Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-06-10T06:14:22: 2020-06-12T18:36:48: 2

Brevkassespørgsmål

Droppe ud eller gå om?

Indsendt af pige19 år


Så jeg er i enden af 2.g. Jeg har haft et hårdt år med at følge med i undervisningen og afleveringer. Jeg har aldrig rigtig brændt for gymnasiet og har været skoletræt siden 9. klasse.

Jeg går mest kun på gymnasiet fordi jeg ikke vidste hvad jeg ville og fordi det er hvad mine forældre ønsker af mig.

Jeg er den mindste af 4 hvor alle har gået på enten hhx eller stx og er kommet ud med et godt snit. Der er pres til jeg gør det samme. men jeg brænder mere for at droppe ud og tage ind på frisørskolen noget som jeg gerne ville siden jeg hørte om det. Men hvis jeg gør det ville mine forældre blive meget skuffede over jeg "ikke" bare lige gjorde gym færdig. 

Jeg ved jeg ikke vil kunne bestå 3.g næste år og vil blive nød til at gå om hvis jeg vil fortsætte. 

Bør jeg gøre hvad mine forældre ønsker eller droppe ud og prøve på frisørskolen? 
pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2020-06-10T12:50:12 1
Veenuha

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om hvad du skal gøre. Da der kun er et år tilbage til du har afsluttet gymnasiet, synes jeg at du skal forsøge at gøre dit bedste og få det afsluttet. På den måde har du altid muligheden for at læse noget andet, hvis frisørskolen ikke er noget for dig. Hvis du er 100% sikker på at frisørskolen er det, du gerne vil, så synes jeg du skal snakke med dine forældre og droppe ud, da du spilder din tid på gymnasiet, hvis du alligevel ikke gider at gøre en indsats. Overordnet skal du overveje, om du vil tage chancen og blive frisør eller fortsætte et år, så du har et sikkerhedsnet, som du kan bruge, hvis du pludselig ikke aner, hvilken retning du skal tage. 

Hilsen Veenuha

2020-06-12T02:24:46 2
Zhino

Hej med dig,


Først og fremmest synes jeg, at du skal vide, at det er helt normalt at være i tvivl om, hvad man gerne vil. Især når man står midt i en uddannelse.


Du spørger, om det kunne være en idé at droppe ud. Det kan jeg nok ikke helt svare på, da det er din beslutning og noget, du skal vurdere selv. Men det er vigtigt at spørge sig selv om, hvem man tager uddannelsen for - for hvis svaret er alt andet end for én selv, så synes jeg, du skal genoverveje dit valg. Er det noget du virkelig har lyst til? For det handler nemlig ikke kun om karakterer - det er også vigtigt, at du har lyst til at bruge tre år af dit liv på gymnasiet. 


Selvom gymnasiet nogle gange kan virke som det oplagte valg, hvis man er i tvivl om, hvad man vil, så er det altså ikke den eneste løsning - derfor tænker jeg, at det vil være en god ide at tale med en studievejleder. De ved nemlig rigtig meget om uddannelser. Desuden er de vant til at tale med unge, der er i tvivl om, hvilken uddannelse de skal vælge. Og det lyder på dig, at frisørskolen er noget, du er meget interesseret i, så jeg synes bestemt, at det kunne være en god idé at kontakte en af studievejlederne på dit gymnasium. 


En anden idé kan være, at du prøver at lave en for/imod liste, hvor du skriver ned, hvad der tæller for og i mod, at du fortsætter og for og i mod, at du stopper. Nogle gange kan det nemlig hjælpe at få et overblik over det hele - og måske også gøre det nemmere at tage et valg.  


Hvis du har lyst til at gennemføre gymnasiet, men det er karaktererne, der er problemet, så er der nogle ting du kan gøre. Du kan prøve at tage fat i din lærere eller en studievejleder og høre, om der er nogle hjælpetilbud fx kurser eller lektiecafeer. Samtidigt kan du spørge dine lærere, hvad der skal til, for at du kan få højere karakterer i deres fag. 


Men hvis du kan mærke på dig selv, at gymnasiet faktisk ikke er den rigtige vej for dig, og at det ikke gør dig glad - jamen så kan det da godt være, at det vil være en god idé at stoppe. Du skal vide, at det er helt i orden, og der er mange andre end dig, der har gjort det før. 


De bedste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

Problemer med fravær

Jeg er en pige på 17 år, som går på gym (stx). jeg går i 2.g og får læseferie om en måned. j...

Andre alternativer til medicin

Hej,Jeg færdiggør hf hertil sommer, hvor jeg har biologi b og mat b. Jeg er meget interesseret i b...

hvordan talkler man bøller

Jeg er lige gået op i 4.b og nu er der en ved navn M der har slået mig 19 gange i det her skole å...

Gymnasie - Hvad er mine muligheder?

Hej jeg er en pige der går på 3 g i gymnasiet, og har valg matematik på a-nieavu og det var en fe...

nedladende lære

Hej brevkasseJeg er 14 år og går i 8 klasse. Jeg har en lære som længe har været meget nedladen...

Gymnasie skift, er det overhovedet muligt?

Hej UngzoneJeg står i den ulykkelige situation ikke at vide hvad mine muligheder er. Jeg går lige ...

Smidt ud af gymnasium

Hej brevkasseJeg er en pige på 18 år som snart fylder 19, jeg går lige nu i 2g stx og har 5 uger ...

Skoleskift

hej ungzone Jeg har besluttet mig for at skifte skole og jeg er glad for beslutningen men jeg e...

Nervøs for det sociale og mundtlige på gymnasiet

Jeg er en pige på 16 år som er genert og lider også af social angst (ikke en slem grad), på min ...

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym