at du har noget at se frem til. 

Det er svært at begynde på efterskole, det er jo næsten som at flytte hjemmefra, der er nye regler, omgivelser, mennesker, ting man selv skal ordne og det kan være meget overvældende. 

Du skriver at du ikke føler at du kan være dig selv på efterskolen og det kan jeg godt forstå, når man starter et nyt sted, kan man godt have brug for lige at finde ud af hvem man er og hvordan man passer ind. 

Jeg tænker at du måske også kunne dele det med nogle eller en af dine nye venner at du har det lidt svært, hvis der er nogen du føler dig tryg nok ved, ellers så prøv måske at snakke med en lærer om det, jeg er sikker på at det ikke er første gang de har talt med en elev der har det svært og de vil måske kunne give dig lidt råd og støtte fremad rettet. 


Jeg håber at mit svar kan give dig en smule mod på at give efterskolen endnu en chance og hvis alt det jeg har skrevet virker for uoverskueligt for dig, så er det altså også okay at droppe ud. Man skal absolut ikke være et sted, hvor man har det rigtig skidt med at være. Der er intet galt i at droppe ud, det viser bare at man kender sine egne grænser og at det altså bare ikke var noget for dig. Så hellere komme tilbage til et sted hvor man føler sig godt tilpas. 


De bedste hilsner og alt held og lykke fremover, du er altid velkommen til at skrive her ind igen.

Michelle :-) 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym