Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2020-01-29T14:47:59: 2020-01-31T20:58:07: 2

Brevkassespørgsmål

Svært i Matematik

Indsendt af pige12 år


Hejsa 

Jeg er en pige på 12 år, og jeg skriver på grund af jeg har svært ved at nå at lave alle mine faglige ting i skolen især engelsk og matematik. Matematik er svært for mig, for der var en stor periode af mit liv hvor jeg på en måde pjækkede fra de forskellige timer, det var især matematik, jeg har altid været en af de “dumme” børn i klassen, og jeg har svært ved at følge med i timerne, så jeg sagde altid at jeg skulle på toilettet, men i virkeligheden gik jeg rundt på gangende i op til 20 minutter af timen, der hvor jeg gjorde det meget havde vi om brøker og decimaltal, hvilket jeg overhoved ikke har nemt ved i forvejen. Nu sidder jeg og ikke kan nå at lave mine lektier, fordi der er veninder og familie sport og fritid at passe. Lektier er i det hele taget ikke noget jeg gør mig meget i. Jeg sætter en alarm til klokken 3 om natten, også sætter jeg mig op og laver matematik især. Det er ikke den smarteste måde at gøre det på. Og når jeg endelig får det lavet, er jeg bange for at blive gjordt til grin i klassen især fordi jeg sidder ved siden af klassens klogeste, han ved alt og griner når andre svare forkert, jeg finder derfor altid på en grund til jeg ikke har lavet lektier.... Hvad skal jeg gøre? Skal jeg sige det til min matematiklærer? 

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2020-01-31T04:58:21 1
Zhino

Kære du,

Først og fremmest synes jeg, at det er mega fedt, at du er interesseret i at blive bedre til de fag, som du synes, du har svært ved.

Jeg synes det kunne være en rigtig god idé at tale med din matematiklærer om det. Din lærer er der jo for din skyld, og jeg er sikker på, at han/hun vil gøre sit bedste for, at du og dine klassekammerater får lært det, I skal. Derfor synes jeg, som du også selv skriver, at du skal fortælle din matematiklærer, hvad du har svært ved. Jeg synes desuden, at du skal snakke med din lærer om, hvor ubehageligt det kan være at sige noget i klassen, da der er nogle, der kan finde på at grine, hvis der svares forkert. Det er ikke okay, og det skal der selvfølgelig laves om på. Derudover tænker jeg heller ikke, at det er nødvendigt at sætte alarmer til kl. 3 om natten for at lave dine lektier - jeg synes, du skal gøre dit bedste for at få dem lavet inden, du går i seng, så du er veludhvilet, når du står op.


Bedste hilsner

Zhino

2020-01-31T08:57:57 1
Tia

Hej med dig,

Du har allerede taget et kæmpe stort skridt fremad i den rigtige retning, nu hvor du gerne vil blive bedre til de her fag. Det skal du have et klap for skulderen for.

Dernæst så lige med matematik, det er et svært fag. Nogle er bare rigtig gode til tal og løse opgaver og for andre er det lidt sværere, og det tager lidt længere tid. Jeg synes, du skal prøve at sige det til din lærer. Læreren vil naturligvis hjælpe dig. Det er ikke forkert at lave fejl. Man kan kun lære og blive bedre af at lave fejl. Det viser, at du har forsøgt at løse en opgave. Det er knap så godt, at du siger, at du ikke har lavet lektier. Det er heller ikke i orden, at den "kloge dreng" sidder og griner af andre. Det kan være, du er bedre til noget, som han er knap så god til. I stedet kan du jo prøve at spørge, om han vil hjælpe dig med at forstå opgaven. Måske synes han, det er sejt, at du tør spørge om hjælp, og det er endnu sejere, hvis han gider hjælpe dig.

Udover dette så findes der gratis hjælp til lige netop dem, der har svært ved matematik. Du kan prøve at søge efter Matematik Centerets lektiecaféer (https://www.matematikcenter.dk). Der sidder en masse kloge mennesker, som er parat til at hjælpe dig med matematik. De findes i Århus, Odense og i København - måske også andre steder? Ellers så kan man også skrive til dem online her: Webmatlive.dk og få hjælp til lektierne.

Det er absolut ikke sundt for dig i så tidlig en alder at vågne kl 3 om morgenen, og det er heller ikke nødvendigt. Det kan være, at du skal snakke med dine forældre og måske holde lidt pause med fritidsinteresserne, så du kan få tid til at få lavet dine lektier. Der er helt sikkert også hjælp at hente med engelsk i lektiecaféer. Ellers så gør øvelse mester - øv dig på engelske grammatik, læs engelsk højt og øv dig med dine veninder.

Jeg håber, du finder ud af det. Og ellers er du altid velkommen til at skrive ind til os igen.

Kærligst Tia

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym