Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2020-11-05T11:33:22: 2

Brevkassespørgsmål

Stavning

Indsendt af pige12 år


Hej jeg er en pige på 12 år og går i 6 klasse. og skriver her ind fordi at jeg lige har haft skole hjem og fik af hvide af min lære at jeg er lige over midel til at stave. Jeg skat derfor får jeg nogle ting jeg skal lave hjemme. Jeg har meget høj forventning til mig selv og vil helst kunne det hele. Der er en pige i min klasse Lis kalder vi hinde. Hun er mega godt til stavning og jeg kommer til at sammen ligne mig med hinde. Nogle råd til hvad jeg kan gøre eller hvordan jeg kan bliver bedre til at stave. Vil ikke have at de andre skal hvide at jeg ikke er så godt.
pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2020-11-06T08:33:28 1
Rebecca

 Kære du.

Der er en ting du skal vide og altid have i bagtankerne og det er at man kan hvad man vil. Du kan sagens blive bedre til at stave hvis du gerne vil blive bedre selv. Men du skal ikke gøre det fordi Lis er mega god til stavning. 

Men du kan evt. tage nogle diktater online eller købe nogle diktat bøger som kan hjælpe dig på vej. Nu ved jeg ikke hvad det er for nogle opgaver du skal lave derhjemme men det kan også være at de hjælper dig på vej. 

Derudover vil jeg sige, at jeg synes det er godt at man har forventninger til sig selv, men der er også en grænse for hvor høje og uoverskuelige de forventninger man har til sig selv er. Så efter min mening skal du også passe på med hvor meget af din tid du bruger på det her, for det skal ikke være sådan at du udkører dig selv og er for hård ved dig selv men også fokusere på andre ting der gør dig glad i din hverdag. Jeg håber du kan bruge mit svar til noget, ellers er du velkommen til at skrive igen. 

Vh. Rebecca 

2020-11-08T05:07:30 1
Markus

 Hej.


Ja, jeg kan godt huske, da jeg skulle lære at stave i de små klasser. Det tager tid, det er kedeligt, og nogle gange føler man ikke man kommer nogen vegne.


Det jeg opdagede var at grunden til at det var kedeligt var, at jeg forbandt det med skolearbejde. Når man tænker: "Nu må jeg hellere se at få lavet mine dansklektier", så bliver det med det samme hårdt at komme igennem. Men det er heldigvis ikke den eneste måde du kan lære at stave på. Jeg lærte at blive god til at stave ved at se mine yndlingsserier- og film og så slå undertekster til, selv når de talte dansk. Og det hjalp især, da jeg skulle lære engelsk. Så det ville jeg foreslå. Du kan også gøre det med mange musikvideoer på youtube. Og mange engelske/amerikanske film og serier kan man se med danske undertekster. Man bliver både bedre til at stave og hurtigere til at læse. Og det føles overhovedet ikke som skolearbejde. 


Jeg håber også at det er en hjælp for dig. Ellers skriver du bare til os igen.


mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym