Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6599 svar de sidste 13 år
2019-09-30T02:28:42: 2019-10-01T16:51:43: 2

Brevkassespørgsmål

jeg hader min lære!!

Indsendt af pige12 år


jeg er lige startet i 7. klasse og vi havde fået helt nye klasser og lærer, til at starte med synes jeg mine lærer var de bedste lærer man kunne få, men min matematik lærer som vi kalder "Sten" han begyndte at blive mere irreteret på os elever og efter en aflevering i matematik er han bare blev mega sur på mig hver gang vi havde ham, jeg bliver sent ud hver dag uden jeg havde  snakket eller forstyrret i hans timer, hver gang jeg siger det til  mine forældre siger de bare "giv ham nu en chance han er jo ny" men har simpelhent givet ham så mange chancer nu og det er bare ik blevet bedre, har tit overvejet at pjække for hans timer men det gør det jo overhovedet ik bedre, jeg ville såååå gerne flytte skole men mine forældre siger bare "vi spurgte dig i 6 om du ville men der takkede du nej så du har haft chancen" så føler entelig at jeg er den eneste om det her problem, håber i kan hjælpe mig med nogen råd eller sådan noget :) :D
pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2019-10-01T12:00:04 1
Anne

Hej 


Det lyder ikke helt fair, hvis han er blevet sur på dig og sender dig udenfor døren uden du har forstyrret, snakket eller lavet ballade. Jeg er glad for at høre, at du har snakket med dine forældre om det, men hvor er det ærgerligt, hvis du føler, at de ikke helt forstår omfanget af det. Når det handler om en lærer, kan du snakke med andre lærer fx din klasselærer eller skolelederen om det. For du skal naturligvis ikke sendes udenfor døren uden grund og det vil andre lærer godt kunne forstå. Så kan de snakke med Sten, hvilket forhåbentligt vil hjælpe.

Jeg har selv prøvet at gå i en klasse, der ikke fungerer særlig godt med lærer, som jeg ikke var glade for. Så jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil skifte skole. Jeg er ked af at høre, at dine forældre ikke mener, at du kan skifte skole nu. Jeg tænker, at du måske kan sætte dig med dine forældre og virkelig forklare dem, hvordan du har det med skolen. Så kan du måske spørge, om ikke de vil overveje at lade dig skifte skole, hvis du fx giver det 3 måneder. Så kan I snakke om, hvordan du har det efter 3 måneder. Måske de vil være mere åbne, hvis du gør det på den måde? Jeg tænker i hvert fald, at det er vigtigt, at dine forældre virkelig forstår, hvordan du har det.


Jeg håber, du får det bedre med din matematiklærer og klassen eller får mulighed for at skifte skole 

Mvh Anne

2019-10-01T14:55:04 1
Gustav

Hey du!

 

Det lyder virkelig som en ærgerlig situation, som du er kommet i. Jeg kan godt forstå, at du er frustreret og ikke synes, at det er rart at være til stede til hans undervisning.

Jeg synes, at det lyder voldsomt at skifte skole. Selvom det selvfølgelig ikke er rart, så er det jo "kun" hans timer, hvor det foregår. I stedet så synes jeg, at du må trække vejret dybt og insistere på, at problemet bliver løst.

 

Jeg synes, at du skal høre dig rundt i din klasse om, hvordan de oplever hans undervisning. Er du den eneste, der oplever ham sur og efter dig, eller kan nogle af de andre også nikke genkendende til det? Hvis det er det sidste, så kunne det tyde på, at han har set sig særligt sur på dig. Hvis det er det første, så er det stadig ikke fedt, men så kunne det tyde på, at der måske er en form for misforståelse mellem dig og din lærer. Vi reagerer forskelligt på folks adfærd, ordvalg, toneleje osv.
Så måske er i kommet galt af hinanden. Derfor synes jeg, at du skal hive fat i Sten og spørge, om I kan snakke under 4 øjne. Forklar ham, hvordan du har det. At du opfatter ham sur på dig, og du forstår ikke hvorfor. Prøv at holde bolden på egen banehalvdel, så du ikke angriber ham - det kommer der ikke noget konstruktivt ud af. Hvis nogle af dine andre klassekammerater også synes, at han er sur og efter dig, så kan du evt. have dem med som opbakning. I så fald så bare husk at aftale, hvad i gerne vil sige og måske en af jer fører ordet.

 

Hvis du ikke synes, at ovenstående hjælper, så vil jeg anbefale dig at få fat i dine forældre. Fortæl dem, at du nu har prøvet at give ham en chance, at du har prøvet at snakke med ham om det og evt. at nogle af dine klassekammerater er enige med dig (hvis de er det selvfølgelig). Sig at du har brug for deres hjælp til at få det her løst, fordi du faktisk ikke har det godt i timerne og har svært ved at koncentrere dig om undervisningen. Jeg tænker, at dine forældre må træde ind og prøve at skabe en dialog med læreren og skolen, så det kan blive løst.

 

Så jeg synes ikke, at du skal give op, men insistere på at få hjælp. Tjek op på, om du er den eneste i klassen med den opfattelse, men uanset hvad, så snak med læreren først. Hvis det ikke hjælper, så må du bruge alle dine kræfter på at få dine forældre til at forstå, at der er et problem og at du har brug for hjælp til at få det løst.

 

Håber mit svar kan hjælpe dig :) Al held og lykke herfra! :)

VH.

Gustav


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym